11-10-2019, zeer HB-Café Groningen

Zeer hoogbegaafd, wat betekent dat
en hoe beleef je het?

In de HB(Hoogbegaafdheid)-Café’s van het IHBV delen we kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Soms merk je echter dat je je ook binnen groepen hoogbegaafden ‘anders’ voelt en dan kan het zijn dat je zeer hoogbegaafd bent. Over deze zeer hoogbegaafden (er is geen harde grens, maar in termen van IQ getal wordt gesproken van waarden vanaf 145, dat wil zeggen gemiddeld plus drie standaarddeviaties) is nog niet veel kennis. Daarom zijn er sinds 2018 ook HB-Cafés voor deze specifieke doelgroep en voor mensen die vermoeden dat ze hierbij passen (bijvoorbeeld omdat hun kinderen zeer hoogbegaafd zijn). Deze Zeer HB-café’s zijn een gezamenlijk initiatief van IHBV en Talentissimo (platform voor hyperhoogbegaafden van alle leeftijden, www.talentissimo.nl).

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje in de bar.
Locatie HB café Groningen: Best Western Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: https://hotelgroningencentre.nl/. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u terecht in de Q-park parkeergarage aan de Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.