30 maart 2024, lancering platform hiiqer

Nieuw sociaal platform ‘hiiqer’ voor hoogbegaafden gaat live

Op 30 maart aanstaande, om 12.00 uur is het zover: ‘hiiqer’ gaat officieel van start!
Dit gloednieuwe online platform is dé ontmoetingsplek voor hoogbegaafden, ouders van hoogbegaafde kinderen en professionals die werken met hoogbegaafden, uit Nederland en België.

Waarom hiiqer? Omdat er geen online plek is die speciaal gericht is op hoogbegaafden en hoogsensitieven en deze groep, die bestaat uit maar 2,5% van de gehele populatie, juist baat heeft bij meer peercontact terwijl ze elkaar maar moeizaam weten te vinden. hiiqer is een online gemeenschap waar hoogbegaafden en hoogsensitieven zich thuisvoelen, waar ze met gelijkgezinden kunnen verbinden en van elkaars ervaringen kunnen leren en groeien. En waar ze gewaardeerd worden, zich begrepen en gezien voelen zonder zich te hoeven aanpassen.

hiiqer biedt mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met traditionele sociale mediaplatforms, waaronder het aanmaken van een persoonlijk profiel, het posten van- en reageren op elkaars berichten, het maken van en deelnemen in groepen om te discussiëren of filosoferen en een chatfunctie voor directe communicatie tussen leden. Bovendien zal het platform in de toekomst extra functies toevoegen, zoals een evenementenkalender, expertpagina’s en een wiki over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

In tegenstelling tot populaire platforms, die gebruikersdata verhandelen voor advertentiedoeleinden, heeft hiiqer ervoor gekozen om gebruikers een lidmaatschapsmodel aan te bieden. Het standaard lidmaatschap is €2,50 per maand, waardoor hiiqer kostendekkend is zonder afhankelijk te zijn van advertenties.

Registreren bij hiiqer is mogelijk vanaf 30 maart om 12.00 uur op hiiqer.nl. De eerste aanmelders kunnen kiezen voor een gratis lidmaatschap voor altijd, hier zijn er 100 van beschikbaar. Tegenprestatie voor het gratis lidmaatschap is dat deze leden zich inzetten om hiiqer tot een succes te maken door hiiqer regelmatig te bezoeken en er actief te zijn. Het standaard lidmaatschap is het eerste half jaar gratis en dus kost het eerste jaar €15 (dat is maar 4 cent per dag). Daarna is het standaard lidmaatschap €30 per jaar.

hiiqer is een initiatief van Arnout Mostert. Hij zet zich al vanaf 2004 op verschillende manieren in voor hoogbegaafden en hoogbegaafdheid.

Voor meer informatie, kijk op hiiqer.nl