Binnenkort op de mat: Signaal 72

De zomereditie van Signaal is in de maak.

Onze redactie breidt zich uit met twee nieuwe leden. Anne Weber schrijft gedichten en korte verhalen en Mathijs Uittenbroek maakt cartoons met als onderwerp hoogbegaafdheid. En dat is nog niet alles. Onze jeugdredactie wordt uitgebreid met Mette en Emma. Welkom in ons team allemaal!

Helaas gaat Judith Ribbers ons bestuur verlaten. Dank je wel voor al je inzet, Judith! Dat betekent dat we weer op zoek zijn naar een nieuw algemeen bestuurslid. Lijkt het je wat? Lees de vacature in Signaal en meld je aan.

Ilse geeft 10 tips voor Latijn en Grieks in de onderbouw van het gymnasium. Ook heeft zij weer een mooi verhaal voor ons in de nieuwe serie ‘Het kan wel’. Dit keer het verhaal van Anne en haar zoon. Wat gebeurt er als de school wel durft!

Femke en Anita hebben een mooie speltip voor ons waarbij de executieve vaardigheden worden aangesproken. Betty vaart in haar column haar eigen koers. En Claudia en Lilian schrijven wat er kan gebeuren als je inmiddels kleuter naar school gaat.

Marianne schrijft over wat er nodig is om leertijdverkorting goed en gedegen voor te bereiden. En Floor heeft weer een mooie boekrecensie voor ons. Dit keer over het boek ‘Hoogbegaafdheid ont-wikkelt’. De auteur neemt je mee in de zoektocht naar haar identiteit.

Natasja en Miranda vertellen verder over beelddenken in het tweede deel van hun drieluik. Een beeldddenker is meer dan een visuele leerling.

Cees heeft een recensie over Metis voor ons. Door goed samen te werken en te communiceren runnen teams een eigen restaurant in dit online restaurantspel. Riannette vertelt over het Sanyu onderwijs. En Nicole schrijft over de kracht van de nieuwsgierigheid, een eigenschap die een grote rol speelt in het om kunnen gaan met veranderingen

We wensen je een fijne zomer en veel leesplezier!