De Geheime missie van het Benedicht Genootschap

Trent Stewart

Rens Muldoorn is wees en hoogbegaafd. Tijdens een privéles ziet hij een vreemde advertentie in de krant: ‘Ben jij een begaafd kind en op zoek naar bijzondere kansen?’ Rens meldt zich aan. Er volgen bizarre tests, waarvoor slechts vier kinderen slagen: Rens is één van hen.
De vier hebben allemaal een uniek talent. Ze zijn geselecteerd door meneer Benedict, een mysterieuze man die hen heeft uitgezocht voor een geheime missie. Ze moeten infiltreren in het Instituut, een school voor hoogbegaafde kinderen, dat op een afgelegen eiland ligt.
Vanuit het Instituut worden gevaarlijke boodschappen verzonden. Rens en de anderen moeten uitzoeken wie de ‘Zender’ is die de wereld in zijn macht probeert te krijgen.
Kan het Benedict Genootschap het mysterie van de geheime boodschappen ontrafelen? En kunnen ze het eiland verlaten voordat de Zender hen te pakken krijgt?

De geheime missie van het Benedict Genootschap is het eerste kinderboek van Trent Stewart. De vertaalrechten werden al voor verschijning aan 17 landen verkocht. Hij kwam op het idee voor dit verhaal toen hij een schaakraadsel bedacht. Trent woont in Little Rock in Amerika.

‘Alle ingrediënten voor het ideale kinderboek: spanning, humor, mysterie en tot de verbeelding sprekende helden’ VPRO-gids

‘Roald Dahls GVR, zijn Heksen en Matilda zijn zeker vergelijkbaar met De geheime missie van het Benedict Genootschap.’ De Leeswelp

‘Echt een boek om met je zaklamp onder de dekens te lezen. Zorg dat je nieuwe batterijen hebt!’
The Horn Book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *