Geronimo Stilton – Reis door de tijd 10 (serie)

Geronimo Stilton

Een donkere bioscoopzaal, een filmpremière en drommen knagers: Rokford is klaar voor de nieuwe film van Duifje Duistermuis over dinosaurussen. Ook de Stiltons zitten in de zaal en kunnen niet wachten op de film, nou ja, behalve Geronimo dan. Wanneer Duifje net aan de toeschouwers uitlegt dat de film met een speciale 3D-techniek is gemaakt, lijken de dinosaurussen bijna door het scherm heen te komen. Maar wacht even … ze komen er ook echt doorheen! Een stoet dinosaurussen dendert de bioscoopzaal in! Wat nu? Voor Geronimo zit er niets anders op dan zich klaar te maken voor een reis door de tijd; de dino’s zullen tenslotte toch ook weer terug moeten naar hun eigen tijdperk!

Geronimo Stilton is een bange, maar zachtaardige muis, die niets liever zou willen dan een rustig leven, maar hij wordt telkens betrokken in wilde avonturenreizen met Thea, Klem en Benjamin. De muis is zowel de hoofdpersoon als de schrijver van de boeken. De boeken worden geschreven naar een idee van Elisabetta Dami. De reeks wordt onder andere geïllustreerd door Larry Keys. De boeken richten zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en is ondertussen vertaald in 35 talen. In de serie zijn zowel leesboeken als stripboeken rond Geronimo Stilton verschenen. Vooral de Fantasia-reeks is erg bekend. Fantasia X is het nieuwste deel. Op bol.com vind je alle boeken van Geronimo Stilton, waaronder het nieuwste boek van Geronimo Stilton.

Neem ook eens een kijkje op website de wakkeremuis.nl

Moedigste muis

Geronimo Stilton werd geboren in Rokford (Muizeneiland) en studeerde af in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Hij is uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland. Daarnaast is Geronimo Stilton ook schrijver. De boeken van Geronimo Stilton zijn in muizenissig veel verschillende talen uitgegeven en hij heeft er inmiddels al heel wat prijzen mee in de wacht weten te slepen!

Samen met zijn vrienden en familie van Muizeneiland, raakt Geronimo Stilton toch vaak ongewild verstrikt in de meest muizinnige situaties … van reizen door de tijd tot aan modder in zijn snorharen! Al deze avonturen worden beschreven door Geronimo Stilton zelf. Hoewel hij altijd zegt geen supermuis te zijn, is hij misschien wel de moedigste muis van heel Muizeneiland!

Zijn fans sturen Geronimo Stilton dagelijks e-mails, kaarten en tekeningen.

Vanwege de kleurrijke typografie, de grappige illustraties en bijzondere verhalen, zijn de boeken van Geronimo Stilton ongekend populair bij kinderen. Ook zijn de boeken van Geronimo Stilton een zeer geliefd onderwerp voor spreekbeurten en verslagen op school. En daar is deze bescheiden muis maar wat trots op! Voor enkele titels uit de welbekende fantasiastische reeks Fantasia heeft hij zelfs speekbeurttips bedacht.

Geronimo Stilton heeft verschillende series op zijn naam staan. Naast de ‘gewone’ reeks en de Fantasia serie, heeft hij ook klassiekers herschreven (denk aan Scrooge, Moby Dick, Sherlock Holmes), de Oerknagers (verhalen die zich in de oertijd afspelen), de Noormuizen (een vermuisde versie van de Vikingen) en de Reis door de tijd serie, een serie waarin Geronimo en zijn vrienden – de naam zegt het al – terug in de tijd reizen. Voor de wat oudere lezers (10+) zijn de series Kronieken van Fantasia en Ridders van Fantasia beschikbaar. Voor jonge lezers die nog oefenen met lezen is een AVI-serie ontwikkeld. Voor ieder wat wils dus!

Ondanks al zijn avonturen houdt Geronimo Stilton nog wel het meeste van zijn rust …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *