Slapende leeuwen

Els de Wit

Je leest boeken over hoogbegaafdheid, maar voelt je toch net niet aangesproken. Ergens wringt het. Ergens is het toch anders… Uitzonderlijke hoogbegaafdheid, is dat nu écht zo anders? In België beginnen we net te wennen aan het gegeven hoofdbegaafdheid, laat staan dat we begrijpen wat we moeten aanvangen met uitzonderlijke hoogbegaafdheid.

Dit boek geeft een helder overzicht van de meest relevante theorieën uit Europa en Amerika. Daarnaast geeft de auteur je inzage in de praktijk, die ook leidde tot een theoretische indeling van wat uitzonderlijke hoogbegaafdheid inhoudt. Tot slot delen ouders speciaal voor dit boek getuigenissen. Het totaal geeft ouders en begeleiders een waardevolle blik achter de schermen.

“Mag ik dromen dat psychiaters en therapeuten en pedagogen en al wie met (extreem) hoogbegaafden te maken krijgt, dit boek gaat lezen en ter harte nemen? Wat zou dat een hoop verkeerde diagnoses, nutteloze therapieën en vooral heel veel leed van kinderen en jongeren besparen!” – Sylvia Vanden Heede, auteur

“You are diving deep with these children and adolescents – you understand them!” – Vanessa Wood, co-founder International Gifted Consortium

Els De Wit is zaakvoerder van Talentvol, dat uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen vanaf peuterleeftijd begeleidt. Talentvol is actief over heel Vlaanderen en geeft uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen waar ze recht op hebben: een plaats om zichzelf te zijn. Je kan er terecht voor individuele trajecten, groepstrajecten, infosessies en begeleiding. De illustraties zijn van Tania De Coninck, pedagoge en werkzaam als therapeute in haar eigen praktijk ‘In the woods’ en bij Talentvol. Naast haar passie voor mensen heeft ze ook een passie voor tekenen.  Ze houdt ervan om situaties, gevoelens en teksten om te zetten in beelden. Ze neemt je in ‘Slapende leeuwen’ graag mee in haar eigen fantasiewereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *