Een intense reis is het verhaal van een moeder wiens hoogbegaafde zoon met schooltrauma is uitgevallen op het basisonderwijs en hierdoor één van de vele duizenden thuiszitters werd die Nederland rijk is. Marije Hofland beschrijft wat het betekent om hoogbegaafd te zijn en waar zij als gezin tegenaan liepen in hun zoektocht naar passend onderwijs, zelfacceptatie, hulp … lees verder …
Een intense reis
Marije Hofland
Hoogbegaafdheid ont-wikkelt
Sanne Dooren en Lijnie Reijers
-“Dit boek biedt een uniek perspectief in de realiteit van hoogbegaafde adolescenten. De openheid van de schrijfster over haar lichte en zware periodes schetsen een rauw beeld van de krachten en valkuilen die hoogbegaafdheid met zich mee kan brengen. Dit boek is absoluut een aanrader voor HB’ers van alle leeftijden, evenals ouders of anderen die … lees verder …
Te slim voor de brugklas.
Janneke van Oorschot
Dit boek is voor al die slimme kinderen die binnenkort eindelijk naar de brugklas mogen of al in de brugklas zitten. Ben of ken jij zo’n slimmerik? Dan weet je vast ook dat die slimme kinderen het vaak nog best moeilijk krijgen in de brugklas. Hoe komt dat nu eigenlijk? Belangrijker nog: hoe kun je … lees verder …
Leven met intensiteit
Susan Daniels en Michael M. Piechowski
Over begrip voor de sensitiviteit, prikkelbaarheid en emotionele ontwikkeling van begaafde kinderen, adolescenten en volwassenen Leven met intensiteit is de eerste vertaling van Living with Intensity, een bundel onder redactie van Susan Daniels en Michael Piechowski, waarin diverse gerenommeerde experts hun licht laten schijnen over de toepassing van Dabrowski’s ideeën in de begeleiding van (hoog)begaafde … lees verder …
De Huiswerkhulp
Eva Rensman en Hajo Schoppen
Hoe leer je Franse woordjes? Hoe bereid je je voor op een wiskundeproefwerk? Hoe maak je een samenvatting voor geschiedenis? Je leest het in De Huiswerkhulp. De Huiswerkhulp bestaat uit twee delen: één voor leerlingen in de onderbouw van vmbo tl, havo en vwo en één voor hun ouders. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag … lees verder …
Wiebelen en friemelen thuis
Monique Thoonsen en Carmen Lamp
De auteurs van Wiebelen en friemelen in de klas hebben nu ook een boek voor thuis geschreven! Zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP) heeft heel veel invloed op ons leven, terwijl we ons er niet zo van bewust zijn. Toch veroorzaakt het bijvoorbeeld druk en overprikkeld gedrag, of juist teruggetrokken en/of sloom gedrag. Bij iedereen werkt ZiP op een andere manier: … lees verder …
IQ te koop ! hoogbegaafd van nul tot achttien
Jan, Janneke en Ellen Sinot
Uniek: de hoogbegaafde Ellen Sinot (17 jaar) schreef een deel van dit boek zelf. Ze sluit af met een hoofdstuk over het – in haar ogen – ideale schoolsysteem. De vader en moeder van de hoogbegaafde Ellen vertellen over haar leven van geboorte tot eind middelbareschooltijd. Een boek vol herkenning voor andere ouders met soortgelijke … lees verder …
Hoogbegaafde pubers onderweg naar hun toekomst
Janneke Breedijk & Noks Nauta
Een sterk rechtvaardigheidsgevoel, hoge eisen stellen aan jezelf, niet weten hoe je moet studeren, twijfelen over een vervolgstudie, je anders voelen dan anderen … In dit boek komen hoogbegaafde jongeren aan het woord. Ze vertellen over hun leven thuis en op school, hun ervaringen met of juist zonder vrienden, hun idealen en dromen. In elf … lees verder …
Ben ik in beeld?
Marion van de Coolwijk en Wendy van Lammers van Toorenburg
Misschien heb jij zelf wel met beelddenken te maken. En heb je daarom dit boek in je handen. Om te leren hoe dat nou zit met jou. Dit boek legt je uit wat beelddenken is, hoe dat voelt, waar je moeite mee hebt, maar bovenal: welke talenten je hebt! Veel kinderen zijn bij voorkeur visueel … lees verder …
Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid
James t. Webb, Edward R. Amend, Jean Goerss, Nadia E. Webb, Marianne Kuzujanakis, F. Richard Olenchak en Paul Beljan
Onze slimste, meest creatieve kinderen en volwassenen worden vaak over het hoofd gezien, verkeerd begrepen en onjuist gediagnosticeerd met een diagnose als ADHD, OCD, ODD of autisme. Bij hoogbegaafden die daadwerkelijk een beperking hebben worden hun talenten vaak over het hoofd gezien. Te veel hoogbegaafde kinderen krijgen onjuiste diagnoses, onnodige medicatie of een niet passende … lees verder …