De Eindeling, opgejaagd

Katherine Applegate
[Uitgeverij Billy Bones – ISBN 9789030504351]

Byx is een fantasiewezen. Een Dariene, een hondachtig wezen met magische krachten. Ze is de jongste van haar roedel en ze denkt dat ze de laatste van haar soort is. De Eindeling. Door hun magische krachten worden de Darienes namelijk opgejaagd door oorlog in het verscheurde koningkrijk van Nedarra. Tijdens haar spannende zoektocht naar een veilige plek en andere Darienes leert ze over andere soorten, maakt ze diverse bondgenoten en leert ze meer over diverse legendes.

Mening over het boek:

Ik vind het een enorm leuk boek. Ik hou wel van Fantasy (ben ik door dit boek achtergekomen). Ik vond de omschrijvingen van de wereld en de dieren heel leuk. Zelf zou ik heel graag een Wobbyk en een Dariene willen. Wat ook heel erg leuk is aan het boek, is dat een meisjespup de hoofdrol heeft. En dat ze gered wordt door een stoer mensenmeisje met een gaaf zwaard. Ik ken niet zoveel boeken waarin een meisje de hoofdrol heeft en zo heel dapper en stoer is. Dat Byx kan horen of iemand liegt lijkt me echt super handig om te kunnen. 

Wat ik het spannendste in het boek vond was: Wanneer Byx over de menigte vliegt en wanneer er later in het boek gevochten wordt met de ridder van het vuur. Toen moest ik wel doorlezen ondanks dat ik eigenlijk allang had moeten gaan slapen. 

Wat heb ik er van geleerd: Het boek doet je denken aan hoe mensen voor dieren moeten zorgen in de plaats van dingen doen die de dieren en hun leefomgeving bedreigen. Ook heb ik veel nieuwe begrippen geleerd van het boek omdat er veel moeilijke woorden in voorkwamen die ook werden uitgelegd.

Gelukkig komt het tweede deel van ‘De Eindeling’, dat ‘Ten strijde’ heet bijna uit. De planning is dat het 1 november 2019 uitkomt. Kan niet wachten tot het volgende deel er is.  

Adviesleeftijd: 10-12 jaar

Fictie

Geschikt voor jongens en meisjes

Er komen in dit boek spannende stukjes met gevechten voor. Ik vond het juist leuk en spannend  maar misschien vinden mensen het fijn het te weten.

Josephine (11)

Deze recensie schreef Joséphine van de jeugdredactie voor Signaal 61.