De jongen onder water

Adam Baron
[Uitgeverij Billy Bones – ISBN  9789030504085]

Review: Ik kon ‘De jongen onder water’ niet meer wegleggen nadat ik erin was begonnen. Het is spannend, onverwacht, zielig en mooi. Ik moest het uitlezen en het was zelfs zo ontroerend dat ik ervan huilen moest. Steeds dacht ik te weten hoe het verder zou gaan maar dan werd het toch weer heel anders. Zo gaaf!’ Het boek gaat over een jongen (Timon Titus van 9 jaar). Timon heeft nog nooit gezwommen en moet nu met school zwemmen. Zijn vader is overleden en Timon weet niet hoe dat is gebeurt. Hij komt daar achter door een schilderij. 

Spannendste vond ik het stuk waarin Timon’s moeder bijna verdrinkt. 

Meest bijzondere dat ik door het boek heb geleerd is dat er WEL boeken bestaan die me verrassen en zo boeien dat ik het niet weg kan leggen. 

Joséphine (11)

Uitgeverij Billy Bones richt zich op kinderen van 7 tot en met 12 jaar. 

Deze recensie schreef Joséphine van de jeugdredactie voor Signaal 61.