Ouder & Kind Buiten Weekend

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
zaterdag 08 juni 2024
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Tilburg

Categorieën


Ouder & Kind Buiten Weekend – 8 en 9 Juni 2024

In oktober 2023 hebben we de eerste buitendag gehad. Deze is zo goed bevallen dat we besloten hebben een Ouder & Kind weekend te gaan organiseren.

Het Pharos Ouder & Kind Buiten Weekend is bedoeld voor vaders en/of moeders met hoogbegaafde kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Samen even back to basic, off-line, unplugged, outdoor en ondertussen ook nog leuke dingen doen en samen met gelijkgestemden leren.

Het Pharos Ouder & Kind Buiten Weekend wordt georganiseerd in de omgeving van Tilburg op een 3ha groot omheind bosgebied waar we te gast zijn.

We gaan er een leuk weekend van maken met verschillende activiteiten en mini-workshops, uiteraard houden we ook voldoende ruimte om te genieten van de omgeving of om gewoon niks te doen.

Hoe ziet het programma eruit?

Het Buitenweekend start zaterdag om 13.00 uur en is zondag rond 16:00 afgelopen. Er is een globaal programma met de mogelijkheid te improviseren afhankelijk van hoe het loopt, niks moet, veel kan.

Tijdens het weekend slaap je samen met je ouder in een zelf meegebrachte tent, hangmat of zelfgemaakt onderkomen en worden verschillende technieken besproken en uitgeprobeerd om je verblijf in de natuur zo prettig mogelijk te maken, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Tondel zoeken;
  • Vuur maken (zonder aanstekers);
  • Onderkomen maken; (hier kun je dan ook zelf in overnachten als je dat wil);
  • Veilig werken met een mes;
  • Handboog schieten;
  • Touw knopen;
  • Maaltijd klaarmaken op een (kamp)vuur;
  • Kaart en kompas gebruiken;

en wat we verder nog meer kunnen bedenken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd en ruimte om even gezellig te ontspannen en wat bij te kletsen of een spelletje te spelen.

Let op:
Er is een maximum van 10 inschrijvingen als gezin/koppel voor dit weekend. Bij meer aanmeldingen komt men op een wachtlijst indien gewenst.

Aanmelden voor het weekend kan via onderstaand formulier. Aanmelden kan tot en met 12 mei 2024.
Een inschrijfformulier waarin we meer gegevens opvragen en aanvullende informatie geven ontvang je dan via de mail.

 

AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK. 

Na de zomer gaan we zeker een nieuwe plannen.