Gratis webinar i.s.m. met Spirare Talent Valley: ‘Wat past wel?’

Datum/Tijd
woensdag 18 mei 2022
20:30 - 21:30 uur

Categorieën


Spirare Valley B.V.

Mijn kind is hoogbegaafd en/of hoogsensitief en past niet in het onderwijssysteem. Wat past wel?

“IK HEB EEN HEKEL AAN SCHOOL”. ”IK ZIE HET NUT ER NIET VAN IN”. “IK VOEL ME ALLEEN EN ONBEGREPEN”. “IK WIL ZO NIET MEER LEVEN”.

PAST NIET!
Bovenstaande zinnen krijgen wij regelmatig te horen. Ook klaar met thuiszitten en/of aantonen dat het niet past? Laten we vooruitkijken naar wat wel past. Stel je voor dat je kind geen probleem heeft maar een waardevol signaal afgeeft dat hij/zij behoefte heeft zich te ontwikkelen vanuit wie hij/zij is en wat bij hem/haar past. Wat dan? Waar kan je in Nederland dan heen? Welke mogelijkheden zijn er om zorg en onderwijs in elkaar te laten overvloeien? Je stapt vaak in een doolhof van wet- en regelgeving, (onder)zoeken, bureaucratie met procedures en professionals die wanhopig zoekende zijn in een systeem dat niet past.

PAST WEL!
Door de actie ‘Past niet!’ is het nog duidelijker geworden dat er landelijk veel vraag en noodzaak is naar een ontwikkelomgeving, zoals Spirare, die wel past. Ervaringsgericht ontwikkelen met gelijkgestemden. In een rustige en veilige omgeving. Een divers en wisselend aanbod aan activiteiten. Begeleiders die naast jongeren staan, zich kunnen inleven, snel inspelen op impulsen en lef en creativiteit hebben om andere wegen te bewandelen. Oftewel ontwikkelen vanuit wie je bent en wat bij jou past.

Jongeren die kenmerken hebben van hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit die niet in het onderwijssysteem passen, hebben zij een probleem of geven zij een waardevol signaal af?

In dit Webinar zal Bart Frumau-Luckman, initiatiefnemer van de actie ‘Past Niet!’ en NavigationGuide bij Spirare Talent Valley zijn ervaringen met deze jongeren en deze ontwikkelomgeving delen en vooral inzoomen op wat mogelijk wel past!

In het Webinar komt aan bod:

  • Signaleren van niet-schoolse hoogbegaafdheid/ hoogsensitiviteit
  • Visie op ontwikkeling vanuit het kind/ de jongere zelf
  • Kennismaken met een ontwikkelomgeving als Spirare.

VOOR WIE, WAAR, WANNEER?
Ben je ouder van een kind met kenmerken van hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit die dreigt uit te vallen of al thuiszit (5-30 jaar)? Of ben je docent, onderwijs-/jeugd-/zorgconsulent, leerplichtambtenaar, hulpverlener huisarts of anderzijds betrokken? Heb je interesse? Meld je dan aan via onderstaande Teams link:

Aanmelden

Georganiseerd door: Pharos en Spirare Talent Valley
Spreker: Bart Frumau-Luckman van Spirare Talent Valley

Er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen via de chat. Het Online Webinar zal worden opgenomen om te kunnen delen. Mocht je niet in beeld willen komen dan vragen we je de camera uit te zetten. Het Webinar is voor leden en niet leden van Pharos.