Gratis voor leden: Introductie-workshop Positive Discipline voor ouders/opvoeders door Neda Djavdan

Gratis voor leden: Introductie-workshop Positive Discipline voor ouders/opvoeders door Neda Djavdan

Wanneer

09-06-2021    
20:00 - 21:30

Evenement type

WAT IS POSITIVE DISCIPLINE
Positive Discipline is een uniek programma speciaal ontwikkeld om je als ouder, opvoeder of professional te ondersteunen om kinderen bij te staan in hun ontwikkeling tot verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke leden van de samenleving. Gebaseerd op de succesvolle Positive Discipline boeken van Dr. Jane Nelsen leert het belangrijke eigenschappen en vaardigheden op een zowel voor volwassenen als kinderen respectvolle en bemoedigende manier.

Positive Discipline werkt zonder straffen, zonder toegeven en belonen maar vriendelijk en vastberaden om de intrinsieke motivatie van kinderen te stimuleren. De methode werkt zeer goed bij kinderen met een groot verlangen naar autonomie en zelfstandigheid en zorgt voor een betere sfeer in huis en meer harmonie.

De focus ligt bij deze opvoedmethode bij het werken aan vaardigheden en eigenschappen die kinderen de rest van hun leven nodig hebben. En op het omgaan met ontmoediging die je ervaart als kind wanneer je je niet verbonden, niet van belang of ‘anders’ voelt dan de rest.

Positive Discipline heeft een solide basis in de Adleriaanse Psychologie. Adler leert ons dat de mens een sociaal wezen is dat geslaagde sociale relaties in het leven nodig heeft om zich gelukkig te voelen en zijn of haar volle potentieel te kunnen bereiken. Elk mens heeft namelijk het verlangen om erbij te horen en van belang te zijn. Problemen en vervelend gedrag komen voort uit het gevoel er niet bij te horen en niet van belang te kunnen zijn.

Tijdens Positive Discipline cursussen leer je naar de overtuiging achter het gedrag van je kind te kijken, je krijgt inzicht in het uitdagende gedrag en krijg je tools en theorie om effectief en verbindend op te voeden. Je leert je daarbij richten naar oplossingen en het vergroten van de intrinsieke motivatie van je kind. Je leert hoe je samenwerking en wederzijds respect kunt bevorderen, hoe je communicatie kunt verbeteren en hoe je zelfdiscipline en verantwoordelijkheid bij je kind vergroot.

Een groot kenmerk van Positive Discipline is het werken met ervaringsgerichte oefeningen waarin je je verplaatst in de wereld van het kind en zo begrijpt wat werkt en wat niet en waarom.

INHOUD GRATIS WORKSHOP
Tijdens deze gratis workshop krijg je informatie over Positive Discipline, staan we stil bij opvoeden en leer je minimaal 3 tools kennen waar we ook mee oefenen zodat je die meteen kunt gebruiken.

Wil je je na de workshop verder verdiepen dan kun je bijvoorbeeld het Positive Discipline boek of de toolkaarten aanschaffen of je inschrijven voor een cursus.

TRAINER
Deze workshop wordt verzorgd door Neda Djavdan-Badcoubei.

Neda is gecertificeerd Positive Discipline Trainer, Parent & Classroom Educator. Neda woont in Limburg en is moeder van twee hoogbegaafde en momenteel studerende kinderen. Neda heeft in 2014 met een collega deze geweldige methode naar Nederland gehaald en merkt dagelijks het verschil. Niet alleen bij haar eigen kinderen maar bij iedereen die met de methode werkt.

“‘Het is fijn om eindelijk iets in handen te hebben dat werkt!’ Hoe vaak ik dat hoor, heerlijk! Dagelijks merk ik dat mensen geholpen zijn door de praktische en goed onderbouwde Positive Discipline methode. Voor mij persoonlijk is de realisatie dat ik de tools in handen heb om anders en effectiever te reageren op een situatie het beste dat ik van mijn Positive Discipline opleidingen heb geleerd.”

AANMELDEN VOOR DE INTRODUCTIE
Je kunt je hier aanmelden voor de introductie en ontvangt dan een aantal dagen van tevoren de link om deel te nemen aan deze workshop via Zoom.

Heb je vragen of opmerkingen dan kun je Neda Djavdan bereiken via neda@positivedisciplinenederland.nl

Positive Discipline Nederland vind je hier: https://positivedisciplinenederland.nl