Kom mee naar Earnewoude!

Datum/Tijd
zaterdag 01 juni 2024
13:30 - 16:30 uur

Categorieën


Ben jij tussen de 4 en 20 jaar en heb je zin in een middagje klimmen, klauteren en speuren? Of vind je het leuker om met een echte gids de natuur van de Alde Feanen te verkennen? Kom dan mee naar de Alde Feanen bij Earnewoude!

Op 1 juni 2024 hebben we niet één, maar twéé activiteiten gepland:

Activiteit 1: Een natuureducatiewandeling voor kinderen op de basisschool of in de brugklas.

Activiteit 2: Survival & Kano Challenge voor kinderen vanaf groep 7 en jongeren tot circa 20 jaar.

Ja, je leest het goed: kinderen die in groep 7 of 8 of in de brugklas zitten, mogen kiezen tussen één van deze twee activiteiten! Beide activiteiten zijn van 13.30 tot 16.30.

 

Activiteit 1: Jeugdexcursie & zwemmen

natuureducatiewandeling en training veilig het water in/zwemmen

Kosten: Gratis voor Pharosleden, €  5,- pp voor niet-Pharosleden

Leeftijd: Basisschoolleeftijd of in de brugklas

Onder begeleiding van een gids van It Fryske Gea gaan jullie op jeugdexcursie in It Wickeslân in de Alde Feanen. Na deze natuureducatiewandeling krijg je van twee ervaren zwemtrainers een uurtje tips en tricks om veilig in open zwemwater te zwemmen. We nemen een supboard en een opblaasbaar bootje mee en nog veel meer leuke zwemspullen! En natuurlijk is er tussendoor wat lekkers voor jullie te eten en drinken.

Activiteit 2: Survival & Kano Challenge

Kosten: € 12,50 voor Pharosleden, € 24,- pp voor niet-Pharosleden

Leeftijd: Kinderen vanaf groep 7 en Jongeren tot ca 20 jaar

Deze combinatie-activiteit speelt zich af in het Pettebosk en bestaat uit 2 delen: de survivalbaan met een spannend circuit boven het water en de Kano Challenge met uitdagende opdrachten. Met behulp van een Reuzen Kano of een ander overzetbootje komen jullie in het Pettebosk. Zie www.detwirre.nl voor meer informatie. En ook voor jullie is er natuurlijk wat lekkers te eten en drinken.

 

Wil je graag mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan onder vermelding van je naam, lidmaatschapsnummer via friesland@pharosnl.nl. Zet er ook bij aan welke van deze twee activiteiten je mee wilt doen zodat we jou de juiste startlocatie kunnen mailen.

De gids van de natuureducatiewandeling en de zwemtrainers vinden het fijn als er wat volwassen begeleiding meegaat. Natuurlijk gaat er iemand vanuit Pharos Friesland mee, maar kijk jouw vader of moeder even lief aan en misschien dat hij of zij dan ook wel mee wil

 

Misschien tot dan!

Hartelijke groet,

Team Pharos Friesland

 

Pharos is een vereniging voor én door ouders, waarbij hulp tijdens/na een bijeenkomst gebruikelijk is.

N.B. Bij Pharos-activiteiten kunnen foto’s gemaakt worden voor artikelen in Signaal of op Facebook. Wij gaan natuurlijk uiterst zorgvuldig om met foto’s waar personen op staan. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van foto’s waar u of uw kinderen op staan, vragen wij u dat aan ons door te geven voordat de betreffende activiteit plaatsvindt.