Lezing Mindset: de basis van talentontwikkeling, door Floor Raeijmaekers

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
maandag 09 oktober 2017
19:30 - 21:30 uur

Locatie
Theresialyceum

Categorieën


Je hebt kinderen die uitdagingen op school met veel plezier aangaan, die hard werken voor goede resultaten en die zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, zoals onvoldoendes.

Er zijn echter ook kinderen die het liefst alleen gemakkelijke opdrachten doen en die zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Vaak is hun motivatie voor school daardoor niet optimaal.

Wat blijkt? De manier waarop mensen hun intelligentie en mogelijkheden zien, is van grote invloed op de groei die ze doormaken. Een vaste mindset belemmert ontwikkeling. Een groeimindset zorgt voor motivatie en doorzettingsvermogen en is onmisbaar voor het ontplooien van talenten. Het goede nieuws is dat je een vaste mindset bij je kind kunt veranderen in een groeimindset. Ouders spelen hierbij een cruciale rol.

Tijdens deze workshop krijg je een heldere uitleg over de mindsettheorie van Carol Dweck en leer je hoe je een positieve mindset bij je kind(eren) (en jezelf!) kunt stimuleren en bekrachtigen.

 

De workshop Mindset: de basis van talentontwikkeling! wordt gegeven door drs. Floor Raeijmaekers. Floor is ECHA Specialist in Gifted Education en is medeoprichter van Platform Mindset (www.platformmindset.nl). Namens Het TalentenLab (www.hettalentenlab.nl) verzorgt Floor lezingen en trainingen, begeleidt zij scholen en coacht ze hoogbegaafde kinderen en jongeren. In haar workshops legt zij op enthousiaste wijze de link tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk.

Floor deed onderzoek naar de mindset van hoogbegaafde kinderen en ontwikkelde onder andere het Werkboek Mindset (basisonderwijs), het Werkboek Lef (tieners), de Groeikaarten en het Mindset Kwartet.