Lezing Novilo, executieve functies

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
dinsdag 10 maart 2020
19:30 - 21:00 uur

Locatie
Odulphuslyceum

Categorieën


GEANNULEERD (ivm afmeldingen rondom RIVM maatregelen Corona)

In ‘De week van de hoogbegaafdheid’, organiseert Pharos Tilburg een lezing over de Executieve Functies. Deze lezing zal plaatsvinden op dinsdagavond 10 maart van 19.30-21.00. Inloop vanaf 19.00

Executieve vaardigheden
Onthoudt een kind alles van sterren en planeten, maar is hij vergeetachtig als het gaat om het meenemen van zijn spullen? Heeft je leerling moeite om zijn aandacht bij de taak te houden of überhaupt eraan te beginnen? Om een kind klaar te stomen voor de toekomst, zal het executieve functies moeten ontwikkelen: vaardigheden die nodig zijn om te functioneren in het leven. Denk aan studie, werk, maar ook aan dagelijks terugkerende handelingen. De vaardigheden om een taak te starten, ermee bezig te blijven en erop terug te kijken hoe het beter kan, komen in deze training uitvoerig aan bod.

In deze lezing hoor je: ● Welke 11 executieve functies/vaardigheden
er zijn ● Inzicht te krijgen in je eigen ontwikkeling op dit gebied  ● Waarom sommige kinderen een andere ontwikkeling kunnen doorlopen  ● Tips en praktische handvatten om je kind te begeleiden

De lezing over de executieve functies wordt gegeven door: Jeroen van Liempt
Trainer, onderwijsadviseur VHB, opleiding Talentbegeleider
Jeroen is specialist hoogbegaafdheid en sinds 2014 werkzaam bij Novilo. Hij geeft trainingen op scholen, is docent voor de opleiding tot Talentbegeleider, verzorgt kenniscolleges en de specialisatiemodule ‘Opzetten van een plusklas’. Ook is hij projectleider voltijd HB-onderwijs.
Sinds 2002 werkt hij met (hoog)begaafde/getalenteerde kinderen. Eerst als leraar op een basisschool in Bergen op Zoom, waar hij destijds een verrijkingstraject heeft opgezet. Dit traject kreeg na enkele jaren een bovenschools vervolg. Vanuit deze ervaringen is Jeroen in 2007 zijn praktijk ‘Bureau Begaafd’ gestart, van waaruit hij kinderen, scholieren, ouders en leraren(teams) begeleidde en adviseerde. Naast advies en begeleiding, zette Jeroen verrijkingstrajecten op binnen scholen en organisaties. Momenteel werkt Jeroen fulltime voor Novilo en is als freelance docent Excellentie werkzaam voor Avans+.

8 euro voor leden en 12,50 voor niet-leden.
Inschrijven kan via : tilburg@pharosnl.nl