‘Maak van de leerkracht jouw bondgenoot’ – webinar van Marianne Rietveld voor leden

Datum/Tijd
donderdag 07 oktober 2021
20:00 - 21:30 uur

Categorieën


Maak van de leerkracht jouw bondgenoot

Opkomen voor je hoogbegaafde kind

De scholen zijn weer begonnen. Misschien is het je eerste jaar of heb je al een paar jaar ervaring. In het laatste geval zul je misschien wel herkennen dat je je – soms of vaak – niet gehoord voelt. “Ja ja, alle kinderen hebben wel iets, heus..” is de reactie van de leerkracht. Maar je wilt je niet af laten schepen, je kind heeft iets anders nodig van school.

Hoe pak je dat aan? Hoe hou je het gesprek positief en bereik je het meest voor je kind?  Hoe zorg je ervoor dat de leerkracht jouw bondgenoot wordt?

Het Webinar ‘van zeuren naar samen’ is een coproductie van De WijsWijzer en Pharos. In dit webinar krijg je inzicht in hoe je in gesprek kunt gaan met de leerkracht van je kind. Wat je van de leerkracht mag verwachten, welke taal helpend is en waarom je geen zeurende ouder bent maar de ambassadeur van je kind. Waardoor het met buikpijn naar school gaan van je  kind niet – langer – een issue is.

Natuurlijk kijken we hierbij ook naar de Zijnskant van hoogbegaafdheid, leggen we linkjes naar de ZijnsWijzers en bespreken we ecologie van het hoogbegaafde kind.

Tijdens het webinar is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het webinar wordt opgenomen. Je ontvangt na de presentatie een link waarmee je het webinar tot twee weken na het versturen van de link terug kan kijken.

Marianne Rietveld is specialist hoogbegaafdheid. Je kent haar ook van de stukken die zij schrijft voor o.a. Signaal over de zijnskant van hoogbegaafdheid en het kind achter het gedrag.
Haar praktijk heet de WijsWijzer: https://dewijswijzer.nl/ 

Kosten en aanmelding

De kosten voor dit webinar bedragen €7,50. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Na aanmelding dient het bedrag te worden overgemaakt op rekeningnummer: NL37 ABNA 0584 1294 32 o.v.v. webinar Marianne Rietveld 

Na aanmelding en betaling wordt de Zoomlink de dag voor het webinar naar je toegestuurd. Aanmelden en betalen kan tot en met dinsdag 5 oktober.