Lezing (Mis-) diagnoses bij hoogbegaafdheid 18 maart 2020

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
woensdag 18 maart 2020
20:00 - 21:30 uur

Locatie
Basisschool de Tweesprong lokatie Duivenkamp

Categorieën


Graag nodigen we jullie uit voor de lezing “(Mis-) diagnoses bij hoogbegaafdheid” door Annelie Neuteboom van Sherpa

We gaan het deze avond hebben over misdiagnoses. Het gebeurt regelmatig dat bij een kind hoogbegaafdheid niet wordt gezien, en er dan een diagnose als een autismespectrumstoornis of ADHD wordt vastgesteld. Soms is het overigens wel degelijk zo dat een kind, zoals we dat noemen, dubbel bijzonder is, oftewel Twice Exceptional, oftewel 2E, oftewel een dubbeldiagnose heeft (wat een raar woord is, want HB is geen diagnose). Kinderen die, naast dat ze hoogbegaafd zijn, ook ‘iets anders’ hebben. Hoe weet je nu wat wat is? Wanneer komt gedrag voort uit het een of het ander? Het is lang niet altijd duidelijk aan te geven. Verwacht op deze avond niet een keurig rijtje ‘wel’ en ‘niet’. Wat je wel kunt verwachten is meer zicht op wat waar vandaan kán komen. Dat komt neer op: kijk naar gedrag met een HB bril op, met een ASS bril, etc.

Praktische details:

  • Woensdag 18 maart 2020: 20:00-21:30 uur
  • Minimaal 10 maximaal 25
  • Pharos leden 5 euro, niet-leden 10 euro
  • Inclusief thee/koffie/koekjes

Er zal ook iemand van Pharos Utrecht/Gooi- en Eemland zijn aan wie je vragen kunt stellen.

Graag aanmelden vóór 11 maart 2020 op: utrecht-gooi-eemland@pharosnl.nl onder vermelding van naam, lidnummer & regio.

VOL=VOL

Inschrijving geldt pas na betaling van het entreegeld, op volgorde van binnenkomst. In de bevestigingsmail ontvang je de details.

Praktijk Sherpa

Annelie Neuteboom is eigenaar van praktijk Sherpa in Waddinxveen. Zij begeleidt hoogbegaafde kinderen en jongeren, hun ouders en volwassenen. Zij is orthopedagoog en integratief therapeut en doet zowel begaafdheidsonderzoek, als individuele- en groepsbegeleiding, geeft trainingen en ondersteunt scholen. Ze is de auteur van Hét kwartetspel voor hoogsensitieve kinderen, Vier je Prikkels.

Meer over Annelie

Georganiseerd door Pharos regio Utrecht-Gooi-Eemland