Op bezoek bij de imker

Datum/Tijd
zaterdag 15 juni 2024
11:00 - 13:00 uur

Categorieën


Imker Joke van Imkerij In De Buitenlucht heeft het vak geleerd van haar opa en is hier ontzettend trots op. Zo trots dat ze ons op 15 juni graag alles over het vak van imker wil vertellen. Op de imkerij mag je kijken bij de bijenkasten met levende bijen, allerlei onderdelen voelen en ruiken én zelf een potje vullen met de meest verse honing!

Daarnaast krijg je nog wat uitleg over de tuin, over het groeien van aardappels bijvoorbeeld. Je krijgt een eigen aardappel, maakt deze schoon, doet de aardappel in de frietsnijder en een paar minuten later kun je genieten van je eigen vers gesneden frietje.

Bij de imkerij is verder voldoende ruimte om buiten te spelen, er zijn allerlei speeltoestellen en ook skelters en fietsjes om lekker over het terrein te racen. Ouders kunnen op de imkerij gezellig bij elkaar zitten om te kletsen en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wat? Op bezoek bij de imker
Waar? Zwaanshoek
Wanneer? Zaterdag 15 juni 11:00-13:00 uur
Voor wie? (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 5-10 jaar
Wat kost het? Leden €10, niet-leden €15 per persoon

Ben je benieuwd hoe honing wordt gemaakt en wil je alle vragen die je hebt stellen aan een echte imker? Ga dan mee op avontuur naar de imkerij! Aanmelden kan via amsterdam-kennemerland@pharosnl.nl. Graag bij de aanmelding de leeftijd vermelden en of je lid bent van Pharos.