Oudertraining Grip op BEGRIP 26 september 2018

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
woensdag 26 september 2018
20:00 - 21:30 uur

Locatie
Basisschool de Tweesprong lokatie Duivenkamp

Categorieën


Graag nodigen we jullie uit voor de oudertraining ‘Grip op BEGRIP’ door Terena Spijker-Kroon van Onderwijs2Go

Voor Pharos verzorgt Terena op woensdag 26 september 2018 een unieke oudertraining ‘Grip op BEGRIP’.

Voorkom vastlopen onderwijs en sociale faalangst. Leer je hoogbegaafde kind goed begrip aan!

Kom naar de oudertraining ‘grip op BEGRIP’ en ontdek wat de valkuilen zijn (de gekleurde bril) bij begrijpend luisteren/communiceren, begrijpend lezen, leren en toetsvragen maken. Daarna oefen je in ondersteuning geven tijdens het soms zo saaie huiswerk en ondersteuning geven bij communicatie, zoals omgaan met de reacties van anderen.

Onderwijs2Go heeft een voor beroepskrachten bedoeld ‘spiekboek BEGRIP’ geschreven. Tijdens de oudertraining oefen je met het bijbehorende pijlenmodel, een overzichtelijk en gestructureerd schema.

Na de workshop krijg je het pijlenmodel mee als basiskennis.

Praktische details:

  • Woensdag 26 september: 20:00-21:30 uur
  • Minimaal 10 maximaal 25
  • Pharos leden 5 euro, niet-leden 10 euro
  • Inclusief thee/koffie/koekjes

Er zal ook iemand van Pharos Utrecht/Gooi- en Eemland zijn aan wie je vragen kunt stellen.

Graag aanmelden vóór 19 september 2018 op: utrecht-gooi-eemland@pharosnl.nl onder vermelding van naam, lidnummer & regio.

VOL=VOL

Inschrijving geldt pas na betaling van het entreegeld, op volgorde van binnenkomst. In de bevestigingsmail ontvang je de details.

Terena Spijker-Kroon heeft zich gespecialiseerd in het vak Begrijpend Lezen.

Bij begrijpend lezen blijven de resultaten vaak achter, ondanks intensieve instructies van leerkrachten. Zeker hoogbegaafde leerlingen geven vaak een eigen mening als antwoord, of voorspellingen. Het antwoord uit de tekst wordt vaak niet gevonden. Begrijpend lezen is een kunst, een vak apart! Maar kan zeker op een leuke manier geleerd worden.

Voor elk probleem van begrijpend lezen heeft Terena een gedetailleerde oplossing geschreven. Daarbij heeft ze een gestructureerd visueel hulpmiddel gemaakt.

Terena geeft hier trainingen in aan leerkrachten en teams. Met een heerlijke ‘Oh, nu snap ik het!’ als gevolg. Bij een pilotschool zijn de resultaten van zowel CITO als IEP-eindtoets duidelijk gestegen na de training. Haar eigen dochter op het voorgezet onderwijs is samenvattingen gaan maken op deze vernieuwende manier. Ook haar cijfers gingen duidelijk omhoog.

Meer over Terena

Georganiseerd door Pharos regio Utrecht-Gooi-Eemland