Pharoskamp 10 juni basisscholieren

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
zaterdag 10 juni 2017
11:00 uur

Locatie
Fort bij Penningsveer

Categorieën


Al vele jaren organiseert Pharos Amsterdam Kennemerland kampen voor basisscholieren. We beginnen op zaterdagmorgen met een inloop vanaf 11:00 uur. Rond twaalven start het kamp en zorgen we dat iedereen een fijne slaapplek heeft in een van de slaapzalen. Er is geen vast programma maar in de zomer zijn we veel op het water te vinden in een van de boten. Het hele jaar rond scharrelen we rond op het eiland van het Fort Penningsveer en doen we spelletjes, bouwen we hutten en rennen we van hot naar her. In het Fort spelen we gezelschapsspellen, kapla, tekenen we en wat al niet meer. Het is allemaal heel vrij, niets hoeft maar heel veel mag (!).

We organiseren het kamp op het Fort bij Penningsveer, onderdeel van de stelling van Amsterdam. Het fort ligt op een eiland en is daarmee heel overzichtelijk voor de kinderen en tegelijk heel avontuurlijk. Kinderen zonder zwemdiploma zijn ook welkom al is het water en de boot dan verboden terrein. De minimumleeftijd voor deelname is zes jaar. Voor jonge kinderen is het ook mogelijk om alleen de zaterdag te komen, en zo een beetje te wennen.

Het eerste uur van het kamp is inloop voor de ouders, we schenken dan koffie en thee. Er is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en in alle rust met elkaar te spreken. Ook is het mogelijk om als leiding mee te gaan, de leiding bestaat volledig uit ouders van deelnemende kinderen.

De kampen worden doorgaans druk bezocht en vaak zijn alle 35 plaatsen vergeven. Om iedereen een gelijke kans te geven kan je ongeveer een maand voor het kamp inschrijven en maken anderhalve week voor het kamp de definitieve indeling. Als er dan nog plaatsen over zijn melden we dat op de facebookpagina van onze regio.

Voor meer informatie en/of aanmelden neem je contact op met de regiocoordinator via amsterdam-kennemerland@pharosnl.nl.