Spelleninloop middag en workshop voor ouders “ nieuwsgierigheid in het ontwikkelen van ondernemend gedrag”

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
zondag 17 maart 2019
13:30 - 16:00 uur

Locatie
DOE040

Categorieën


Spelleninloop middag en workshop voor ouders “ nieuwsgierigheid in het ontwikkelen van ondernemend gedrag”

Zondag 17 maart willen we een spellen/ inloopmiddag combineren met een workshop voor ouders. De workshop is in het teken van een onderzoek en wordt  gegeven door een ouder.  De kinderen kunnen gezamenlijk spellen spelen en elkaar ontmoeten. Ook is er natuurlijk weer de mogelijkheid om te bouwen met TomTecT en/of LaQ. De locatie laten we zo snel mogelijk weten.

 

De workshop heet: EEN LEVEN LANG NIEUWSGIERIG

Ken je dat lekkere gevoel, van iets willen weten en nog beter om onverwacht iets nieuws te ontdekken of te leren dat je erg leuk vindt? Je krijgt een shot dopamine; opeens ben je gefocust, je hebt energie en je wilt meer weten, meer leren. Was leren maar altijd zo leuk en eenvoudig!

Tijdens deze workshop duiken we in het begrip nieuwsgierigheid.

Wat zegt de wetenschap over nieuwsgierigheid: wat is het, hoe kan je het gebruiken en (hoe) kan je het ontwikkelen?

  • wat is jouw manier van nieuwsgierig zijn?
  • Wat zijn andere manieren van nieuwsgierig zijn?
  • wat zijn manieren om nieuwsgierigheid te vergroten bij jezelf en bij anderen?

 

De workshop wordt gegeven door: Danae Bodewes .Zij is moeder van Darius (11) en Kalista (bijna 1 jaar). Danae Bodewes en haar vriend Jeroen zijn ruim 1,5 jaar lid van Pharos en hun zoon Darius heeft met veel plezier aan meerdere Pharosactiviteiten meegedaan. Danae heeft een achtergrond als (internationaal) bedrijfskundige maar is altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Zo werkte ze o.a. aan de Universiteit Maastricht, Universidade Catolica de Mocambique en bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Zij werkt tegenwoordig voor het Fontys lectoraat Business Entrepreneurship waar zij onderzoek doet naar ondernemerschapsonderwijs. Doelstelling van dit onderzoek is het ondernemend gedrag van studenten te ontwikkelen. Voor meer info zie:

https://www.linkedin.com/in/danae-bodewes-b782357/

https://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Hogeschool-Bedrijfsmanagement-Educatie-en-Techniek/Lectoraten/Lectoraat-Business-Entrepreneurship.htm

 

Danae’s onderzoek wordt gebruikt om de onderwijspraktijk binnen Fontys te vernieuwen en heeft o.a. geleid tot een leerlijn ondernemerschap bij de Fontys opleiding Bedrijfsmanagement MKB, een training: ondernemen iets voor jou? bij het Fontys Centrum voor Ondernemerschap en het opzetten van het platform young-entrepreneurs.nl voor ondernemende studenten van Fontys Hogescholen, SintLucas en het Summa College. Sinds oktober 2018 richt Danae haar onderzoek ook op de rol van nieuwsgierigheid in het ontwikkelen van ondernemend gedrag.

 

Datum en Tijd: zondag 17 maart: aanvang spellenmiddag/inloop: 13:30 uur. Aanvang workshop: 14:00. De workshop duurt 75 tot 90 minuten. ( max. aantal deelnemers: 15 personen)

Locatie: komt zsm

GRATIS!  wel graag aanmelden voor 11 maart. Bij de aanmelding graag noemen of je wel of niet deel wil nemen aan de workshop of dat je alleen gebruik maakt van de spellenmiddag.