Verf! Die maak je zelf!

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
zondag 09 oktober 2022
11:00 - 12:30 uur

Locatie
Mauritshuis

Categorieën


We gaan naar het Mauritshuis in Den Haag. Een klein museum van wereldformaat met wereldberoemde Nederlandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderkunst.

Je vindt er meesterwerken als het Meisje met de parel van Johannes Vermeer en de Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, waarvoor jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld naar het museum komen.

De museum docent leid ons door het museum en laat ons zien hoe de verschillende grote meesters verschillen in hun omgang met kleuren. Vervolgens gaan we in het museum atelier zelf van pigmenten echte verf maken. En daar dan natuurlijk mee schilderen. De gemaakte schilderijen gaan mee naar huis.

 

Praktische informatie:

We verzamelen om 10:45 bij de museum ingang. De activiteit is van 11:00 tot 12:30.

Leeftijd: basisschool leeftijd
(De workshop is gericht op kinderen vanaf 6 jaar, er zij echter een paar plaatsen voor kinderen jonger dan 6.)

Prijs:
Leden:
5,00 Euro per kind
Niet- leden:
7,50 euro per kind

Deze activiteit is alleen voor kinderen. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum
Wel zijn wij nog op zoek naar ouders die mee zouden willen helpen de activiteit te begeleiden. Er kunnen dan meer kinderen deelnemen. Er zijn geen kosten voor deze begeleiders.

 

Vervoer:
Vanaf treinstation Den Haag Centraal loop je in ongeveer 10 minuten naar het Mauritshuis. Vanaf het station kun je de bordjes Mauritshuis volgen.
Vanaf treinstation Den Haag Hollands Spoor is het museum het beste per tram bereikbaar (tram 1, 9 en 16). Ook vanaf hier kies je voor halte Centrum of Kalvermarkt-Stadhuis. Vanaf deze haltes is het nog ongeveer 6 minuten lopen.
Parkeren kan in Parkeergarage PLEIN. Deze heeft verschillende voetgangers uitgangen, neem de uitgang Mauritshuis om vlak voor het museum uit te komen.
Een alternatief op drie minuten lopen afstand is Parkeergarage Museumkwartier.

 

Ouders

Terwijl de kinderen bezig zijn, kun je zelf het museum in. ( Reserveer een tijdslot, toegang per persoon 17,50 , museumjaarkaart geeft gratis toegang)
Je kunt de tijd ook doorbrengen in de museum brasserie.
Of Den Haag in gaan, het museum bevind zich in her centrum van de stad.

 

Graag aanmelden door een mail met het aantal deelnemers, hun leeftijd en eventueel Pharos lidmaatschap nummer. Geef ook aan of je  eventueel kan helpen de activiteit te begeleiden.
Naar: amsterdam-kennemerland@pharosnl.nl

De aanmelding is pas definitief na betaling.