Webinar Over het hooggevoelige kind met een sterke wil van Janneke van Olphen

Datum/Tijd
dinsdag 20 december 2022
20:00 - 22:00 uur

Categorieën


PHAROS Webinar het hooggevoelige kind met een sterke wil

Als ouder weet je natuurlijk al dat hoogbegaafdheid veel meer inhoudt dan een hoog IQ. Je ziet hoogbegaafdheid ook terug in de persoonlijkheid. Bepaalde persoonlijkheidseigenschappen komen erg vaak voor bij hoogbegaafdheid, zoals hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit en een sterke wil/strong-willed. Een eigenschap is een ‘set’ aan kwaliteiten die iemand in sterke mate heeft. Dat klinkt als een voordeel en aan de ene kant is dat ook het geval. Aan de andere kant zijn de uitdagingen ook groter.

Daarbij worden kwaliteiten die je in sterke mate hebt, sneller als ‘too much’ ervaren: té meevoelend, té diep, té wilskrachtig, té gretig etc. Veel kwaliteiten in sterke mate bezitten, maakt dat je het leven intens beleeft en dat je omgeving jou ook vaak alls intens beleeft. De combinatie ‘hooggevoelig met een sterke wil’ is vaak intens en uitdagend, maar ook prachtig en inspirerend.

  • Wil je meer weten over deze combinatie van eigenschappen?
  • Deze beter herkennen?
  •  Weten wat de belangrijkste uitdagingen zijn voor deze kinderen?
  • En hoe je hier praktisch op aan kunt sluiten en mee om kunt gaan?

Dan ben je van harte welkom!

Janneke van Olphen

Janneke van Olphen is psycholoog en auteur van het boek ‘het hooggevoelige kind met een sterk wil’, de ‘Draakje Vurig’ reeks en het prentenboek ‘Luce straalt weer’. Naast cursussen en opleidingen, geeft ze regelmatig lezingen en workshops, ook online. Haar stijl is levendig, afgestemd op de deelnemers, praktisch en met een gezonde dosis humor.

Live online en Opname

Het webinar is live online, wat inhoudt dat het webinar rechstreeks wordt uitgezonden. Het webinar wordt tegelijkertijd opgenomen, waardoor  je het ook later terug kunt kijken mocht je op deze datum niet kunnen of het webinar nog een keer terug willen kijken..

Praktisch