Week van de Hoogbegaafdheid – kleurplatenwedstrijd

Datum/Tijd
zaterdag 05 maart 2022
Hele dag uur

Categorieën


Kleur Je Suf is een kleurplatenwebsite voor voornamelijk kinderen in de leeftijd van de basisschool. De website is van Mathijs Uittenbroek. Alle kleurplaten zijn door hemzelf getekend en zijn gericht op kinderen die graag beeldend en creatief bezig willen zijn. Sommige kleurplaten gaan gepaard met een tekenopdracht of een puzzelopdracht en er zitten ook verschillen in moeilijkheidsgraad en tekenstijl. Op zijn website geeft Mathijs ook aan wat voor vaardigheden inkleuren activeert en stimuleert tot ontwikkeling bij kinderen. Je kunt het hier vinden. Mathijs heeft een pedagogisch didactische achtergrond en veel onderwijservaring in de leeftijd 8 t/m 15 jaar, met name in de begeleiding van talentvolle en begaafde kinderen.

Voor de Week van de Hoogbegaafdheid houdt Mathijs namens Pharos een kleurplatenwedstrijd. Kinderen kunnen op zijn website een kleurplaat kiezen. Geheel naar eigen invulling kleuren zij die in, met potlood, verf, stift, glitters, crêpepapier, digitaal, etc. Scan de tekening in en stuur die op naar info@kleurjesuf.nl .

Er wordt een winnaar uitgekozen uit drie verschillende leeftijdscategorieën:

  • 4 t/m 6
  • 7 t/m 9
  • 10 t/m 12.

De winnaar wordt echter niet alleen gekozen op basis van het uiteindelijke resultaat, maar ook op basis van een korte omschrijving hoe het inkleuren en het uiteindelijke toegestuurde resultaat tot stand is gekomen. De insteek is niet het perfecte plaatje, maar de wil om door te zetten (inzet), creatief bezig te zijn en beter te worden. Dat begaafde kinderen dit proces op kindniveau kunnen signaleren en benoemen is heel belangrijk voor groei in hun ontwikkeling. Het is een onderdeel van het leren leren en het creëert op den duur doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

De prijs is een Kleur Je Suf mok met daarin een set kwalitatief goede kleurpotloden. De intentie van Mathijs is om korte, persoonlijke, positieve en opbouwende feedback te geven op alle ontvangen inzendingen. Met de belangrijkste boodschap voor het kind: wees trots op jezelf en blijf jezelf uitdagen. Het gaat om het plezier, de wil en de uitdaging.

Je kunt de kleurplaten naar Mathijs sturen tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid om mee te doen aan de wedstrijd. Natuurlijk kun je buiten die tijd om ook terecht op website: www.kleurjesuf.nl.

Succes!