Workshop Hoopdance

Datum/Tijd
zaterdag 17 juni 2017
14:00 - 15:30 uur

Categorieën


Leeftijd: vanaf 6 jaar
Locatie: Rotterdam
Prijs: € 6 euro voor leden, € 11 euro voor niet-leden
Aanmelden vóór 8 juni via zuid-holland@pharosnl.nl
 

Alsof hoepelen nooit is weggeweest. Wie kent het niet van vroeger?
Hoopdance is het nieuwe hoepelen, nog swingender en vooral heel gezond.
Het is een mix van dans met het mooiste voorwerp, de hoepel! Moderne muziek, gekleurde hoepels en jij zijn de perfecte ingrediënten voor een gezellige middag.

Hoopdance is niet alleen hoepelen om je middel, maar je gebruikt je hele lichaam. Doordat je alle spieren van je lichaam gebruikt, word je sterker en versterkt het je uithoudingsvermogen. Het is voor jong en oud, ervaring of geen ervaring, iedereen kan het leren.
Je ontwikkelt en verbetert je spieren, het ontneemt stress en geeft vooral plezier. Na een uur lang hoepelen kun je je voldaan voelen, maar ook rustiger en vooral fitter.
Naast dans worden er fitnessoefeningen toegepast met de hoepel op een speelse manier. Ook je balans zal op de proef worden gesteld. Het mooiste bij hoepelen is dat iedereen het kan, zolang discipline, motivatie en vooral gezelligheid aanwezig zijn.
Je traint je gevoel voor ritme en het is goed voor je oog-handcoördinatie. Bovendien vergt hoepelen discipline en concentratie.
 
Docente Juliette Barzilaij zat vanaf haar vierde op klassiek ballet.
“Hoopdance is voor mij meer dan alleen dansen: het is bewegen en één worden met de hoepel. Alleen dansen kan ook mooi zijn, maar beeld je eens in als je dit met een voorwerp doet, waardoor je nog beter je verhaal dansend kan vertellen. Hoepelen is mijn passie, motivatie en stimulans. Als ik niet aan het hoepelen ben, dan heb ik wel een notitieboekje in mijn hand waar ik nieuwe oefeningen in schrijf.”
Zie ook: www.juliette-events.nl