HB-Café Groningen 09-02-2018 – hoogbegaafdheid en creativiteit

HB-Café in Groningen op 9 februari 2018 – Hoogbegaafdheid en creativiteit

Op 9 februari 2018 is er weer een HB-Café in het Hampshire Hotel – Groningen Centre. Marco Vermeer verzorgt deze avond. Het onderwerp is: hoogbegaafdheid en creativiteit.

Creativiteit is een moeilijk grijpbaar proces. Het is een proces dat gevoed wordt door inspiratie uit en door anderen. Maar wat als je moet stoeien met onbegrip en weerzin?

Marco Vermeer balkunstenaar, jongleur en theatermaker; zelf hoogbegaafd en Mensalid, geeft op 9 februari een interactieve lezing waarbij hoogbegaafdheid en creativiteit centraal staan. Tijdens deze lezing gaat hij in op HB als katalysator voor creativiteit. Hoe stimuleer je creativiteit bij jezelf en anderen? Kun je intellectuele uitdagingen blijven vinden in het creatieve proces? En hoe ga je om met sturing, kritiek of tegenslag?

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje in de bar.

Locatie HB café Groningen: Hampshire Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: www.hampshire-groningen.nl.

Het HB-Café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Een HB-Café is een informele bijeenkomst waar mensen bij elkaar komen om hun kennis over, en inzicht in hoogbegaafdheid bij volwassenen te vergroten, en daar met andere belangstellenden in een ongedwongen sfeer over te kunnen praten. In het algemeen bestaat het programma uit een presentatie of een interactieve werkvorm met daarna een borrel. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafden zelf: mensen die zich herkennen in beschrijvingen van hoogbegaafdheid (er is geen test-eis). Daarnaast zijn partners, collega’s, buren, vrienden, ouders en (volwassen) kinderen welkom. Ook komen er wel coaches die met hoogbegaafden werken. De HB-Café’s zijn uitdrukkelijk niet bedoeld voor het aan de orde stellen van persoonlijke hulpvragen.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor dit HB-café kan uitsluitend door het online formulier op http://ihbv.nl/evenementen in te vullen en vervolgens direct online te betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het maximum aantal deelnemers bereikt is, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementen-pagina in te vullen.

Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact op wanneer er een plek beschikbaar komt.

Voor meer informatie: Persbericht Hb cafe februari 2018 HB en creativiteit