In Signaal 67 oa

Doe jij mee aan de boekenclub voor 14-18 jarigen? Lees de oproep in Signaal en reageer.

In de kleine selectie jeugdredactie deze keer staan twee oproepen. Er is weer een plekje vrij in de jeugdredactie. Of misschien heeft je kind een goed idee voor de kidspagina van de website. 3 mooie tips worden beloond met een Bol.com-bon! Neem verder een kijkje bij De Waanzinnige Podcast waar kinderen vertellen over hun favoriete boek, en los een oude puzzel van Mignon op.

Lilian en Claudia schrijven over hoogbegaafde peuters, in deze editie over grenzen stellen.

Marianne verzorgde samen met Pharos het webinar ‘Maak van de leerkracht jouw bondgenoot’. Daarin werd de ecologie van het hoogbegaafde kind beschreven. In deze Signaal staat een artikel hierover.

Ken je dat? Het intense leven met hoogbegaafde kinderen is geweldig maar kost ook geweldig veel energie. Femke schrijft over ‘parental burn-out’.

Betty vraagt zich af, wat als de jas niet past?

Ilse geeft 12 tips voor je voor passend onderwijs voor creatief begaafden op de basisschool. Dit artikel is deel vijf van een serie over onderwijs, school en jeugdzorg met als focus: voorkomen en ‘genezen’ van schooluitval. Dit artikel gaat over het voorkómen.

Karin en Floor houden zich bezig het boek ‘Een Intense Reis’ van Marije Hofland. Floor schrijft een boekrecensie en Karin interviewt Marije bij haar thuis.

Herken je deze verhalen? Mineke en Iris beschrijven een situatie rondom hun kind. Het gedicht van Sharon roept vast nog meer herkenning op.

Pharos sponsort jaarlijks een kind of jongere met een goed plan. Lilya maakt een reis met School at Sea. In deze Signaal schrijft zij over haar motivatie en voorbereidingen. In de volgende edities zal zij ons meenemen op haar reis.

Karin vertelt over hoe paarden een mooie verrijking in het leven van hoogbegaafde kinderen kunnen zijn. Paarden oordelen niet.