Informatie over de kampen

Wat en voor wie – ‘covid edition’
Vanaf september 2021:

De kampen zijn van zaterdag 14:00 uur tot zondag 15:00 uur.

Het basisschoolkamp (bso-kamp) is voor kinderen vanaf 7 jaar tot ongeveer 12 jaar (tot ze eraan toe zijn om naar het voortgezet-onderwijskamp te komen, of tot ze willen stoppen).

Voor kinderen van 6 jaar en voor nieuwe kinderen van 7 jaar oud is een heel weekend op kamp erg inspannend door de vele indrukken en prikkels. Daarom mogen deze kinderen een dagje komen op de zaterdag (mits voldoende plek). Na een dag vol indrukken is het wel zo fijn om daarna weer de rust van thuis te ervaren.

Het voortgezet-onderwijskamp (vo-kamp) is voor kinderen die op de middelbare school zitten. De meeste kinderen hier zijn tussen de 12 en 17 jaar oud.

Kosten
De kosten inclusief overnachting bedragen € 30,- voor Pharos-leden en € 34,- voor niet-leden.

Locatie
Het scoutingterrein van Scouting Don Bosco in Uitgeest.

Procedure aanmelden voor de kampen
Soms zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen voor de kampen. Om iedereen een gelijke kans te geven op een plek, werkt de inschrijving voor het kamp als volgt: na het ontvangen van alle inschrijvingen bekijken we hoeveel dit er zijn. We hopen uiteraard iedere keer weer dat het past, maar als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, loten we. Mocht uw kind dan onverhoopt uitgeloot zijn, plaatsen we het op de reservelijst voor als een ander kind toch niet kan.

Uiterlijk een week voor het kamp maken we de indeling bekend aan de inschrijvers. Als er dan nog plaatsen beschikbaar zijn of komen, worden die op volgorde van aanmelding toegewezen.

Begeleidende ouders
Voor beide kampen hebben we voldoende begeleiding nodig. ZONDER VOLDOENDE BEGELEIDING KAN DIT KAMP HELAAS NIET DOORGAAN, dus meld jij je ook aan?

Als begeleider zorgen we voor het welbevinden van de kinderen, dus dat betekent dat we zorgen voor voldoende eten en drinken, dat we af en toe samen spelletjes spelen, pleisters plakken of even in gesprek gaan met een kind als dit nodig is. Maar vooral: dat we het met elkaar heel gezellig maken!

Alle organisators én begeleiders zijn óók vrijwillige ouders, die óók de hele week gewerkt hebben, die óók hoogbegaafde kinderen hebben. Met voldoende begeleiding zorgen we ervoor dat we het (meestal) rustig aan kunnen doen en ook even tijd voor elkaar hebben, of voor onszelf.

Ouders van wie kinderen voor het eerst komen, kunnen niet meteen begeleiden. Dit is om de kinderen ‘vrij’ te laten wennen, contacten te laten leggen. Onze ervaring heeft ons geleerd dat nieuwe kinderen minder vrij rondlopen als een van hun ouders er ook is. Een andere keer maken we graag gebruik van jullie aanbod te helpen in de begeleiding!

Wat wordt er tijdens het kamp georganiseerd?
Deze vraag komt vaak voorbij in de mailbox. Eigenlijk organiseren we vrijwel niets… De kinderen doen daarentegen wél heel veel, zoals spelletjes spelen met elkaar, kletsen, hutten bouwen, varen, knutselen, verkleden, noem het maar op.
Verder wordt er vooral veel gelachen, gespeeld, gekletst én gegeten. Deze kampen zijn bedoeld om de kinderen samen te laten zijn en om zelf op ontdekkingstocht te gaan.