Kampen in 2021

Het junikamp is gelukkig heel goed gegaan! De nieuwe locatie in Uitgeest is ook goed bevallen, dus hier gaan we voorlopig verder.

LET OP: GEWIJZIGDE DATA!!!

Kampdata 2021 middelbare scholieren

Vrijdag 4 tot en met zaterdag 5 juni 2021
Zaterdag 18 tot en met zondag 19 september 2021
Zaterdag 20 tot en met zondag 21 november 2021

Kampdata 2021 basisscholieren (zie bij uitleg kamp minimum leeftijd)

zaterdag 5 tot en met zondag 6 juni 2021
Zaterdag 25 tot en met zondag 26 september 2021
Zaterdag 27 tot en met zondag 28 november 2021

Welkom bij het Pharoskamp Noord-Holland

Al naar schatting 25 jaar organiseren wij de Pharoskampen in de regio Amsterdam. De kampen zijn drukbezocht door kinderen van onze leden (en incidenteel ook enkele niet-leden) uit heel Nederland.

Pharoskampen nabij Amsterdam

Vijf weekeinden per jaar organiseren wij twee kampen, een voor de middelbaar scholieren, een voor de basisscholieren. De kampen veranderen mee met de tijd maar een ding staat altijd centraal: er is geen dichtgetimmerd programma. De deelnemers bepalen zelf, samen met de leiding, de activiteiten. En natuurlijk hebben we daarvoor een enorme hoeveelheid ervaring, spellen en spullen om dat te faciliteren.

Vanaf juni 2021 zal het kamp georganiseerd worden bij Scouting Uitgeest. Deze locatie biedt zowel buiten als binnen meer ruimte dan in het fort, waar we de laatste jaren te gast waren. De combinatie van COVID-19 én het steeds grotere aantal kinderen dat dit kamp bezoekt heeft ons doen uitwijken. Daarnaast hebben we het basisschoolkamp en het voortgezet-onderwijskamp gesplitst – ieder kamp is van zaterdag tot zondag. Zo lopen de kinderen elkaar niet in de weg.

De kampen zijn voor kinderen vanaf zeven jaar (basisschool) tot grofweg een jaar of zeventien (voortgezet onderwijs). Kinderen van zes jaar kunnen voor een dag komen.

Op de kampen komen kinderen uit alle regio’s van Pharos.

Kinderen van niet-leden zijn een eerste keer welkom zonder lidmaatschap. Wil je nog een keer komen (en dat is gebruikelijk) dan verwachten we dat je lid wordt.

Informatie over de kampen

Wat en voor wie – ‘covid edition’
Vanaf september 2021:

De kampen zijn van zaterdag 14:00 uur tot zondag 15:00 uur.

Het basisschoolkamp (bso-kamp) is voor kinderen vanaf 7 jaar tot ongeveer 12 jaar (tot ze eraan toe zijn om naar het voortgezet-onderwijskamp te komen, of tot ze willen stoppen).

Voor kinderen van 6 jaar en voor nieuwe kinderen van 7 jaar oud is een heel weekend op kamp erg inspannend door de vele indrukken en prikkels. Daarom mogen deze kinderen een dagje komen op de zaterdag (mits voldoende plek). Na een dag vol indrukken is het wel zo fijn om daarna weer de rust van thuis te ervaren.

Het voortgezet-onderwijskamp (vo-kamp) is voor kinderen die op de middelbare school zitten. De meeste kinderen hier zijn tussen de 12 en 17 jaar oud.

Kosten
De kosten inclusief overnachting bedragen € 30,- voor Pharos-leden en € 34,- voor niet-leden.

Locatie
Het scoutingterrein van Scouting Don Bosco in Uitgeest.

Procedure aanmelden voor de kampen
Soms zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen voor de kampen. Om iedereen een gelijke kans te geven op een plek, werkt de inschrijving voor het kamp als volgt: na het ontvangen van alle inschrijvingen bekijken we hoeveel dit er zijn. We hopen uiteraard iedere keer weer dat het past, maar als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, loten we. Mocht uw kind dan onverhoopt uitgeloot zijn, plaatsen we het op de reservelijst voor als een ander kind toch niet kan.

Uiterlijk een week voor het kamp maken we de indeling bekend aan de inschrijvers. Als er dan nog plaatsen beschikbaar zijn of komen, worden die op volgorde van aanmelding toegewezen.

Begeleidende ouders
Voor beide kampen hebben we voldoende begeleiding nodig. ZONDER VOLDOENDE BEGELEIDING KAN DIT KAMP HELAAS NIET DOORGAAN, dus meld jij je ook aan?

Als begeleider zorgen we voor het welbevinden van de kinderen, dus dat betekent dat we zorgen voor voldoende eten en drinken, dat we af en toe samen spelletjes spelen, pleisters plakken of even in gesprek gaan met een kind als dit nodig is. Maar vooral: dat we het met elkaar heel gezellig maken!

Alle organisators én begeleiders zijn óók vrijwillige ouders, die óók de hele week gewerkt hebben, die óók hoogbegaafde kinderen hebben. Met voldoende begeleiding zorgen we ervoor dat we het (meestal) rustig aan kunnen doen en ook even tijd voor elkaar hebben, of voor onszelf.

Ouders van wie kinderen voor het eerst komen, kunnen niet meteen begeleiden. Dit is om de kinderen ‘vrij’ te laten wennen, contacten te laten leggen. Onze ervaring heeft ons geleerd dat nieuwe kinderen minder vrij rondlopen als een van hun ouders er ook is. Een andere keer maken we graag gebruik van jullie aanbod te helpen in de begeleiding!

Wat wordt er tijdens het kamp georganiseerd?
Deze vraag komt vaak voorbij in de mailbox. Eigenlijk organiseren we vrijwel niets… De kinderen doen daarentegen wél heel veel, zoals spelletjes spelen met elkaar, kletsen, hutten bouwen, varen, knutselen, verkleden, noem het maar op.
Verder wordt er vooral veel gelachen, gespeeld, gekletst én gegeten. Deze kampen zijn bedoeld om de kinderen samen te laten zijn en om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Inschrijven

U kunt uw kind aanmelden via onderstaande link naar het formulier. Uw inschrijving wordt direct bevestigd. Dit betekent echter nog niet, dat uw kind ook daadwerkelijk geplaatst is. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen (zie bij ‘procedure’). De plaatsing wordt uiterlijk een week van tevoren bekend gemaakt.

Inschrijven voor het juni-kamp kan via deze link:  https://forms.gle/Eyzgjb54Pr6HBKgR8 en uiterlijk tot 25 mei aanstaande.

Vragen?

Als u vragen nog hebt over de kampen die in Haarlem georganiseerd worden, kunt u mailen naar: pharoskamp.noord-holland@pharosnl.nl

Als u vragen hebt over andere onderwerpen, kunt u mailen naar: amsterdam-kennemerland@pharosnl.nl

Data Pharoskampen 2021

Kampdata 2021 middelbare scholieren

Vrijdag 4 tot en met zaterdag 5 juni 2021
Zaterdag 18 tot en met zondag 19 september 2021
Zaterdag 20 tot en met zondag 21 november 2021

Kampdata 2021 basisscholieren (zie bij uitleg kamp minimum leeftijd)

zaterdag 5 tot en met zondag 6 juni 2021
Zaterdag 25 tot en met zondag 26 september 2021
Zaterdag 27 tot en met zondag 28 november 2021