Welkom bij Pharoskampen Noord-Holland

Ruim 25 jaar organiseert Pharos kampen in Noord- Holland. De kampen worden drukbezocht door kinderen uit heel Nederland. Deze zijn voor kinderen vanaf zes jaar (basisschool) tot grofweg een jaar of zeventien (voortgezet onderwijs). 

De kampen vinden plaats bij Scouting Uitgeest. De kids slapen binnen op zelf meegebrachte slaapspullen.

Vijf weekenden per jaar organiseren wij 2 kampen, een voor de basisscholieren (BO) en een voor de middelbaar scholieren (VO). De kampen veranderen mee met de tijd maar een ding staat altijd centraal: er is geen dichtgetimmerd programma. De deelnemers bepalen zelf, samen met de leiding, de activiteiten. En natuurlijk hebben we daarvoor een enorme hoeveelheid ervaring, spellen en spullen om dat te faciliteren.

Kampdata 2022-2023

Kampdata BO (Basis Onderwijs) voor basisschool (zie uitleg kamp voor minimum leeftijd)

 • 21/22 januari 2023
 • 25/26 maart 2023
 • 24/25 juni 2023
 • 16/17 september 2023
 • 25/26 november 2023

Kampdata VO (Voortgezet Onderwijs) voor middelbare scholieren

 • 28/29 januari 2023
 • 1/2 april 2023
 • 23/24 juni 2023
 • 15/16 september 2023
 • 18/19 november 2023

Informatie over de kampen
De kampen zijn van zaterdag 14:00 uur tot zondag 15:00 uur.
Het basisschoolkamp (BO-kamp) is voor kinderen vanaf 6 jaar tot ongeveer 12 jaar (tot ze eraan toe zijn om naar het voortgezet-onderwijskamp te komen, of tot ze willen stoppen).
Het voortgezet-onderwijskamp (VO-kamp) is voor kinderen die op de middelbare school zitten. De meeste kinderen hier zijn tussen de 12 en 17 jaar oud.

Wij willen u meegeven dat het aanmelden niet “met een schaartje is te knippen”: als uw 10 of 11-jarige al op het VO zit en liever deelneemt aan het BO kamp, is dat voor uw kind het beste en voegen wij ons daarnaar. Op het BO kamp slapen de kinderen tot en met 10 jaar met toezicht op de slaapzaal. Voor de oudere kinderen wordt dit (soms, niet altijd) losgelaten.

Wat wordt er tijdens het kamp georganiseerd?
Deze vraag komt vaak voorbij in de mailbox. Eigenlijk organiseren we vrijwel niets… De kinderen doen daarentegen wél heel veel, zoals spelletjes spelen met elkaar, kletsen, hutten bouwen, varen, knutselen, verkleden, noem het maar op.
Verder wordt er vooral veel gelachen, gespeeld, gekletst én gegeten. Deze kampen zijn bedoeld om de kinderen samen te laten zijn en om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Inschrijven
De inschrijving voor het kamp werkt als volgt:

 1. inschrijven voor een kamp kan tot anderhalve week van te voren
 2. na het ontvangen van alle inschrijvingen bekijken we hoeveel dit er zijn. Daar wordt ook de vrijwillige (ouder)begeleiding op afgestemd. Om het kamp te kunnen laten doorgaan is immers ook voldoende leiding nodig
 3. Uiterlijk 1 week van te voren (het weekend ervoor dus) berichten we u per mail over   doorgaan van het kamp. U ontvangt dan van ons een bevestigingsmail met alle informatie. Vanaf dat moment is de inschrijving van uw kind ook definitief.

Om naar het inschrijfformulier te gaan, https://forms.gle/kC2pzAzTtsudwNaG6 (of de link even kopieren en in de adresbalk plakken)

Kosten, organisatie en ouderhulp
De kosten inclusief overnachting bedragen € 30,- voor Pharos-leden en € 34,- voor niet-leden. De Pharos-kamporganisatie bestaat uit  een aantal vrijwillige ouders die samen het reilen en zeilen (vooraf, tijdens en achteraf) samen organiseren. Annulering na ontvangst van de definitieve inschrijving kunnen kosten met zich meebrengen.

Kinderen van niet-leden zijn een eerste keer welkom zonder lidmaatschap van Pharos Nld. Wil je kind nog een keer komen (en dat is gebruikelijk) dan verwachten we dat je lid wordt van oudervereniging Pharos.

Om de beide Pharoskampen ook in de toekomst te laten bestaan zijn we altijd op zoek naar helpende handjes: liefdevolle begeleiders (tijdens het kamp) en opruim-wonders (bij afloop kamp); die samen met ons aan de kids een onvergetelijke Pharos-ervaring willen meegeven. Helpen mag structureel (er zijn 5 kampen per jaar) en incidenteel. Mocht je iets willen betekenen, schroom niet en  neem dan alsjeblieft contact op met ons, dan bellen we u om door te spreken wat uw input zou kunnen zijn!

Vragen?
Als u vragen hebt over de kampen Noord-Holland, kunt u mailen naar: pharoskamp.noord-holland@pharosnl.nl