LEO LIVE: naschoolse online filosofieclub voor (U)HB-kinderen van circa 8-14 jar

Kunnen dieren denken? Kunnen we tijdreizen? Van wie is de Maan? Wanneer ben je een goed mens? Maakt geld gelukkig? Wat is kunst? Hoe ziet je wereld eruit als je blind bent? Waarom werken we? Hoezo mogen jongens niet huilen? Wie wil er eeuwig leven? En wie gaat er mee in de geluksmachine?

Stel jij veel vragen? Houd je van verhalen? Zie jij overal verbanden? En denk jij graag dieper na over dingen? Meld je dan aan voor een online les van Leo Live, een naschoolse online filosofieclub voor alle nieuwsgierige kinderen van rond de 8-14 jaar uit Nederland, Vlaanderen en daarbuiten. In een kleine kring van maximaal 10 kinderen filosoferen we over de leukste en de lastigste vragen die een mens zich maar kan stellen. Prijs per lesuur: € 10,00.

Rond de Kerstdagen ging filosofiemeester Ruud van der Meulen van start tijdens Dickens Live. Intussen volgden al 171 kinderen een online les, zodat het mogelijk bleek om online peergroepen samen te stellen naar onder meer leeftijd en begaafdheid, waaronder HB-groepen en UHB-groepen.

Ouders kunnen hun kind voor een les(senreeks) opgeven door het verzenden van een vooraanmeldingsformulier. Met deze aanmeldingsgegevens kan ik vervolgens de online peegroepen samenstellen. Als er voldoende nieuwe vooraanmeldingen zijn dan kan ik nieuwe lesmomenten inplannen. Dus in beginsel worden lessen(reeksen) doorlopend aangeboden. U ontvangt dan van mij een voorstel voor een bepaald lesmoment. Door dit voorstel te bevestigen kunt u vervolgens de aanmelding van uw kind definitief maken.

ACTUEEL AANBOD

Courses

  • De Verhalenvertellers. Filosoferen naar aanleiding van 7 beroemde verhalen van 7 beroemde verhalenvertellers (Charles Dickens, Martin Luther King, Jezus Christus, Gautama Boeddha, Hans Christian Andersen, Roald Dahl en JK Rowling).
  • Werk, Geld & Geluk. Maakt geld gelukkig? Verdienen voetballers meer dan vuilnismannen? Waarom werken we?

Projects

  • Back to the future (over de film, Albert Einstein en het thema tijdreizen)
  • Superslimme dieren (doe in de voetsporen van de biologen Charles Darwin en Frans de Waal je eigen experimentje naar slim en sociaal gedrag bij je huisdier)

Skills Shops

  • Wat is je wens of waarschuwing voor de wereld? Een creatieve schrijfcursus onder leiding van kinderboekenschrijfster Evelien van Dort, waarbij je jouw eigen ervaringen met de coronalockdown in jouw eigen korte verhaal verwoordt.

Specials

  • Aristoteles Live (rondom het thema Werk, Geld & Geluk)
  • Darwin Live (Kunnen dieren denken?)
  • Lorentz Live (Kunnen we tijdreizen?)

Meer info? Bezoek dan eens de website van De Filosofietuin. Aanmelden? Ga dan naar de bestelpagina met mijn actuele lesaanbod. Daar vindt u een overzicht van onder meer Courses en Specials. Klik op de bijbehorende links en u komt op een pagina waar u het bijbehorende vooraanmeldingsformulier kunt invullen.

Filosofiemeester Ruud van der Meulen – De Filosofietuin