De Waanzinnige Podcast – kinderen vertellen over hun lievelingsboek

Een podcast voor en door kinderen. Over boeken!

Lezen is leuk! Maar hoe weet je als kind nou welk boek je moet hebben? In deze podcast geven kinderen elkaar boekentips.

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen.

Voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar

Lees meer

Voorleestips

Nationale Voorleesdagen

Prentenboeken krijgen natuurlijk ook een plekje in de leeshoek. Wist je dat ieder jaar in januari de Nationale voorleesdagen weer gehouden worden? Je kunt hierover lezen op www.nationalevoorleesdagen.nl. Daarop staan ook de top 10 prentenboeken en het prentenboek van het jaar.  

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd door de Stichting CPNB, Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Met deze jaarlijkse campagne wil Stichting CPNB het voorlezen van kinderen stimuleren. Voorlezen is niet alleen heel gezellig en leuk, het heeft ook nog eens een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Lees meer

Luisterlezen

‘Ik zou Harry Potter willen lezen, maar de letters zijn zo klein en de zinnen zo lang.’
‘Ik wil begrijpen wat ik lees, maar boeken van mijn Avi-niveau zijn saai.’
‘Waar vind ik een boek dat bij me past?’

Spannende boeken, fantasy-boeken, boeken met humor, stripboeken, informatieboeken, dichtbundels…. voor ieder kind en elke smaak is er wel een boek te vinden. Maar als je leesproblemen hebt kan het een hele klus zijn om het juiste boek te vinden.

Lees meer