30-11-2019, Sintspecial, Droomdenkers Talentcentrum Limmen

Knutsel je surprise

Beelddenkers hebben vaak mooie dingen in hun hoofd, maar de uitvoering lukt niet altijd zelf. Op 30 november kun je hulp inschakelen! Bij het Droomdenkers Talentcentrum is een ervaren kunstenaar jouw assistent.
Boek een ticket en mail ons je plan, als je dat al hebt.
Weet je het nog niet? Komt goed!

Vanaf 15 uur kun je gewoon langskomen voor de gezelligheid.
Maar, speciaal vandaag, kun je om 14 uur komen knutselen. Wil jij een surprise maken of een cadeau?
Meld je dan aan voor een Sinterklaasknutselmiddagplekje!

Droomdenkers Talentcentrum
Schipperslaan 13
Limmen (onder Alkmaar, tussen Heiloo en Castricum)
€10,-

10-11-2019, SpeelDagHB Special, Orchideeën Hoeve

Speciaal voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 8 jaar en ouder, hun (groot-)ouders, ooms/ tantes, vaste oppas of vrienden en vriendinnen. Een volwassene kan meerdere kinderen begeleiden.
BELANGRIJK: vooraf aanmelden en betalen. Extra informatie via Marjolijn van SpeelDagHB.

Eerst een workshop bloemschikken,

Onder deskundige leiding gaan we ons eigen bloemstuk maken. We krijgen uitleg en praktische tips van een ervaren bloemiste, zodat we weten waar we op moeten letten en hoe we ervoor zorgen dat ons bloemstuk zo lang mogelijk mooi blijft. Daarna gaan we zelf aan de slag. Wil je hulp of heb je nog een vraag? Dan komt degene die de workshop begeleidt naar je toe.

Als onze bloemstukken klaar zijn, dan worden ze op een veilige plek bewaard. Zodat wij verder kunnen met het tweede deel van ons programma. Voordat je straks naar huis gaat, kan je natuurlijk je bloemstuk komen ophalen.

daarna een Tour door de Tropen.

Tijdens de Tour door de Tropen vertelt onze gids ons van alles over de flora en fauna. We komen bij de ‘highlights’ en krijgen een kijkje achter de schermen. In de tuinen (25.000m2) leven diverse diersoorten. Kom ook kijken bij de leguaan, aapjes, Lori’s, schildpadden, vissen, reptielen, amfibieën, geleedpotigen, insecten en alle andere dieren! De gids heeft er nu al zin in om al je vragen te beantwoorden.

Tijdens het bloemschikken zijn we ‘onder elkaar’, tijdens onze Tour door de Tropen kunnen we ook de andere bezoekers van de Orchideeënhoeve tegenkomen.

De dag begint om 12.45 uur en eindigt om 15.30 uur, waarna je nog lekker even rond kunt kijken.
Locatie: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest (gratis parkeren)
Kijk voor de kosten en meer informatie op de website: http://speeldaghb.nl/programmas/specialorch
Kijk voor meer informatie over de Orchideeën Hoeve op: https://www.orchideeenhoeve.nl/

9-11-2019, spellenworkshop voor ouders, Roosendaal

Kom naar de spellenworkshop!
In deze workshop speciaal voor ouders van hoogbegaafde kinderen leer jij over bijzondere spellen die aansluiten bij hoogbegaafden. Je leert hoe je deze spellen kunt inzetten om kinderen te prikkelen en kunt natuurlijk ook zelf spellen uitproberen.
 
Datum en tijd: 6 november 2019 van 09.30 tot 11.30 uur
Kosten: €5,- per deelnemer, contant voldoen aan de deur 
Wil je hier bij zijn?
Meld je aan via eveline@praktijkhoogbegaafd.nl

9-11-2019, infodag ITvitae

ITvitae biedt ICT-opleidingen inclusief coaching en baanbemiddeling voor jongeren met autisme en hoogbegaafden die zijn uitgevallen in
het reguliere onderwijs.

Op zaterdag 9 november organiseert ITvitae een Infodag ICT-opleiding + Baanbemiddeling van 13:00 – 15:30 uur in Amersfoort voor jongeren met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden die belangstelling hebben voor ICT. We stellen het zeer op prijs indien u deze Infodag weer wilt vermelden op uw website.

Belangstellenden mogen met hun ouders of andere begeleiding komen en dienen zich vooraf aan te melden: https://itvitae.nl/infodag

Op de Infodag horen de deelnemers meer over de ICT-opleidingsprogramma’s, mogelijke werkgevers en kan men in gesprek gaan met studenten die een van de vier ICT-specialisaties volgen of al aan het werk zijn.

2-11-2019, SpeelDagHB Amersfoort

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.

De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experimenten, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

De dag begint om 9.45 uur en eindigt om 16.00 uur
Locatie: Basisschool De Malelande, Juttepeergaarde 2, 3824 EK Amersfoort
Entree: € 7,50 voor kinderen van drie jaar en ouder (ouders en kinderen 0-2jr gratis)

Voor het programma en meer informatie: http://speeldaghb.nl/