HB-Café 050 in Groningen op 19 oktober 2018

Hoogbegaafdheid, spiritualiteit en levensbeschouwing

Op 19 oktober komt Dineke van Kooten spreken in het HB café Groningen.  Dineke van Kooten is oud voorzitter en bestuurslid van Choochem, vereniging voor hoogbegaafde christenen. Sinds 2004 heeft ze een coachingpraktijk gericht op hoogbegaafden en geeft ze lezingen en voordrachten over hoogbegaafdheid en geloofsbeleving.

Voor hoogbegaafden kan het lastig zijn om levensbeschouwing en spiritualiteit een plek te geven, zelf een plek te vinden hierin, of om een onderzoekende geest te combineren met geloof.  Tijdens de lezing zal ingegaan worden op de geloofsontwikkeling in combinatie met hoogbegaafdheid en hoe religie een plek kan hebben in een empirisch brein.

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje in de bar.

Locatie HB café Groningen: Best Western Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor dit HB-café kan uitsluitend door het online formulier op http://ihbv.nl/evenementen in te vullen en vervolgens direct online te betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Voor meer informatie klik hier

De tweede SpeelDagHB in Hoorn 13-10-2018

Vorig jaar organiseerden we de eerste editie van de SpeelDagHB in Hoorn.
Zoveel blije gezichten, dat vroeg om een vervolg. Dus, komen jullie genieten?!

SpeelDagHB Hoorn – Za 13 oktober 2018

Werenfridus (Keyzerstraat 1, Hoorn)

Alle informatie www.speeldaghb.nl
Direct naar het aanmeldformulier
Direct naar evenement op Facebook

Entree € 7,50 p/ kind, ouders gratis.
Beperkt kortingskaarten in voorverkoop
Deuren open vooruitbetaald 09:45u.
Vanaf 10:15u kaarten bij de kassa.
Einde van een topdag om 16:00u.

Jongerengroep RAGs in Leiden 31-09-2018

Nieuwsbericht jongerengroep RAGs dd 31 aug. 18

Jongerengroep RAGs

Op vrijdag 31 september vindt de tweede bijeenkomst van jongerengroep RAGs plaats in Leiden. Voor de zomervakantie hebben we een eerste en enorm gezellige kennismakingsbijeenkomst gehouden met een presentatie en brainstormsessie over wat jullie, de jongeren, willen. Daar is uitgekomen dat RAGs vooral laagdrempelig en ongedwongen moet zijn – een groep waar je ‘jezelf kunt zijn’ en ‘anderen je snappen’. De activiteiten worden door de jongeren zelf bedacht in overleg met Bureau Talent. Er is volop ruimte voor meer jongeren die hier ook zin in hebben dus kijk op onze website en meld je voor 14 september aan!

Pharoslezing ‘Als passend onderwijs niet past…’, 15 oktober 2018, Noord-Oost

Over rechten en plichten van ouders en scholen

Door mr. Fleur Terpstra, onderwijsjurist

Helaas blijkt dat passend onderwijs niet altijd passend is. Regelmatig krijgen we verhalen te horen over kinderen die dreigen vast te lopen in het onderwijs of zelfs thuis komen te zitten. Daarbij zijn veel hoogbegaafde kinderen. Wat zijn eigenlijk de rechten en plichten van ouders en scholen als er zo’n situatie ontstaat? Onderwijsjurist Fleur Terpstra staat o.a. ouders bij waarvan de kinderen vastlopen in het reguliere onderwijs en geeft, aan de hand van een aantal casussen, uitleg.

Tijdstip: Maandag 15 oktober 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Gorechthuis, Hortuslaan 1 Haren

Kosten: leden gratis – niet-leden € 8,50 inclusief een consumptie.

Aanmelding en betaling vóór 8 oktober:
Leden: Via e-mailadres noord-oost@pharosnl.nl o.v.v. lidnummer.

Niet leden: Via e-mailadres noord-oost@pharosnl.nl.
Uw aanmelding wordt definitief door het verschuldigde bedrag uiterlijk 8 oktober bij te schrijven op onze rekening: NL30ABNA 0537 1582 78 t.n.v. Pharos Noord-Oost o.v.v. uw naam.
Na betaling ontvangt u de door u voldane factuur als bevestiging.
Annuleringsvoorwaarden: Bij annulering tot 2 weken voor de lezing rekenen wij 20% annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling mogelijk

Mapping Space editie #2, 30 juni 2018, Amsterdam

Kom zaterdag 30 juni naar het gratis mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID.

HB020 organiseert in samenwerking met o.a. Pharos een middag vol inspirerende workshops, informatieve lezingen en uitdagende activiteiten voor (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen, jongeren en volwassenen.

Met o.a. de bekende astrofysicus prof. Vincent Icke met een spannende lezing over reizen door ruimtetijd en de kans op buitenaardse buren!

Een dynamische presentatie over de ‘zwaarte der dingen’ door zwaartekracht wetenschapper dr. ing. Jack van Loon, een korte en intense workshop over de zogeheten overexcitabilities uit de theorie van positieve desintegratie door Lotte van Lith, informatieve presentaties over hoogbegaafdheid door HIQ en het ABC, creatieve workshops door Wired To Create en In Infinity productions en nog vele anderen!

Nuttige informatie:
Datum & Tijd
Zaterdag 30 juni 2018, 13:00 uur – 16:00 uur

Locatie
OBA Bijlmerplein
393 Bijlmerplein
1102 DK Amsterdam

Voor meer informatie en aanmelden: http://www.hb020.nl/

Presentatie over passend onderwijs Zorgplicht en Leerrecht 13-06-2018

Op 13 juni organiseren wij weer een bijeenkomst in Leiden, dit ‘ter ere’ van de landelijke actieweek Thuiszitters. https://www.vo-raad.nl/bijeenkomsten/landelijke-actieweek-thuiszitters-1-t-m-8-juni

Passend onderwijs – Wat is dat nou eigenlijk?

Binnenkort (weer) een gesprek op school?
Weet je niet wat je (nog) van school kan en mag verwachten?
Wil je hier wel eens met andere ouders over praten?

Kom dan op 13 juni 2018 naar de gratis bijeenkomst in Galerie De Leidse Lente. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom.

Voor aanmelding en vragen mail naar: power4parents@gmail.com

Lees meer