Wie helpt Emmeline bij masteronderzoek Orthopedagogiek?

Beste ouders,

Heeft u kinderen die hoogbegaafd zijn? Dan ben ik naar uw gezin op zoek voor mijn masteronderzoek voor de opleiding Orthopedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In mijn onderzoek kijk ik naar de sibling relatie, de competentiebeleving en de zelfwaardering van hoogbegaafde kinderen en de broers/zussen. Dit onderzoek ik door middel van een vragenlijst voor kinderen. De doelgroep voor mijn onderzoek zijn hoogbegaafde kinderen en hun broers/zussen in de bovenbouw van de basisschool en onderbouw middelbare school. Zowel gezinnen waarbij een van de siblings hoogbegaafd is als gezinnen waarbij meerdere siblings hoogbegaafd zijn, zijn welkom om te deelnemen aan het onderzoek. De vragenlijst staat online en is anoniem in te vullen door beide siblings. De vragenlijst is te bereiken via de volgende link: https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0qy0OYo3sq6Dckl

Kent u meer ouders van hoogbegaafde kinderen via school, verenigingen of andere clubs, dan zou het heel fijn zijn als u deze link met hen wilt delen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mij bereiken via het emailadres: 400759eb@student.eur.nl. Alvast bedankt voor uw deelname. Groetjes Emmeline

Wie helpt Blansefloer bij bachelorproef?

Beste lezer van dit berichtje,

Mijn naam is Blansefloer en ik ben een student uit de lerarenopleiding in Vives, Brugge (België). Ik studeer dit jaar af, en ben daarom bezig met het schrijven van mijn bachelorproef. Het onderwerp daarvan is hoogbegaafdheid en ik ben bezig met het opstellen van een praktische gids met tips, tricks en methodes die alle leerkrachten in de klas kunnen toepassen om hoogbegaafde leerlingen beter te kunnen ondersteunen.

Om mijn proef te kunnen toetsen aan de werkelijkheid ben ik op zoek naar hoogbegaafde leerlingen én hun ouders die bereid zouden zijn een aantal vragen te beantwoorden over het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen en jongeren. Vooral de verschillende methodes die in het onderwijs worden gebruikt voor hoogbegaafde leerlingen zijn voor mij heel interessant. Ik heb zoveel mogelijk mensen nodig van alle verschillende leeftijden; hoe groter mijn publiek, hoe beter mijn onderzoek. Wie bereid zou zijn mee te werken kan mij een mailtje sturen via onderstaand adres. In ruil voor de medewerking krijgen jullie mijn praktische gids toegestuurd én mijn eeuwige dankbaarheid.

Wie zelf methodes heeft die worden gebruikt voor hoogbegaafde leerlingen (vb.: Een website met oefeningen, een bepaalde reken-of leesmethode, extra lesmateriaal) mag die ook zeker doorsturen. Ik verzamel alle methodes in mijn gids mits toestemming natuurlijk van diegene die de methodes doorstuurde.

Hopelijk tot horens!

Blansefloer

Email: blansefloer.coudenys@student.vives.be of blansefloer.coudenys@gmail.com

 

Ouderlezing ‘hoogbegaafdheid en de misdiagnose autisme’, 5 april, Bibliotheek Barneveld

Op woensdagavond 5 april verzorgt Simon Anemaet de ouderlezing ‘hoogbegaafdheid en de misdiagnose autisme’ in de bibliotheek van Barneveld.

Aansluitend worden in mei en juni 2017 in Barneveld twee praktische oudercursussen hoogbegaafdheid gegeven:

1 – Voorbereiding op de middelbare school  

2 – Omgaan met hoogbegaafdheid

Deze cursussen hebben een unieke, persoonlijk aanpak waarin de eigen situatie optimaal wordt meegenomen.

Simon Anemaet van Yonah Talent is bekend als coördinator hoogbegaafdheid en Talentbegeleider op het JFC in Barneveld. Hij verzorgt de trainingen en de lezing.

Poster ouders (hoog)begaafde kinderen

Workshop algemene geologie , 9 april, ergens in Drenthe…

Je leert wat je nodig hebt om stenen te zoeken. Je kunt een krasproef, een zoutzuurproef en de vuurproef doen. En je leert leuke weetjes; want wie heeft er wel eens een dinosaurus gegeten?

Deze middag wordt verzorgt door Dhr. Tap van GEA Drenthe.
In de pauze is er met ranja en iets lekkers ….

Terwijl de kinderen de workshop volgen is er een oudercontactmiddag in hetzelfde gebouw.
Praten met andere ouders over hoogbegaafdheid en kinderen; ervaringen uitwisselen en tips van andere ouders horen.
Er is plaats voor 25 kinderen, vol = vol

Datum:                  Zondag 9 april  –  vanaf 13.30 uur
Locatie:                 volgt na aanmelding
Leeftijdsgroep:     7 – 11 jaar
Kosten:                  gratis voor leden, niet leden € 5,00 per gezin
Aanmelden:           noord-oost@pharosnl.nl graag voor 5 april o.v.v. vermelding aantal deelnemers

 

Oudertraining Handen uit het Haar, een positieve gebruiksaanwijzing. April/mei 2017 Baarn

Oudertraining Handen uit het haar Een positieve gebruiksaanwijzing

 

Had jij ook graag een gebruiksaanwijzing willen krijgen bij de geboorte van je kind?

Opvoeden is een kunst maar we moeten het allemaal al doende leren. Het opvoeden van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen brengt extra vragen met zich mee. Vind je het moeilijk om de hypergevoeligheid van je kind te volgen? Ontstaan er soms enorme scenes om schijnbare kleinigheden?  Word je wel eens stapelgek van al die vragen, telkens dat weerwoord en de eeuwige discussies met je kind? Zit je regelmatig met de handen in het haar?

 

Dan is de training Handen uit het haar voor jou geschreven!

 

Marrigje de Bok (hb-deskundige) en Maïa van de Meer (hsp-deskundige) bieden je kennis en inzichten om enerzijds de valkuilen te gaan herkennen en anderzijds de mooie kanten van hoogbegaafdheid tot hun recht te kunnen laten komen. In vier bijeenkomsten krijg je veel praktische handvatten voor een positievere sfeer in jullie gezin, meer rust in huis en een effectieve aanpak van probleemsituaties.

De geboden toepassingen en theorie komen uit de Positieve Psychologie van Seligman, uit Positive discipline van Jane Nelsen en diverse andere (opvoed)methodes en stromingen.

 

Interessant? Bel of mail voor meer informatie of meld je direct aan voor de training

Handen uit het haar

 

Contact via Marrigje de Bok: 06-40218266 of mjmbaeke@telfort.nl

Data van de training: zondag 9 en 23 april, zondag 7 mei en zaterdag 20 mei

Tijd: 13:00 – 16:00, plus napraten/borrel tot 17:00

Plaats: vanhnaarb, Leestraat 12, 3743 EJ Baarn

Kosten: 60,00 euro per keer, partner 30,00 euro

 

De training Handen uit het haar is ontwikkeld en wordt gegeven door:

Marrigje de Bok – vanhnaarb

Maïa van der Meer – Meer Coaching en Advies

 

Peers gezocht voor 3-jarige, omgeving Harderwijjk

        

 

 

 

Peers (ontwikkelingsgelijken, jongetjes, meisjes, tussen 3 en 5 jaar) gezocht voor 3 jarig meisje in Harderwijk of omgeving ; ” lieve spiegeltjes” gezocht waaraan ze zich kan spiegelen en veel plezier mee kan hebben. Eerst vrijblijvend kennismaken en een keer spelen bij ons om te proberen, lijkt ons fijn. We hopen op een paar leuke reacties. Heb je ook een kindje die zich niet altijd tussen leeftijdgenootjes goed voelt, misschien is dit dan wat om te proberen!

Bij interesse, bel of app gerust, 06-44726358

Groeten David en Sonja Kroeze, Harderwijk

Ontmoetingsmoment voor hoogbegaafde leerlingen Sanyu Onderwijs en Beeldfijn, 18 maart, Haarlem

Op 18 maart organiseert Sanyu Onderwijs, een nieuwe basisschool in Haarlem voor hoogbegaafde leerlingen samen met de praktijk Beeldfijn een ontmoetingsmoment op zaterdag 18 maart.

Zie voor meer informatie de website www.sanyu-onderwijs.nl of bel met Riannette Minnes op 06-13012321.

www.sanyu-onderwijs.nl
Sanyu Onderwijs biedt in Haarlem basisonderwijs aan Hoogbegaafde Kinderen uit de regio. Kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom voor een kennismaking.