09-11-2019, infodag ITvitae

ITvitae biedt ICT-opleidingen inclusief coaching en baanbemiddeling voor jongeren met autisme en hoogbegaafden die zijn uitgevallen in
het reguliere onderwijs.

Op zaterdag 9 november organiseert ITvitae een Infodag ICT-opleiding + Baanbemiddeling van 13:00 – 15:30 uur in Amersfoort voor jongeren met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden die belangstelling hebben voor ICT. We stellen het zeer op prijs indien u deze Infodag weer wilt vermelden op uw website.

Belangstellenden mogen met hun ouders of andere begeleiding komen en dienen zich vooraf aan te melden: https://itvitae.nl/infodag

Op de Infodag horen de deelnemers meer over de ICT-opleidingsprogramma’s, mogelijke werkgevers en kan men in gesprek gaan met studenten die een van de vier ICT-specialisaties volgen of al aan het werk zijn.

11-09-2019, Peers4Parents avond

Emotioneel in balans: voor ouders van begaafde kinderen

Uitdagingen in de opvoeding – kennismaken met Peers4Parents – ervaringen delen

Als ouders sta je voor de uitdaging om je begaafde kind te ondersteunen in het leren kennen van zichzelf en te leren leven in afstemming op en met anderen. De mismatch tussen wie het kind is, wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen en de mogelijkheden die de omgeving biedt, kan die taak bemoeilijken of simpelweg minder leuk maken. Dit geeft opvoedstress en kost energie. Door de belasting kan ook de communicatie binnen het gezin onder druk komen te staan.

Tijdens de Peers4Parents avond op woensdag 11 september komen de belangrijke opvoedthema’s uit het Peers4Parents Programma aan bod.

De avond begint om 19:30 uur met een presentatie door Desirée Houkema en Albert Kaput, de initiatiefnemers van het Peers4Parents netwerk in Nederland. Beiden zijn ouders van begaafde kinderen en hebben ruime ervaring en expertise in het begeleiden van begaafde kinderen, jongeren en (jong)volwassenen.

Tijdstip: 19:30 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19 uur)

Locatie: Hotel Bergse Bossen, Traaij 299, 3971 GM, Driebergen

Prijs: €25,- p.p. inclusief koffie/thee (kortingsprijs: €35,- per gezin/ouderpaar)

11-10-2019, zeer HB-Café Groningen

Zeer hoogbegaafd, wat betekent dat
en hoe beleef je het?

In de HB(Hoogbegaafdheid)-Café’s van het IHBV delen we kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Soms merk je echter dat je je ook binnen groepen hoogbegaafden ‘anders’ voelt en dan kan het zijn dat je zeer hoogbegaafd bent. Over deze zeer hoogbegaafden (er is geen harde grens, maar in termen van IQ getal wordt gesproken van waarden vanaf 145, dat wil zeggen gemiddeld plus drie standaarddeviaties) is nog niet veel kennis. Daarom zijn er sinds 2018 ook HB-Cafés voor deze specifieke doelgroep en voor mensen die vermoeden dat ze hierbij passen (bijvoorbeeld omdat hun kinderen zeer hoogbegaafd zijn). Deze Zeer HB-café’s zijn een gezamenlijk initiatief van IHBV en Talentissimo (platform voor hyperhoogbegaafden van alle leeftijden, www.talentissimo.nl).

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22.00 uur (met een pauze). Daarna kan worden nagepraat onder het genot van een drankje in de bar.
Locatie HB café Groningen: Best Western Hotel – Groningen Centre, Radesingel 50, 9711 EK Groningen. Zie ook: https://hotelgroningencentre.nl/. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het hotel, op basis van beschikbaarheid. Mocht de parkeergarage volgeboekt zijn, dan kunt u terecht in de Q-park parkeergarage aan de Rademarkt, op vijf minuten loopafstand van het hotel.

10-11-2019, SpeelDagHB Special, Orchideeën Hoeve

Speciaal voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 8 jaar en ouder, hun (groot-)ouders, ooms/ tantes, vaste oppas of vrienden en vriendinnen. Een volwassene kan meerdere kinderen begeleiden.
BELANGRIJK: vooraf aanmelden en betalen. Extra informatie via Marjolijn van SpeelDagHB.

Eerst een workshop bloemschikken,

Onder deskundige leiding gaan we ons eigen bloemstuk maken. We krijgen uitleg en praktische tips van een ervaren bloemiste, zodat we weten waar we op moeten letten en hoe we ervoor zorgen dat ons bloemstuk zo lang mogelijk mooi blijft. Daarna gaan we zelf aan de slag. Wil je hulp of heb je nog een vraag? Dan komt degene die de workshop begeleidt naar je toe.

Als onze bloemstukken klaar zijn, dan worden ze op een veilige plek bewaard. Zodat wij verder kunnen met het tweede deel van ons programma. Voordat je straks naar huis gaat, kan je natuurlijk je bloemstuk komen ophalen.

daarna een Tour door de Tropen.

Tijdens de Tour door de Tropen vertelt onze gids ons van alles over de flora en fauna. We komen bij de ‘highlights’ en krijgen een kijkje achter de schermen. In de tuinen (25.000m2) leven diverse diersoorten. Kom ook kijken bij de leguaan, aapjes, Lori’s, schildpadden, vissen, reptielen, amfibieën, geleedpotigen, insecten en alle andere dieren! De gids heeft er nu al zin in om al je vragen te beantwoorden.

Tijdens het bloemschikken zijn we ‘onder elkaar’, tijdens onze Tour door de Tropen kunnen we ook de andere bezoekers van de Orchideeënhoeve tegenkomen.

De dag begint om 12.45 uur en eindigt om 15.30 uur, waarna je nog lekker even rond kunt kijken.
Locatie: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest (gratis parkeren)
Kijk voor de kosten en meer informatie op de website: http://speeldaghb.nl/programmas/specialorch
Kijk voor meer informatie over de Orchideeën Hoeve op: https://www.orchideeenhoeve.nl/

02-11-2019, SpeelDagHB Amersfoort

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.

De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experimenten, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

De dag begint om 9.45 uur en eindigt om 16.00 uur
Locatie: Basisschool De Malelande, Juttepeergaarde 2, 3824 EK Amersfoort
Entree: € 7,50 voor kinderen van drie jaar en ouder (ouders en kinderen 0-2jr gratis)

Voor het programma en meer informatie: http://speeldaghb.nl/

12-10-2019, SpeelDagHB in Hoorn

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar.

De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experimenten, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

De dag begint om 9.45 uur en eindigt om 16.00 uur
Locatie: Middelbare school Werenfridus, De Keyzerstraat 1, 1624 BX Hoorn
Entree: € 7,50 voor kinderen van drie jaar en ouder (ouders en kinderen 0-2jr gratis)

Voor het programma en meer informatie: http://speeldaghb.nl/


06-07-2019, Infodag ICT-vakschool Amersfoort

ICT-vakschool voor talenten met autisme en hoogbegaafden ongeacht vooropleiding

ITvitae biedt als enige in Nederland ICT-opleidingen inclusief coaching en baanbemiddeling voor jongeren met autisme en hoogbegaafden die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae focust op het talent van haar deelnemers. In kleine lesgroepen met 10-16 gelijkgestemden wordt gewerkt aan een ICT-specialisatie. De opleidingsprogramma’s zijn ontwikkeld met gerenommeerde ICT-organisaties en afgestemd op de actuele behoefte van de arbeidsmarkt.

Tijd en plaats:
13.00 – 15.30 uur
Daam Fockemalaan 22, Amersfoort

Voor meer informatie: zie de flyer