Lezing ‘Behandel me als een dame’ over autisme bij vrouwen 17-04-2018

   

 

 

Autisme lijkt minder vaak voor te komen bij meisjes en vrouwen dan bij jongens en mannen. Het wordt waarschijnlijk minder vaak bij hen herkend. Oorzaken hiervoor zijn o.a. dat autisme bij vrouwen zich ogenschijnlijk anders presenteert, waardoor symptomen enerzijds als minder beperkend worden beoordeeld en anderzijds als ‘niet typisch autisme’. Veel vrouwen met autisme doen er ook alles aan om maar ‘normaal’ gevonden te worden, maar het constante camoufleren (door te maskeren en te compenseren) eist een hoge tol. Dit resulteert vaak in allerlei bijkomende lichamelijke en psychische problemen (zoals angst, depressie, burn-out klachten, eetstoornissen). Behandeling van deze problematiek sluit vervolgens niet goed aan, of werkt zelfs averechts, omdat er geen rekening wordt gehouden met het onderliggende autisme.

Balans en NVA Zwolle organiseren op dinsdagavond 17 april om 19.30 uur een lezing over autisme bij vrouwen: “Behandel me als een dame”

Dr. Els Blijd-Hoogewys, voorzitter Female Autism Network of the Netherlands, zal de lezing geven.
In de bijlage staat de informatie over de locatie en hoe u zich kunt opgeven. Vol is vol, dus als u wilt komen is het verstandig om u vlot op te geven.

Na de lezing is er ruimte om vragen te stellen en samen verder te praten.

Sinds vorige maand staan wij met de NVA-Balans informatiestand elke eerste woensdagmiddag van de maand van 14.00-16.00 uur met onze informatiestand in de Stadskamer in Zwolle. Heeft u vragen of kent u mensen die vragen hebben of informatie willen dan bent u van harte welkom om hier naartoe te komen. De eerstvolgende keer is woensdagmiddag 4 april.

Flyer 17 april 2018 NVA-Balans