24 november 2021, theatervoorstelling ‘Kameleon op Zevenmijlslaarzen’, Amersfoort

HBtheater organiseert in samenwerking met basisschool De Bieshaar in Amersfoort deze voorstelling.
De voorstelling wordt opengesteld voor zorg- en onderwijsprofessionals, kinderopvang, GGD, ouders en andere geïnteresseerden die samen in gesprek willen over hoe je een hoogbegaafd kind herkent en kunt begeleiden. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, voor ouders die worstelen met de gevoeligheid en/of sterke wil van hun kind, voor professionals met veel en met weinig ervaring;
Iedereen is welkom.

Datum: 24 november 2021
Locatie: Basisschool de Bieshaar – Kraailandhof 3, Hoogland, Amersfoort
Tijd: 20.00u – 21.30u (met korte pauze)
Prijs ticket: €16,00 (incl. koffie en thee)

Eef begint vol dromen aan het moederschap. Maar al snel komen de twijfels. Waarom werken al die goed bedoelde opvoedtips niet bij haar onrustige baby? Wat doet ze toch verkeerd? Dan wordt haar zoon Koen 4 en mag hij eindelijk naar school. Hij denkt anders, wil snel en beleeft de wereld intens. Hij ontdekt, verwondert, vaart zijn eigen koers. Maar wat als dat niet past binnen zijn omgeving?

En dan is er juf Floor. In groep 3 komt een kind in haar klas dat het erg lastig vindt zich aan de groepsregels te houden. Hoe kan ze hem geven wat hij nodig heeft? Hoe verhoudt ze zich tot alle ouders die ook het beste willen voor hun kind, maar daarbij soms heel andere beelden en verwachtingen hebben dan zij zelf? Dan blijkt dat Floor’s dochter Sofie in de brugklas vastloopt en thuis komt te zitten van school. Wat is hier onzichtbaar gebleven?

Kameleon op Zevenmijlslaarzen is een voorstelling gebaseerd op waargebeurde ervaringsverhalen van ouder en leerkracht, gespeeld met humor en poëtische liedjes. De spelers nemen je mee in hoe het is om te leven met een kind dat iets anders van onderwijs vraagt. Wat kan je als professional bieden en wat zijn de behoeften van ouder en kind?

Deze voorstelling is voor onderwijs- en zorgprofessionals, ouders en opvoeders die te maken krijgen met het thema hoogbegaafdheid en (dreigende) thuiszitters in het onderwijs en met elkaar de volgende vraagstukken willen bespreken: 

* Hoe herken je hoogbegaafdheid en een ontwikkelingsvoorsprong bij kinderen?

* Wat zijn de zichtbare en verborgen zijnskenmerken van hoogbegaafdheid?

* Hoe voelt het om hoogbegaafd te zijn?

* Hoe voelt het om een hoogbegaafd kind op te voeden?

* Hoe kunnen ouders en leerkrachten samenwerken om het hoogbegaafde kind tot zijn recht te laten komen in het onderwijs?

* Welke kansen en uitdagingen liggen er? 

En… wat wil het hoogbegaafde kind ons eigenlijk vertellen? 

De voorstelling nodigt op een luchtige manier uit tot reflectie en dialoog en het uitwisselen van eigen ervaringen en inzichten. 

Het publiek wordt meegenomen in de wereld van twee hoogbegaafde opgroeiende kinderen, hun moeders, hun leraren, en wordt uitgenodigd zich in deze verschillende perspectieven te verplaatsen. 

Agenda HBtheater
NAJAAR 2021

  • Woensdag 3 november – besloten voorstelling
  • Woensdag 10 november – besloten voorstelling
  • Woensdag 24 november – OPEN voorstelling voor onderwijs, zorg en ouders – Amersfoort (houd facebook en de site in de gaten voor meer informatie en kaartverkoop)