Oproep voor jongeren van 15 – 18 voor survey over de impact van sociale isolatie voor thesisonderzoek

Mentale gezondheid adolescenten tijdens sociale isolatie

Hallo iedereen!

Ik ben Hares en ben een psychologiestudent aan de Universiteit van Twente. Om maar met de deur in huis te vallen; voor mijn thesisonderzoek ben ik op zoek ben naar deelnemers bij wie hoogbegaafdheid is geconstateerd in de leeftijdscategorie 15-18 jaar. Ook als je niet hoogbegaafd bent maar wel in deze leeftijdscategorie valt ben je welkom om deel te nemen aan het onderzoek! Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst (met meerkeuzevragen) aangevuld met een aantal vragen, en zal niet meer dan 15 minuten in beslag nemen.

Deelname aan het onderzoek is volledig anoniem: je krijgt een willekeurige ID die je kunt gebruiken om je resultaten op te vragen. Zie voor meer informatie het informatieblad, deze is ook opgenomen in de survey als document.

Met dit onderzoek wil ik ontdekken wat voor impact sociale isolatie heeft (gehad) op jouw welzijn. Met andere woorden: hoe gaat het met jou in de huidige situatie? Het lijkt onbelangrijk, maar onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die zich goed voelen ook meer succes hebben op diverse gebieden. Zo kan het bijvoorbeeld moeilijker zijn om je te concentreren op je studie als je minder gelukkig bent, of heb je minder zin in sociaal contact met je ouders of vrienden. Dit verschilt per persoon en kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Daarom wil ik graag weten wat de invloed van sociale isolatie is op het welzijn van jou als hoogbegaafde. Het kan zijn dat jouw unieke inzichten in de situatie het makkelijker maakt voor jou in het omgaan met de nieuwe uitdagingen. Maar het kan ook dat door bijvoorbeeld de overgevoeligheid die veel hoogbegaafden ervaren het juist moeilijker is voor jou. Daarnaast is het welzijn van niet-hoogbegaafden ook enorm belangrijk voor dit onderzoek, omdat er geen normgegevens zijn van de mentale gezondheid van adolescenten in Nederland tijdens sociale isolatie.

Het zou enorm gewaardeerd worden als dit bericht, of als de link onderaan dit bericht gedeeld wordt met de doelgroep of klasgenoten/vrienden in de leeftijdscategorie 15-18 jaar.

Ik hoop hiermee voldoende informatie verstrekt te hebben, mochten er nog vragen zijn aarzel dan niet om contact op te nemen door te mailen naar: h.a.baher@student.utwente.nl

Hierbij de link naar het onderzoek:

https://utwentebs.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1Yrci9g1sCeVGzc

Hartelijk dank voor je aandacht!

Met vriendelijke groet,

Hares Baher