Pharos en het coronavirus

Paros en Corona
Het coronavirus COVID-19 zet ons dagelijks leven danig op zijn kop. Iedereen heeft te maken met maatregelen die nodig zijn om onze kwetsbare medemens te beschermen én ons zorgstelsel niet te overbelasten.

Voor Pharos houdt dit in dat alle (kinder)activiteiten geannuleerd of uitgesteld worden tot (na) 1 juni. Wij volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM en de regering.

Pharos Nederland houdt de berichtgeving over het coronavirus scherp in de gaten. Mocht er iets veranderen zal Pharos hierover via de website en e-mail communiceren.

Tips en ideeën
Hieronder is een verzameling tips met meer informatie of ideeën voor een daginvulling verzameld. Door het groeiende aanbod van ideeën, tips en materialen, worden deze onderverdeeld in categorieën en kun je zo doorklikken naar overzichten.

Heb je tips of ideeën, of bruikbare links voor ons laat het ons weten via secretariaat@pharosnl.nu.

Corona : https://pharosnl.nl/corona/
Corona voor kinderen: https://pharosnl.nl/corona-voor-kinderen/
Cornona en onderwijs : https://pharosnl.nl/corona-en-onderwijs/
Corona en thuisonderwijs: https://pharosnl.nl/corona-en-thuisonderwijs/
Corona en thuis zijn: https://pharosnl.nl/corona-en-thuis-zijn/
Corona en thuisactiviteiten: https://pharosnl.nl/corona-en-thuisactiviteiten/
Cornona en online activiteiten: https://pharosnl.nl/corona-en-online-activiteiten/
Corona en bewegen: https://pharosnl.nl/corona-en-bewegen/
Corona en Facebook: https://pharosnl.nl/corona-en-facebook/
Corona en naar buiten: https://pharosnl.nl/corona-en-naar-buiten/

Corona nieuws voor en door kinderen met de kidscoronakrant
Door het Corona virus zijn de scholen en bedrijven gesloten en zit jij ineens thuis. Deze situatie is heel bijzonder en natuurlijk heb jij contact met je vriendjes en vriendinnetjes via WhatsApp en social media.

Ook jij moet vast even wennen aan de nieuwe omstandigheden en daarom willen wij graag van jou weten wat je hiervan vindt en wat het verplicht thuisblijven met jou doet. Je beleeft andere dingen door het thuis zijn. Je mag niet meer naar je sportles en maakt je zorgen.

Als je het opschrijft, tekent, foto’s maakt of een filmpje dan kun je dat delen met andere kinderen en jij kunt op jouw beurt weer lezen wat zij doen.
https://www.kidscoronakrant.nl/

Our coronastory
Sonja and David Rijlaarsdam verzamelen coronaverhalen om samen te brengen hoe mensen deze uitzonderlijke tijd mee maken om zo te zorgen dat we ons de uitdagingen en alle mooie initiatieven blijven herinneren. Ze zijn nog aan het opstarten dus bijdragen en delen zou heel fijn zijn.
Deel jouw #OurCoronaStory via www.ourcoronastory.com, lees verhalen van anderen en volg @OurCoronaStory op Twitter.

Op Facebookgroepen komen er allerlei tips voorbij, over thuis de tijd doorbrengen, spelen in de tuin, maar ook over schoolwerk.

Pharos Hoogbegaafd vind je hier: https://www.facebook.com/groups/225835630956648/

Pharos Hoogbegaafd heeft bijvoorbeeld deze superleuke tip voor in de tuin.
Martine Pietersma: Kleine tip…met (zelfgemaakte) treinen en auto’s over zelfgetekende wegen 🥰 Twee middagen mee bezig geweest met tekenen en telkens weer aan het denken gezet. Waar moeten de mensen opstappen, wat nou als ze pech krijgen met hun auto etc.

Namens iedereen bij Pharos:
Zorg goed voor elkaar!