Welkom op ons prikbord

Op dit prikbord staan berichten van activiteiten en andere informatie die van derden komen. Deze activiteiten worden niet door Pharos aangeboden maar doorgegeven. Zo heb je als websitebezoeker een idee van wat er nog meer wordt georganiseerd. Je kan aan deze informatie geen rechten ontlenen.

maart 2020, Informatiebijeenkomsten over ‘zeer hoogbegaafde’ volwassenen

8 maart, middag, Utrecht 
10 maart, avond, Amsterdam

NB: De bijeenkomsten zijn ook geschikt voor ouders van zeer hoogbegaafde kinderen en professionals die met hoogbegaafden werken. 

In het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid 2020 worden door het IHBV, in samenwerking met enkele Nederlandse leden van de Triple Nine Society (TNS), twee informatiebijeenkomsten  georganiseerd rondom de vragen: Wat is ‘zeer hoogbegaafd’ eigenlijk? Hoe kom je erachter? Wat is er al of niet anders dan ‘gemiddeld’ hoogbegaafd? Wat is de waarde van een vereniging als TNS?

We noemen mensen hoogintelligent wanneer ze een IQ hebben in de bovenste 2% (twee standaarddeviaties boven het gemiddelde). Bij de meeste testen is dat een score van 130 of hoger. Nu horen we uit ervaringsverhalen van mensen die drie standaarddeviaties en hoger scoren (bij de meeste testen is dat vanaf 145, in de bovenste 0,1%), dat hun gevoel van anders zijn nog sterker is. Dat kan bijvoorbeeld tot grotere aansluitingsproblemen leiden.  

In deze bijeenkomsten geven we kort weer welke kennis er beschikbaar is en verkennen we met de deelnemers de mogelijkheden om hier meer over te weten te komen. Ook vertellen we over de waarde van een vereniging zoals TNS.

Lees meer

11-03-2020, Informatiebijeenkomst Slimme senioren

In het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid organiseert het IHBV opnieuw een informatie- en discussiebijeenkomst over het herkennen van hoogbegaafdheid bij senioren en hun zoeken naar zingeving en langdurige verbinding.

Doelgroep
Senioren die zich (mogelijk) herkennen in de kenmerken van hoogbegaafdheid, familieleden en naasten van deze mensen, mantelzorgers, zorgprofessionals die met ouderen werken en andere geïnteresseerden.

Dag, locatie en tijd
Datum: 11 maart 2020
Locatie: Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148, 3583 LJ Utrecht. Grand Café. Bij de ingang direct links.
Bereikbaar via openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal Station, perron D2, Bus 8 richting Wilhelminapark. Halte Burg. Reigerstraat bij Albert Heijn. Reistijd 18 min. en 2 min. lopen.
Kosten: 5 euro p.p. (dekking van de kosten).

Er zijn twee identieke sessies die elk anderhalf uur duren
12.30 tot 14.00 uur
15.00 tot 16.30 uur

Maximum 25 deelnemers per sessie.

Aanmelden
Wil je zeker zijn van een plaats, dan kun je je aanmelden via https://ihbv.nl/evenementen/. Kies daar voor het evenement met het tijdstip van je keuze.

Lees meer

18-04-2020, TienerDagHB,

Speciaal voor hoogbegaafde tieners (denkniveau groep 7/8 of klas 1/2).
Kom chillen, volg workshops, ontmoet elkaar.
Ook voor ouders is er een programma.
Truus du Maine, Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid, komt om met jullie in gesprek te gaan. Hoe lossen anderen op waar jij over nadenkt? Welke tips en ervaringen kunnen jullie uitwisselen. Natuurlijk is er weer genoeg herkenning.
Marjolijn, WOWcoaching & opstellingen, laat jullie zien waarom huiswerk zo’n enorm strijdpunt kan zijn. Wat is er aan de hand? Hoe kan je je tiener helpen?
Kosten: Zowel tieners als ouders betalen € 7,50 entree. Voor de workshops staan de kosten bij de workshop vermeld. Tijden 10:15u-16:00u.
Locatie: We zijn in overleg met twee locaties in het midden van het land. De ene in Bilthoven, de andere in Amersfoort. Beide locaties zijn bereikbaar met het OV, je kunt er gratis parkeren.

Meer lezen kan op www.tienerdaghb.nl