Welkom op ons prikbord

Op dit prikbord staan berichten van activiteiten en andere informatie die van derden komen. Deze activiteiten worden niet door Pharos aangeboden maar doorgegeven. Zo heb je als websitebezoeker een idee van wat er nog meer wordt georganiseerd. Je kan aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Op het prikbord staan ook oproepen. Ook deze zijn bedoeld ter informatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je er gehoor aan wil geven.

WereldKidz Meent zoekt een leraar Plusklas en Verrijkingsgroep

Voor volgend schooljaar zoeken we versterking van ons team en hebben een vacature voor de Plusklas en Verrijkingsgroep. Gedurende een dagdeel in de week krijgen kinderen uit de groepen 4 t/m 8, die behoefte hebben aan extra uitdaging, verrijkt aanbod om te leren leren. Gebruik van breinleren, Mindset, de leerkuil en hoger order denkvragen helpt deze kinderen een volgende stap in in ontwikkeling te zetten.

Binnen het cluster wordt dit aanbod op alle scholen geboden en met elkaar samengewerkt om van elkaar te leren en elkaar te inspireren uitdagend onderwijs te maken.

De omvang van de functie is 0,2 wtf verdeeld over twee ochtenden in de week.

Hier vind je meer informatie en kun je solliciteren.

Petitie passend voltijd onderwijs voor HB-kinderen

De samenwerkende directeuren van scholen met voltijd HB-onderwijs hebben de handen ineengeslagen. Zij hebben een brandbrief opgesteld en aan de betrokken ministers en Commissie Onderwijs van de Tweede Kamer toegezonden. In deze brief kun je meer lezen over de problematiek die zij als directeuren signaleren. Deze brief vind je hier.

Zij hebben Loek Zonnenberg opdracht gegeven een situatieanalyse voltijd HB-onderwijs in Nederland op te stellen. Deze is als bijlage bij de brandbrief gevoegd. In het rapport en het onderzoek dat Zonnenberg heeft uitgevoerd, wordt onomstotelijk aangetoond dat Voltijd HB-onderwijs bestaansrecht heeft en noodzakelijk is. Zij nodigen je van harte uit dit rapport te lezen! De samenvatting en de volledige versie van het rapport vind je hier.

Op 30 maart 2022 debatteert de Commissie Onderwijs van de Tweede Kamer over passend onderwijs. De directeuren van scholen met voltijd HB-onderwijs willen bereiken dat de inhoud van hun brandbrief wordt besproken in dit debat. Via hun website houden zij je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Voor meer informatie ga je naar hun website: https://hbscholen.nl/

Ben jij ook voor erkenning en structurele ondersteuning van voltijd HB-onderwijs? En wil je hun brandbrief steunen? Dat kan! Je kunt de steunpetitie voor de brandbrief ondertekenen die door ouders is opgestart. Deze petitie vind je hier.

De steun van jouw (HB-)school is belangrijk. Schrijf in via de knop op de website op de lijst van scholen die de brandbrief steunen. Deze lijst wordt eind maart aangeboden aan de Tweede Kamer. Inschrijven kan hier.

Zo wordt de oproep om structurele financiering voor voltijd HB-onderwijs nog krachtiger!

Open brief aan de minister van OCW – stichting HOE

Graag brengen we het initiatief van Stichting HOE onder de aandacht. Zij schreven een open brief aan de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, dr. Robbert Dijkgraaf. De brief vertelt de minister over hoogbegaafde drop-outs. Zij fungeren als de ‘canaries in de coalmine’. De wet “Passend Onderwijs” heeft voor (uitzonderlijk) hoogbegaafden nauwelijks iets opgeleverd. De gevolgen van niet-passend onderwijs zijn groot.

Nieuwsgierig naar stichting HOE? Ga naar hun website.

Hieronder kun je open brief lezen. Het staat een ieder vrij om onder vermelding van copyright deze brief te delen.