Welkom op ons prikbord

Op dit prikbord staan berichten van activiteiten en andere informatie die van derden komen. Deze activiteiten worden niet door Pharos aangeboden maar doorgegeven. Zo heb je als websitebezoeker een idee van wat er nog meer wordt georganiseerd. Je kan aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Op het prikbord staan ook oproepen. Ook deze zijn bedoeld ter informatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je er gehoor aan wil geven.

Peergroep voor ontwikkelingsvoorsprong/hoogbegaafdheid, Krommenie

Bij Orthopedagogiekpraktijk Alana is een peergroep voor peuters en kleuters (vanaf ongeveer 3 tot 6 jaar) met een ontwikkelingsvoorsprong of (vermoedens van) hoogbegaafdheid.

Hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak ‘anders’ door hun unieke denkvermogen en interesses. Ongeveer 2-3% van de mensen is hoogbegaafd, dit is dus ook een kleine groep. Het is voor deze kinderen belangrijk dat zij ook gelijkgestemde ontmoeten. In een peergroep kunnen ze zich begrepen voelen en uitgedaagd worden op een niveau die past bij hun ontwikkelingsniveau. Ze kunnen nieuwe vaardigheden leren en hierdoor hun potentieel bereiken. Ze kunnen leren, experimenteren en groeien zonder dat ze zich hoeven aan te passen aan het tempo van anderen. Ze kunnen zichzelf zijn en hun unieke talenten worden gewaardeerd en gestimuleerd. Het contact met peers kan kinderen hun zelfvertrouwen versterken. 

In de bijeenkomsten gaan we in een kleine groep peers werken met wisselende thema-activiteiten (binnen en buiten), die passen bij de interesses van de kinderen.

Praktisch:
Vrijdagmiddag 15-17 uur (geef het vooral door als een andere moment beter uitkomt, dan kan ik kijken wat mogelijk is)
Huiselijke sfeer
In Krommenie
Wekelijkse bijeenkomsten (niet in de vakanties)
Vanaf 200 euro, 5-10 bijeenkomsten inclusief een verslagje na elke bijeenkomst
Maximaal 6 kinderen in één groep
Geen intelligentietest vereist, deelname kan bij vermoedens van (testen is wel mogelijk bij Orthopedagogiekpraktijk Alana)

Meer info over Alana: https://www.orthopedagogiekalana.nl/

30 maart 2024, lancering platform hiiqer

Nieuw sociaal platform ‘hiiqer’ voor hoogbegaafden gaat live

Op 30 maart aanstaande, om 12.00 uur is het zover: ‘hiiqer’ gaat officieel van start!
Dit gloednieuwe online platform is dé ontmoetingsplek voor hoogbegaafden, ouders van hoogbegaafde kinderen en professionals die werken met hoogbegaafden, uit Nederland en België.

Lees meer