Welkom op ons prikbord

Op dit prikbord staan berichten van activiteiten en andere informatie die van derden komen. Deze activiteiten worden niet door Pharos aangeboden maar doorgegeven. Zo heb je als websitebezoeker een idee van wat er nog meer wordt georganiseerd. Je kan aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Op het prikbord staan ook oproepen. Ook deze zijn bedoeld ter informatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je er gehoor aan wil geven.

16-07-2021 Voorstelling Kameleon op Zevenmijlslaarzen, Horst

Kameleon op Zevenmijlslaarzen is een interactieve theatervoorstelling voor wie meer wil weten over hoe je hoogbegaafdheid bij een kind kunt herkennen. Gebaseerd op ervaringsverhalen, gespeeld met humor en poëtische liedjes. De acteurs nemen je mee in hoe het is om te leven met een kind waarbij het onderwijs niet passend is en nodigen je uit om hierover mee te praten.

Een verhaal over de zoektocht bij het opgroeien in een omgeving die anders van je verwacht. Wat kan je als professional en als ouder bieden en wat zijn de behoeften van het hoogbegaafde kind?

Voorafgaand aan de voorstelling is een lezing van 30 minuten door het Landelijk Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid over vroegsignalering en misdiagnoses bij hoogbegaafdheid.

Voor wie: Iedereen die te maken heeft met vermoedelijk hoogbegaafde kinderen en/ of hier meer over wil weten: professionals uit onderwijs, zorg, ouders etc.

De voorstelling is kan ook via live-stream gevolgd worden. Dan kun je alleen meekijken en luisteren, maar niet meepraten of vragen stellen.

Meer informatie over de voorstelling op hbtheater.nl

Locatie: ’t Gasthoês, Gasthuisstraat 25, 5961 GA Horst
Prijs live voorstelling: €15,-
Prijs online livestream: €10,-

Website Hoogbegaafd Haarlem

“Hoogbegaafd Haarlem verbindt als expertisecentrum voor Hoogbegaafdheid vragen van ouders, scholen professionals en andere instanties met informatie, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden rondom het thema Hoogbegaafdheid .”

Neem een kijkje op de website!

Lees meer

LEO LIVE: naschoolse online filosofieclub voor (U)HB-kinderen van circa 8-14 jar

Kunnen dieren denken? Kunnen we tijdreizen? Van wie is de Maan? Wanneer ben je een goed mens? Maakt geld gelukkig? Wat is kunst? Hoe ziet je wereld eruit als je blind bent? Waarom werken we? Hoezo mogen jongens niet huilen? Wie wil er eeuwig leven? En wie gaat er mee in de geluksmachine?

Stel jij veel vragen? Houd je van verhalen? Zie jij overal verbanden? En denk jij graag dieper na over dingen? Meld je dan aan voor een online les van Leo Live, een naschoolse online filosofieclub voor alle nieuwsgierige kinderen van rond de 8-14 jaar uit Nederland, Vlaanderen en daarbuiten. In een kleine kring van maximaal 10 kinderen filosoferen we over de leukste en de lastigste vragen die een mens zich maar kan stellen. Prijs per lesuur: € 10,00.

Rond de Kerstdagen ging filosofiemeester Ruud van der Meulen van start tijdens Dickens Live. Intussen volgden al 171 kinderen een online les, zodat het mogelijk bleek om online peergroepen samen te stellen naar onder meer leeftijd en begaafdheid, waaronder HB-groepen en UHB-groepen.

Lees meer