De Minecraft Club, online

De Minecraft Club is opgericht voor hoogbegaafde en uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen en start nu met het derde jaar. Samen spelen en bouwen onder toezicht (maandag- en vrijdagochtend voor kinderen die niet naar school gaan) en verder elke middag op maandag tot en met vrijdag is de Adventure server 2,5 uur vrij beschikbaar (beperkt toezicht). Er is ook een tienerserver sinds dit jaar. De Minecraft servers en de Discord servers (hierin wordt met elkaar gepraat en gechat) zijn besloten, er zijn geen onbekenden bij de MCC. 

Bij het abonnement krijg je ook 24/7 toegang tot de Creative Server. Daarin kun je jezelf creatief uitdagen, er zijn geen regels. Op basis van thema’s, maar ook elkaar motiveren en samen bouwen. Dat is wel zo gezellig! Er is een maandelijks thema (meestal een land) met interactieve educatieve content in handige thema flipbooks.

Toezicht van ouders is gewenst. We gaan ervan uit dat je kunt lezen en schrijven (vanaf 8 jaar is advies leeftijd). De sfeer is altijd heel gezellig, de spelers hebben het erg naar hun zin. Extrovert, introvert, jonge spelers, wat oudere. In Nederland en Belgie. Jongens en meisjes. Je kunt een of twee keer gratis mee doen om te kijken of je het leuk vindt.

Een paar keer per jaar ontmoeten we elkaar en maken we een wandeling, stoken een vuurtje of volgen we een leuke workshop. Ook eten we dan gezellig met zijn allen. Op De Minecraft Club vind je meer informatie, de abonnementsvormen en -kosten en een filmpje.

Speciaal aanbod voor Pharos leden 10% korting op elk gewenst abonnement. Geef je lidmaatschapsnummer door bij aanmelden. 

De spelregels vind je hier.

27 januari 2023, openingsreceptie Expertisecentrum Atalanta, Gouda

Vrijdag 27 januari vindt de feestelijke opening plaats van Expertisecentrum Atalanta in Gouda. 

Atalanta is een ontwikkelplek voor hoogbegaafde kinderen en jongeren die gedeeltelijk of geheel zijn uitgevallen in het onderwijs (of dit dreigen te gaan doen).

Een plek waar zorg en onderwijs zo volledig mogelijk op maat wordt gemaakt voor elk individueel kind door een multidisciplinair team van hoogbegaafdheidsspecialisten vanuit zorg én onderwijs. (Inclusief diagnostiek en behandeling vanuit voormalig expertise centrum Sherpa, welke vanaf 1 januari volledig is samengegaan met Atalanta.)

Vanuit een veilige en huiselijke situatie kan een kind eerst even tot rust komen en dan vanuit stilstand en vertrouwen weer gaan bewegen en ontwikkelen.

Nieuwsgierig? Wees welkom!

Meld je dan wel even officieel aan via:info@expertisecentrum-atalanta.nl

Zie voor meer informatie:

Welkom op ons prikbord

Op dit prikbord staan berichten van activiteiten en andere informatie die van derden komen. Deze activiteiten worden niet door Pharos aangeboden maar doorgegeven. Zo heb je als websitebezoeker een idee van wat er nog meer wordt georganiseerd. Je kan aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Op het prikbord staan ook oproepen. Ook deze zijn bedoeld ter informatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je er gehoor aan wil geven.

Actie ‘Aan de nieuwe onderwijsminister’ van Stichting Hoogbegaafd!

Met de actie ‘Aan de nieuwe onderwijsminister’ kunnen leerlingen en studenten van jong tot oud aangeven wat de nieuwe minister van onderwijs écht moet weten over hoogbegaafdheid, hoe zij leren en wat zij nodig hebben om succesvol onderwijs te kunnen volgen.

De formatie voor het nieuw kabinet lijkt te gaan lukken, er is een onderhandelaarsakkoord . Daarom zijn wij nu reacties aan het verzamelen, om deze te kunnen aanbieden aan de nieuwe minister van Onderwijs zodra dit bekend gemaakt wordt. En ook hierbij geldt: hoe meer reacties, hoe meer impact.

De Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd! biedt kinderen en jongeren een platform om ook hun verhaal te kunnen delen. Er wordt vaak over leerlingen gepraat en maar weinig mét ze. Terwijl ze vaak prima weten en kunnen inschatten wat er misgaat en wat ze nodig hebben. Daarom grijpen wij deze kans aan om hun reacties te kunnen delen met de nieuwe minister van Onderwijs.

Een reactie achterlaten kan hierDeze reacties verwerken wij anoniem en publiceren wij hooguit geanonimiseerd. Wel zal de volledige reactie (zonder e-mailadres) worden aangeboden aan de nieuwe onderwijsminister.

Leerlingen en studenten die meer willen doen, die bijvoorbeeld ook publiekelijk politici en journalisten te woord willen staan, kunnen zich bij ons melden via Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd!