Welkom op ons prikbord

Op dit prikbord staan berichten van activiteiten en andere informatie die van derden komen. Deze activiteiten worden niet door Pharos aangeboden maar doorgegeven. Zo heb je als websitebezoeker een idee van wat er nog meer wordt georganiseerd. Je kan aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Op het prikbord staan ook oproepen. Ook deze zijn bedoeld ter informatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je er gehoor aan wil geven.

27-09-2022, Informatieavond ‘Wat is autisme’, Zwolle

NVA Zwolle organiseert een informatieavond met als thema: Wat is autisme eigenlijk?

Harmke Nygård-Smith gaat basisinformatie geven over wat autisme is.
Wat zijn de kenmerken? Wat zijn de gevolgen? Welke problemen kan het veroorzaken?
Maar ook welke kwaliteiten kan het opleveren? Wat betekent het voor mensen om autisme te hebben? Wat betekent het voor de naasten om met iemand met autisme om te gaan? En hoe je er het beste mee om kunt gaan?

Er is ruimte voor vragen en gesprek met elkaar.

Harmke Nygård-Smith is klinisch psycholoog, teamleider zorg bij de afdeling Ontwikkelingsstoornissen van Dimence Zwolle.

Wij nodigen u van harte uit voor deze avond.

Datum: dinsdag 27 september 2022
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Zaal open vanaf 19.15 uur
Plaats: De Bolder, Dobbe 29, Zwolle

Entree: €5,-, incl. 2x thee of koffie, NVA/Balans leden €3,- (graag contant betalen)
Opgave: nvazwolle@gmail.com (graag vooraf)
Vragen: nvazwolle@gmail.com

Actie ‘Aan de nieuwe onderwijsminister’ van Stichting Hoogbegaafd!

Met de actie ‘Aan de nieuwe onderwijsminister’ kunnen leerlingen en studenten van jong tot oud aangeven wat de nieuwe minister van onderwijs écht moet weten over hoogbegaafdheid, hoe zij leren en wat zij nodig hebben om succesvol onderwijs te kunnen volgen.

De formatie voor het nieuw kabinet lijkt te gaan lukken, er is een onderhandelaarsakkoord . Daarom zijn wij nu reacties aan het verzamelen, om deze te kunnen aanbieden aan de nieuwe minister van Onderwijs zodra dit bekend gemaakt wordt. En ook hierbij geldt: hoe meer reacties, hoe meer impact.

De Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd! biedt kinderen en jongeren een platform om ook hun verhaal te kunnen delen. Er wordt vaak over leerlingen gepraat en maar weinig mét ze. Terwijl ze vaak prima weten en kunnen inschatten wat er misgaat en wat ze nodig hebben. Daarom grijpen wij deze kans aan om hun reacties te kunnen delen met de nieuwe minister van Onderwijs.

Een reactie achterlaten kan hierDeze reacties verwerken wij anoniem en publiceren wij hooguit geanonimiseerd. Wel zal de volledige reactie (zonder e-mailadres) worden aangeboden aan de nieuwe onderwijsminister.

Leerlingen en studenten die meer willen doen, die bijvoorbeeld ook publiekelijk politici en journalisten te woord willen staan, kunnen zich bij ons melden via Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd!