Wat past wel? – Spirare Talent Valley

Mijn kind is hoogbegaafd en/of hoog sensitief en past niet in het onderwijssysteem. Wat past wel?

PAST NIET!
Dit horen wij helaas maar al te vaak van hoogbegaafde en/of hoog sensitieve jongeren uit het hele land. Ben jij ook klaar met thuiszitten en/of aantonen dat het niet past? Laten we vooruitkijken naar wat wel past. Stel je voor dat je kind geen probleem heeft maar een waardevol signaal afgeeft dat hij/zij behoefte heeft zich te ontwikkelen vanuit wie hij/zij is en wat bij hem/haar past. Wat dan? Waar kan je in Nederland dan heen? Je stapt vaak in een doolhof van wet- en regelgeving, (onder)zoeken, bureaucratie met procedures en professionals die wanhopig zoekende zijn in een systeem dat niet past.
PAST WEL!
Door de actie ‘Past niet!’ is het nog duidelijker geworden dat er landelijk veel vraag en noodzaak is naar een ontwikkelomgeving, zoals Spirare, die wel past, die zich al 9 jaren bewezen heeft en deze jongeren met open armen verwelkomt. Ervarings-gericht ontwikkelen met gelijkgestemden. In een rustige en veilige omgeving. Een divers en wisselend aanbod aan activiteiten. Begeleiders die naast jongeren staan, zich kunnen inleven, snel inspelen op impulsen en lef en creativiteit hebben om andere wegen te bewandelen. Oftewel ontwikkelen vanuit wie je bent en wat bij jou past.

Groningen, Roermond, Velddriel, 3 online webinars, elke keer weer hartverwarmende, schrijnende en ook daadkrachtige verhalen van ouders, jongeren, opa en oma’s, gemeenten, samenwerkingsverbanden, scholen en hulpverleners. Wat mooi om ook te horen dat er steeds meer mensen opstaan om in mogelijkheden te denken en te handelen. Laten we deze sterren niet doven maar weer laten stralen, allereerst voor zichzelf, maar ook voor hun familie en de maatschappij. Jullie mogen er zijn en zijn hard nodig! Kom voor 1 juli naar 1 van de presentaties op locatie en laten we kennis en ervaringen delen over wat wel mogelijkheden zijn, wat wel past!

9 juni Leiden
14 juni Gorinchem
14 juni Nieuwegein
15 juni Barendrecht
22 juni Maastricht

Meer informatie vind je hier.

Welkom op ons prikbord

Op dit prikbord staan berichten van activiteiten en andere informatie die van derden komen. Deze activiteiten worden niet door Pharos aangeboden maar doorgegeven. Zo heb je als websitebezoeker een idee van wat er nog meer wordt georganiseerd. Je kan aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Op het prikbord staan ook oproepen. Ook deze zijn bedoeld ter informatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je er gehoor aan wil geven.

20-06-2022, Online evenement Hoogbegaafdheid, waar zorg en onderwijs elkaar ontmoeten

Op maandag 20 juni organiseert de Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd! in samenwerking met Fontys Hogescholen het evenement ‘Hoogbegaafdheid, waar zorg en onderwijs elkaar ontmoeten’.

Van 16:00 tot 18:00 uur gaan experts en ervaringsdeskundige jongeren met elkaar in gesprek over de kennis en expertise op het gebied van hoogbegaafdheid die nodig is om kinderen ononderbroken te kunnen laten ontwikkelen. 

Lees meer

Actie ‘Aan de nieuwe onderwijsminister’ van Stichting Hoogbegaafd!

Met de actie ‘Aan de nieuwe onderwijsminister’ kunnen leerlingen en studenten van jong tot oud aangeven wat de nieuwe minister van onderwijs écht moet weten over hoogbegaafdheid, hoe zij leren en wat zij nodig hebben om succesvol onderwijs te kunnen volgen.

De formatie voor het nieuw kabinet lijkt te gaan lukken, er is een onderhandelaarsakkoord . Daarom zijn wij nu reacties aan het verzamelen, om deze te kunnen aanbieden aan de nieuwe minister van Onderwijs zodra dit bekend gemaakt wordt. En ook hierbij geldt: hoe meer reacties, hoe meer impact.

De Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd! biedt kinderen en jongeren een platform om ook hun verhaal te kunnen delen. Er wordt vaak over leerlingen gepraat en maar weinig mét ze. Terwijl ze vaak prima weten en kunnen inschatten wat er misgaat en wat ze nodig hebben. Daarom grijpen wij deze kans aan om hun reacties te kunnen delen met de nieuwe minister van Onderwijs.

Een reactie achterlaten kan hierDeze reacties verwerken wij anoniem en publiceren wij hooguit geanonimiseerd. Wel zal de volledige reactie (zonder e-mailadres) worden aangeboden aan de nieuwe onderwijsminister.

Leerlingen en studenten die meer willen doen, die bijvoorbeeld ook publiekelijk politici en journalisten te woord willen staan, kunnen zich bij ons melden via Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd!