Project ‘Make Your Magazin, online

Bij MAKE YOUR CHOICE TalentenLAB krijgen Creatief [Hoog]begaafde pubers  de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen in een vertrouwde omgeving met peers. Tevens gaan ze hier werken aan hun executieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Dit kan naast of in combinatie met school. Het gaat hierbij om pubers (met een hoog creatief potentieel en een hoge mate van bewustzijn ) die vol enthousiasme intrinsiek gedreven voor hun interesses en passies kunnen gaan, maar die vaak een goede aansluiting missen binnen het huidige onderwijs. De jongeren worden in hun proces begeleid door een Creatieve Professional en een Coach.

WAT IS MAKE YOUR MAGAZINE ONLINE?

MAKE YOUR MAGAZINE ONLINE is een combinatie van coaching en een talentbegeleiding traject én het maken van een tijdschrift( coaching on the job)…. voor en door creatieve snelle denkers (zoals bv. creatief hoogbegaafde jongeren).

VOOR WIE IS MAKE YOUR MAGAZINE ONLINE?

MAKE YOUR MAGAZINE ONLINE is voor jongeren die al thuiszitten en op een andere manier hun talent kunnen ontwikkelen en kunnen leren, maar ook voor jongeren die dreigen vast te lopen in het onderwijs of hier hun eigen talenten niet kunnen ontwikkelen. Jongeren die behoefte hebben om te werken vanuit hun autonomie en interesse, het nut willen inzien van de dingen die ze leren. Creatieve jongeren die hun ei nergens kwijt kunnen of hun talenten nog moeten ontdekken. Unieke jongeren die op zoek zijn naar hun plek in de maatschappij.

Kijk voor info of voor ’t aanmelden op mijn site www.thepoetryofcreation.nl

We starten tijdens de pilot met en groep van 12-18 jarigen. Dit wil niet zeggen dat als je iets ouder of jonger bent je je niet kan aanmelden. Laat ons vooral weten als je interesse hebt. Je hoort van ons, als we een nieuwe groep starten. De groepsgrootte is max. 6 personen.

We starten met het project ‘Make Your Magazine’ na de meivakantie, met een periode van 10 weken tot aan de zomervakantie. Deze periode delen we op in een stuk persoonlijke ontdekking, een stuk creatieve ontwikkeling en een periode waarin we toewerken naar het magazine ‘Voor en Door Creatieve Denkers’. We zullen aandacht besteden aan vrije opdrachten om de persoon en zijn talent te ontdekken en meer gerichte opdrachten betreffende het maken van het magazine en hierdoor het leren plannen en samenwerken aan een project.

Na de zomer gaat vanaf september het traject verder en zullen we het maken van het magazine meer gaan uitdiepen en maken, dit gebeurt met diverse groepen die allemaal op hun eigen manier hier aan mee kunnen werken. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een magazine voor unieke jongeren komt (online en offline) waarin jongeren op diverse manieren hun talent kunnen ontdekken in samenwerking met creatieve professionals en uiteindelijk ook kunnen laten zien aan de wereld ( d.m.v. interviews, maatschappelijke verhalen, fotografie, filmpjes, illustraties, vormgeving etc. in het magazine)Ken jij zo’n creatief begaafde thuiszitter (tussen de 12-18 jaar)? Die zichzelf en zijn talent wil ontdekken en ontwikkelen? 

Die op een coachende manier begeleid wordt tijdens Make Your Choice TalentenLAB online en hierdoor mee kan bouwen aan een echt magazine voor én door Creatieve Denkers? 

‘In het project van ‘Make Your Magazine’ komen voor mij al mijn passies en drijfveren samen.  

Na twintig jaar ervaring als beeld- en conceptmaker voor o.a. diverse magazines (www.ankehelmich.nl), met een enorme drive om awareness te creëren en te werken aan een betere wereld. 
Na vijftien jaar intensief begeleiden van stagiaires van diverse creatieve mbo/hbo opleidingen én een vijfjarig onderzoek naar alles wat te maken heeft met ‘creatief [hoog]begaafdheid’ en ‘hoogsensitiviteit’ komt nu voor mij alles samen als ervaringsdeskundige, in een huis met vier verschillende creatief begaafden onder één dak.

Twee jaar geleden kwam ik er via mijn puberdochter achter dat er voor deze doelgroep eigenlijk geen magazines bestaan. Geen magazines waar het gaat om de persoon, die uniek en nieuwsgierig in de wereld staat, soms andere interesses heeft, maar ook gewoon een puber is. 
Toen is het idee ontstaan om dit magazine te gaan maken, maar wel samen, samen met mijn dochter én haar peers. Een plek waar passies en autonomie van deze tieners centraal staan.
‘Coaching on the job’. 
Mijn expertise in het maken van magazines combineer ik vanaf nu met mijn ervaring met deze doelgroep. De opleiding tot HB Talentcoach bij Novilo én daarmee mijn specialisatie in creatief hoogbegaafden zit in de afrondende fase, dus ik ben er klaar voor…Dit magazine wil ik nu online gaan maken, in eerste instantie samen met creatieve denkers die thuiszitten of dreigen thuis te komen zitten en/of problemen ondervinden in het onderwijs en hier hun creatief potentieel niet optimaal kunnen ontwikkelen. 
Creatieve intense breinen die willen leren, maar waar dit brein niet altijd even goed past in het huidige reguliere schoolsysteem’.