Recensie Wis & Vis

Wis & Vis bouwen een Hut van Nanda de Vries

Wis & Vis is een serie interactieve prentenboeken voor kinderen, zo vermeldt de achterkant van het boekje. Dit is het eerste deel maar de schrijfster lijkt vast van plan meerdere delen te gaan schrijven. Nanda heeft het boekje niet alleen zelf geschreven, ze heeft ook de illustraties zelf gemaakt. Het boekje hoort bij de website www.wisenvis.nl die lesmaterialen en achtergrondinformatie bevat over talentontwikkeling.

Wis is een uil en Vis is uiteraard een vis. Wis is bedachtzaam en rustig en Vis houdt van drukte en gezelligheid. Samen bouwen ze in dit verhaal een hut waarbij ze niet alleen hun eigen talent ontdekken. Ze komen er ook achter dat het fijn is om samen te werken en zo talenten te combineren.

Elke pagina bevat zo’n vier tot acht regels tekst en eindigt vaak met een interactieve vraag. Wat me opvalt is dat het eigenlijke verhaal slechts de helft van het boekje betreft. De rest van het boek wordt gevuld met opdrachtjes die gerelateerd zijn aan het verhaaltje. Zo kom je onder andere een tekenopdracht, een knutselopdracht en filosofische vragen tegen. Ook legt de schrijfster het een en ander uit over talent. Al deze informatie kom je ook tegen op de website in de vorm van downloads. Persoonlijk had ik volstaan met daar naar te verwijzen misschien en het boekje gewoon alleen het verhaal te laten zijn.

Een lief verhaal waar met name jonge kinderen met plezier naar zullen luisteren.

Tamara Bardega

Wis & Vis
ISBN: 978-94-6389-718-1