Welkom bij regio Friesland

De regio Friesland is een actieve regio en organiseert veel activiteiten voor zowel ouders en kinderen. Ouders zijn o.a. van harte welkom bij de oudercontactavonden en lezingen.Voor kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren worden ook diverse activiteiten op touw gezet. Inmiddels traditie geworden, is het jaarlijkse weekend (vrijdag tot zondagmiddag) in de herfst op Ameland. Aan het eind van de winter gaan we voor een kort weekend naar Appelscha. De familiedag is er voor het hele gezin en ook de jongeren in het voortgezet onderwijs zijn welkom op een jongerenweekend. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom en we horen dan ook graag van je! Stuur een mailtje naar friesland@pharosnl.nl

Houdt onze agenda in de gaten voor komende activiteiten. Het zijn mooie gelegenheden om contacten weer aan te halen en ook nieuwe leden te begroeten.
Ook leden uit andere Pharos regio’s zijn van harte welkom bij de activiteiten.

Wie doet wat in Friesland?

Stuurgroepleden:Activiteiten:
Anke Visser/Tessa FennemaOudercontactavonden
Bert MoltmakerKinderactiviteiten&jeugdweekenden
Karel Jansen/Enrico ChinJongerenweekenden
Anke VisserLezingen

Activiteiten Friesland

UITNODIGING…. VOOR EEN PHAROS FRIESLAND JONGEREN ACTIVITEIT

Save the date voor een écht outdoor uitje op 12 juni a.s.!

UITNODIGING….

VOOR EEN PHAROS FRIESLAND Familiedag

Plaats:       Sybrandy, Liemerige Wei 4, 8567 HM Oudemirdum

Datum:      Zaterdag 12 juni 2021 van 1100 tot 1600 uur

Voor:         Kinderen en ouders

Pharos Friesland nodigt jullie uit voor de jaarlijkse familiedag. Het wordt een lekkere ontspannen dag. De kinderen kunnen volop genieten van het speelpark. Bij slecht weer kunnen de kinderen ook binnen spelen; neem dan je favoriete spel mee, zodat je dat met anderen kunt spelen. De ouders kunnen bij praten. 

De stuurgroep stelt het daarnaast zeer op prijs als je zelf ook een lekkernij meebrengt; misschien willen de kinderen iets maken/bakken. Voorheen maakten we dan een gezellig buffet van al het meegebrachte lekkers en maakten we er een feestelijke en smakelijke middag van. Omdat de maatregelen van het RIVM m.b.t. Corona nu en dan wijzigen, vragen wij jullie om wijsheid en verantwoordelijkheid. Neem vooral je eigen lekkers mee, als dit nu je voorkeur heeft of verpak e.e.a. zodat het voor een ander ook veilig is om van te genieten. We respecteren elkaars keuze hierin. Wel is het handig om bij aanmelding aan te geven wat je meeneemt en/ of keuze hierin is. Wij willen jullie ook vragen een thermoskan koffie/thee mee te nemen. Pharos Friesland zal drinken voor de kinderen meenemen. 

Wij hopen op een grote opkomst van zowel nieuwe als oude leden. Het is een perfecte gelegenheid voor ons allemaal om met elkaar kennis te maken of contacten weer aan te halen.

De kosten voor deze familiedag zijn € 6,50 per persoon. Het bedrag dient op de familiedag betaald te worden aan Bert Moltmaker. 

Geef je snel op of heb je vragen, neem dan contact op met Pharos Friesland via email: friesland@pharosnl.nl.

 

UITNODIGING voor een online – oudercontactavond

Ook bij Pharos Friesland liggen de activiteiten al geruime tijd stil, vanwege de Covid-19 pandemie. Jammer, want juist nu is wellicht naar contact onderling extra nodig. Vandaar dat we nu ook onze eerste online oudercontactavond gaan organiseren.

Deze avonden staan veelal in het teken van dat ouders met elkaar in gesprek komen over hoogbegaafdheid. Deze tijd brengt wellicht nieuwe en andere ontwikkelingen teweeg of juist bijzondere meer-waarden die aan het licht komen. Ook daarover willen we met elkaar van gedachten wisselen. Door het uitwisselen van de aanpak over hoogbegaafdheid kunnen we elkaar ondersteunen en ervaringen uitwisselen.

Een ouder contactavond is speciaal voor ouders die net in aanraking komen met hoogbegaafd. Ook ouders die hiermee al langer bekend zijn, maar graag willen sparren zijn welkom.

Binnenkort wordt er weer een Oudercontactavond (OCA) gepland.

Graag even aanmelden via friesland@pharosnl.nl

Een link t.b.v. deelname wordt u dan per mail verzonden. Aan deze avond zijn geen kostenverbonden.