Welkom bij regio Friesland

De regio Friesland is een actieve regio en organiseert veel activiteiten voor zowel ouders en kinderen. Ouders zijn o.a. van harte welkom bij de oudercontactavonden en lezingen.Voor kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren worden ook diverse activiteiten op touw gezet. Inmiddels traditie geworden, is het jaarlijkse weekend (vrijdag tot zondagmiddag) in de herfst op Ameland. Aan het eind van de winter gaan we voor een kort weekend naar Appelscha. De familiedag is er voor het hele gezin en ook de jongeren in het voortgezet onderwijs zijn welkom op een jongerenweekend. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom en we horen dan ook graag van je! Stuur een mailtje naar friesland@pharosnl.nl

Houdt onze agenda in de gaten voor komende activiteiten. Het zijn mooie gelegenheden om contacten weer aan te halen en ook nieuwe leden te begroeten.
Ook leden uit andere Pharos regio’s zijn van harte welkom bij de activiteiten.

Wie doet wat in Friesland?

Stuurgroepleden:Activiteiten:
Anke Haringsma/Tessa FennemaOudercontactavonden
Erina Bandstra/Bert MoltmakerKinderactiviteiten&jeugdweekenden
Ruurd WestraJongerenweekenden
Stefan SpekreijseLezingen

Activiteiten Friesland

 

UITNODIGING

. VOOR EEN PHAROS FRIESLAND JEUGDWEEKEND

Plaats:            kamphuis “Woudain Appelscha

Datum :           zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020

Voor:              basisschooljeugd van 6 t/m 11/12 jaar

 

Pharos Friesland nodigt jullie uit voor een lekker weekendje in de bossen bij Appelscha.

 

Kamphuis Wouda is een grote kampeerboerderij waar we uitgebreid samen kunnen spelen. In de omgeving kunnen we lekkere boswandelingen maken. We nemen een heleboel spelletjes mee. Als je zelf een leuk spel hebt, neem dat dan vooral mee! ’s Avonds gaan we filosoferen en misschien maken we nog wel een spannende nachtwandeling.

 

Ben je tussen de zes en twaalf jaar (en zit je nog op de basisschool) en wil je mee? Geef je dan snel op. Ouders van jonge kinderen of van kinderen die voor het eerst meegaan mogen ook mee. Graag even overleggen van tevoren.

 

De kosten voor dit weekend zijn € 35 per persoon. Het bedrag kan overgemaakt worden op rekeningnummer 53.66.47.518  t.n.v. Oudervereniging Pharos, regio Friesland, o.v.v. “Jeugdweekend Appelscha 2018”. Graag de bijdrage voor 1 maart 2020 overmaken.

 

Wil je je opgeven, heb je vragen of ideeën, neem dan contact op met Pharos Friesland via email: friesland@pharosnl.nl.

Op 10 maart 2020 organiseert Pharos Friesland een Lezing van Anke Visser over Brainspotting & schooltrauma bij hoogbegaafde kinderen

Over deze avond;

Veel (hoog)begaafde kinderen kunnen te maken krijgen met schooltrauma en/of emotionele blokkades. Misschien klinkt trauma als een groot woord. Maar, niet alleen een schokkende gebeurtenis kan trauma tot gevolg hebben. Ook het voortdurend bewegen in een omgeving, die als stressvol of overweldigend ervaren wordt, kan maken dat een opstapeling van ogenschijnlijk kleine traumaatjes grotere gevolgen heeft. Onderpresteren, faalangst, geen aansluiting hebben, vage lichamelijke klachten om zo een paar te noemen, kunnen tekenen zijn van kleine traumaatjes. Grotere gevolgen zijn divers en voor een ieder anders. Bijvoorbeeld depressie, continue hoog stress niveau, angstdromen, schooluitval, etc. Gevolgen kunnen zich nu openbaren, of op latere leeftijd.

Tijdens deze lezing:

Ontvang jij inzichten hoe potentieel wél bereikt kan worden voor je kind, je gezin of jezelf.

Leer je wat brainspotting is en hoe dit kan bijdragen aan traumaverwerking en ontwikkeling van potentieel.

Is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie: MFC it Kattehûs, Rijksweg 180 in Irnsum

Inloop: 19.30

Starttijd: 20.00

Einde: 21.00

Kosten niet leden: €5,-

Kosten pharos leden: gratis

 

Denk erom, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Geef je op door mij een mail te sturen naar friesland@pharosnl.nl