Welkom bij regio Friesland

De regio Friesland is een actieve regio en organiseert veel activiteiten voor zowel ouders en kinderen. Ouders zijn o.a. van harte welkom bij de oudercontactavonden en lezingen.Voor kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren worden ook diverse activiteiten op touw gezet. Inmiddels traditie geworden, is het jaarlijkse weekend (vrijdag tot zondagmiddag) in de herfst op Ameland. Aan het eind van de winter gaan we voor een kort weekend naar Appelscha. De familiedag is er voor het hele gezin en ook de jongeren in het voortgezet onderwijs zijn welkom op een jongerenweekend. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom en we horen dan ook graag van je! Stuur een mailtje naar friesland@pharosnl.nl

Houdt onze agenda in de gaten voor komende activiteiten. Het zijn mooie gelegenheden om contacten weer aan te halen en ook nieuwe leden te begroeten.
Ook leden uit andere Pharos regio’s zijn van harte welkom bij de activiteiten.

Wie doet wat in Friesland?

Stuurgroepleden: Activiteiten:
Stefan Spekreijse/Tessa Fennema Oudercontactavonden
Anke Haringsma/Tessa Fennema Kinderactiviteiten&jeugdweekenden
Klaas Leendert Leijendekker/Stefan Spekreijse Jongerenweekenden
Stefan Spekreijse Lezingen

Activiteiten Friesland

OUDERCONTACTAVOND — 16 MEI A.S.

In het voorjaar staat een Oudercontactavond (OCA) gepland. Deze avond staat in het teken van dat ouders met elkaar in gesprek komen over hoogbegaafdheid. Door het uitwisselen van de aanpak over hoogbegaafdheid kunnen we elkaar ondersteunen en ervaringen uitwisselen.

De OCA wordt donderdag 16 mei om 20:00 uur georganiseerd. Graag even aanmelden door een mail te sturen naar friesland@pharos.nl. We laten dan even het adres weten.

KINDERACTIVITEIT; JUMPING PHAROS FRIESLAND

Plaats:                 Jumpstyle Heerenveen

Datum :               zaterdag 25 mei 11:00 tot 13:00 uur

Voor:                    Kinderen t/m 13 jaar 

Pharos Friesland nodigt jullie uit voor een geweldige springdag bij Jumpstyle Heerenveen

We kunnen 2 uur lang buitelend op en neer compleet gehusseld worden.

Er is drinken eten en…….en ijsje naar afloop voor de goede cooling down.

Heb je zin om ook lekker een middagje te springen en bijzondere toeren in de lucht te maken? Geef je dan snel op. De kosten voor deze activiteit zijn  € 16 per kind. Het bedrag kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL60ABNA0536647518 t.n.v. Oudervereniging Pharos, regio Friesland o.v.v. “Jumpstyle Heerenveen 2019”.  Dit bedrag is inclusief een consumptie voor de kinderen.

Geef je snel op of heb je vragen, neem dan contact op met Pharos Friesland via email: friesland@pharosnl.nl.

PHAROS FRIESLAND Familiedag

Plaats: Sybrandy, Jan Schotanuswei 71, 8567 HH Rijs !!! LAATSTE KEER!!!

Datum :       zaterdag 8 juni 2019 van 11:00 tot 16:00 uur

Voor:               Kinderen en ouders

Pharos Friesland nodigt jullie uit voor de jaarlijkse familiedag. Het wordt een lekkere ontspannen dag. De kinderen kunnen volop genieten van het speelpark. Bij slecht weer kunnen de kinderen ook binnen spelen; neem dan je favoriete spel mee, zodat je dat met anderen kunt spelen. De ouders kunnen bij praten. Het documentatiecentrum van de regio Friesland zal ook aanwezig zijn met allerlei informatie over hoogbegaafdheid.

De stuurgroep stelt het daarnaast zeer op prijs als je zelf ook een lekkernij meebrengt; misschien willen de kinderen iets maken/bakken. Dan kunnen we een gezellig ‘buffet’ maken van al het meegebrachte lekkers en er een feestelijke en smakelijke middag van maken. Om te voorkomen dat iedereen hetzelfde meebrengt en we met een heleboel appeltaarten zitten, is het handig om bij aanmelding aan te geven wat je meeneemt voor het buffet. Wij willen jullie ook vragen een thermoskan koffie/thee mee te nemen. Pharos Friesland zal drinken voor de kinderen meenemen.

Wij hopen op een grote opkomst van zowel nieuwe als oude leden. Het is een perfecte gelegenheid voor ons allemaal om met elkaar kennis te maken of contacten weer aan te halen.

De kosten voor deze familiedag zijn € 6,00 per persoon. Het bedrag dient op de familiedag betaald te worden aan Tessa Fennema.

Geef je snel op of heb je vragen, neem dan contact op met Pharos Friesland via email: friesland@pharosnl.nl.

PHAROS FRIESLAND JEUGD & JONGEREN WEEKEND

Op 28 en 29 september vindt het jaarlijkse kampeerweekend Ameland plaats. Voor de basisschool is dit weer bij de Vrij Wil. Voor het Voorgezet Onderwijs hebben we ook al een locatie.

Zet het dus alvast in je agenda!

We zoeken nog iemand voor de begeleiding van de jongeren 12-16 jaar. Dus wanneer je zin hebt en beschikbaar bent, stuur even een bericht naar friesland@pharosnl.nl