Agenda juni/juli 2024 Pharos regio Noord-Holland Noord

Voor de zomervakantie hebben we nog twee hele leuke activiteiten georganiseerd.

Lego bouwen

We gaan samen Lego bouwen! Op zondag 23 juni organiseert Pharos Noord-Holland het eerst Lego bouwfestijn. Alle kinderen krijgen een nieuw Legopakket naar keuze die ze vervolgens zelf of samen kunnen bouwen. Bouw aan de hand van het voorbeeld, of bouw lekker iets wat je zelf bedacht hebt. Zodra je bouwwerk af is, kan er lekker samen mee gespeeld worden. Speel bijvoorbeeld samen een verhaal waarin jou Lego samen met de andere creaties in een fantasiewereld leven. Ontdek de fantasiewereld samen met je Legobouwwerk.

Bouw ook gerust weer iets nieuws: haal alles weer uit elkaar en wees creatief: Wissel bijvoorbeeld Lego uit met je buurman of voeg pakketten samen. Alles is mogelijk. We zijn heel benieuwd wat voor nieuwe Legowereld er zal ontstaan deze ochtend.

Kom je mee bouwen? We hebben een zaal beschikbaar in Alkmaar. Voor koffie, thee, limonade en wat lekker wordt gezorgd. Geef je nu op en kies in het formulier welk vooraf geselecteerd Legopakket je graag wilt bouwen, dan zorgen wij dat deze doos voor je klaar staat. Dit is per kind aan te geven. De Lego mag na afloop mee naar huis. Ruilen, delen en samenvoegen mag, dus de organisatie van wie uiteindelijk wat mee naar huis neemt is aan de kinderen zelf.

Datum: zondag 23 juni 2024

Tijd: 10:00 uur – 12:00 uur

Activiteit: Lego bouwen

Doelgroep/Leeftijd: (vermoedelijk) hoogbegaafde kleuters en schoolkinderen, 4-12 jaar

Locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, Alkmaar

Kosten: kinderen €12,50 en volwassenen gratis (ledenprijs). Kinderen €30,00 en volwassen €5,00 (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/LNngc9ijKJi9BdpT9


Natuur Experience

Zaterdag 13 juli staat er een leuke activiteit voor jullie klaar bij Fruitkwekerij ’t Keetje in Lutjebroek. Jullie mogen lekker “prieken” met zand en water. Alle kinderen krijgen een eigen emmer met nat zand, hierin zitten kleine natuursteentjes verstopt. Aan jullie de eer om deze eruit te zeven. De steentjes verzamel je en krijg je mee naar huis in een buisje met jouw eigen naam erop. Op een fantastische edelsteenposter kun jij gaan onderzoeken welke steentjes je hebt gevonden, uiteraard mag je deze ook mee naar huis nemen. Tot slot maken we nog een stoere ketting met natuursteen hanger.

Voor de kinderen staat er na de activiteit een heerlijke picknickmand klaar met limonade en lekkers, voor de volwassenen staat de koffie of thee klaar met verse appeltaart. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om vrij te spelen in de natuurspeeltuin, skelteren of bij de dieren te kijken.

Datum: zaterdag 13 juli

Tijd: vanaf 10:30 uur (de eindtijd is flexibel, dit kunt u zelf bepalen)

Doelgroep/Leeftijd: (vermoedelijk) hoogbegaafde kleuters en schoolkinderen, 4-12 jaar

Locatie: Fruitkwekerij ’t Keetje, Kadijkweg 65A, 1614 MA, Lutjebroek

Kosten: kinderen €10,00 en volwassenen €2,50,- (ledenprijs). Kinderen €25,- en volwassen €7,50 (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/Wfo4vQMocn45wiFS9


Team Pharos Noord-Holland Noord

Lennart en Leonie

Programma najaar 2023 regio Noord-Holland Noord

Pharos Noord-Holland Noord is weer actief met een nieuw regioteam en de eerste activiteiten stonden op 2 juli en 15 juli gepland.

De aftrap heeft plaatsgevonden met een workshop Bordspel maken. De kinderen hebben een eigen bordspel gemaakt. Het was een geslaagde ochtend. De ouders vonden elkaar meteen en er ontstonden mooie gesprekken. De kinderen hebben heerlijk (en ook best lang) geknutseld. Daarna moesten de spellen natuurlijk gespeeld worden. De ochtend hebben we afgesloten met een bordje patat of een pannenkoek.

15 juli vond de Obstacle run plaats bij het outdoorpark in Alkmaar. We startten de dag met een gezamenlijke lunch en vervolgens ging de kinderen met de instructeurs mee voor de obstacle run. Hierna konden de kinderen kiezen voor boogschieten of onderwaterwereld. De kinderen hebben zich enorm vermaakt en gingen niet met een droog pak naar huis.

In de herfst staan weer twee hele leuke activiteiten gepland waarbij de kinderen weer met elkaar bezig kunnen zijn en de ouders/verzorgers in contact kunnen komen met elkaar. Zet de data alvast in je agenda. De e-mail met de linkjes om in te schrijven volgt begin september.

Spelletjesmiddag zaterdag 30 september 14:00 uur – 17:00 uur

Ben jij een spelletjesfanaat? Samen met andere (hoog)begaafde jongeren en volwassenen kun je jouw favoriete spel spelen of juist leuke nieuwe spellen ontdekken. Wij zorgen ervoor dat er voldoende keuze is voor zowel bord- als kaartspellen die met twee of juist met meer mensen gespeeld kunnen worden. Maar je kunt natuurlijk ook een eigen spel meenemen. 

Datum: 30 september 2023

Tijd: 14:00 uur tot 17:00 uur

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen

Locatie: De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar

Kosten: kinderen €2,50 en volwassenen €2,50,- (ledenprijs). Kinderen €5,- en volwassen €5,- (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/vSqToQDXsu2F9knx7

Spellen Pharos Noord-Holland Noord

Extra activiteit toegevoegd: Schminkworkshop voor beginners

Datum: zondag 22 oktober

Tijd: 13.00-17.00.

Leeftijd: 9-14 jaar

Locatie: Studio van Hout, Dorpsstraat 42 in Landsmeer. Gratis parkeren.

Max. 12 deelnemers.

Kosten: €2,50 voor leden en €8,50 voor niet leden

Aanmelden graag via: https://forms.gle/t8BnE5LAvWHtzrcr7

Workshop “Huis- tuin- en keukenwetenschap” zondag 29 oktober 14:00 uur – 15:00 uur

Wie aan chemische reacties denkt, denkt vaak aan explosies, mondkapjes, veiligheidsbrillen en giftige stoffen. Maar het kan veel eenvoudiger. Elke dag zijn we getuige van misschien wel tientallen chemische reacties zonder dat we het in de gaten hebben. Een fiets die een beetje aan het roesten is, een vader die een eitje bakt, een zusje die cupcakes maakt; dit zijn allemaal chemische processen.

Onder leiding van de Mad Scientist gaan de kinderen aan de hand van onderzoekjes met huis-tuin-en-keukenmateriaal leren dat chemische reacties en natuurkundige processen zich vaak voor hun neus afspelen. Zo doen ze een zetmeelproef, maken ze kennis met het verschijnsel ‘oppervlaktespanning’ en experimenteren ze met de dichtheid van verschillende vloeistoffen uit het keukenkastje.

Datum: 29 oktober 2023

Tijd: Binnenkomst van 13:45 uur. 14:00 uur tot 15:00 uur

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde basisschoolkinderen

Locatie: De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar

Kosten: kinderen €5,- en volwassenen €2,50,- (ledenprijs). Kinderen €12,- en volwassen €4,- (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/PBcqrMtobxi3iMz29

Extra activiteit toegevoegd:

Virtually Everything

Wil je Virtual Reality gaming ervaren in allerlei vormen? Dat kan! Je gaat VR actief, passief, educatief, inspirerend en met fun ervaren.

De middag start met HADO. Het leuke van HADO is dat er maar een korte uitleg nodig is en dat iedereen snel mee kan doen. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe het spel gespeeld wordt en hoe je in drie levels steeds meer opties krijgt. De potjes duren elke keer 80 seconden, zodat het niet te zwaar wordt.

Vervolgens ga je in teams van twee tot vier personen deelnemen aan de VR Hero zone Experience. Dit is een Free Roam VR ervaring. Je kunt elkaar zien, horen en voelen in het spel. Elke stap die je zet in de echte wereld wordt 1 op 1 vertaald in de virtuele wereld. Elke speler krijgt een VR bril met ingebouwde koptelefoon en twee guns en een Haptic vest. Een Haptic vest zorgt ervoor dat jij alles van de virtuele wereld voelt. Voordat de Free Roam VR experience van start gaat, krijg je uitgebreide instructies over de bediening van de apparatuur en speelomgeving.

Op het programma staat ook nog een mix van diverse VR Games, zoals Beat Saber, Elven Assassin, HoopsVR en VR Racen.

De middag wordt afgesloten met een frisje en een bittergarnituur.

Meld je snel aan! Er is beperkt plek (10 deelnemers)

Datum: zondag 5 november 2023

Tijd: 12:45 aanvang en start 13:00 uur tot 15:00 uur

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen tussen de 10 en 16 jaar

Locatie: H20 VR Game Centre. Cantekoogweg 5 in Purmerend

Kosten: kinderen €10,00 en volwassenen €2,50,- (ledenprijs). Kinderen €38,50 en volwassen €5,- (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/Woj8A2kYybLxdaER7

.

.

Met hartelijke groeten,

Team Pharos Noord-Holland Noord

Lennart en Leonie

Pharos Noord-Holland Noord is weer actief

Beste leden,

Pharos Noord-Holland Noord is weer actief met een nieuw regioteam.

De nieuwe drijvende kracht achter het regioteam zijn Lennart en Leonie. Ouders van twee hoogbegaafde zoontjes van 5 en 3 jaar.

Voor de zomervakantie zijn twee activiteiten ingepland waarbij de kinderen sportief en/of creatief bezig kunnen zijn samen met peers en de ouders/verzorgers in contact kunnen komen met elkaar.

Workshop Bordspel maken (vol=vol)

Hoe leuk is het om je eigen bordspel te maken? Natuurlijk werken we met een concept maar hierin is volop ruimte om er jouw eigen spel van te maken. Je maakt zelf het spelbord, bepaalt zelf de kleuren van jouw pionnen en ook is het aan jou welke spelregels erbij jouw spel horen. Met dit spel, inclusief dobbelsteen, beleef jij thuis nog heel veel spelplezier. Kortom een superleuke workshop speciaal voor jullie. Kom jij ook?

De locatie waar de workshop gegeven wordt is strandpaviljoen Oranje Buiten in Hoorn. Direct gelegen aan het strand. Waardoor je tussendoor ook even kunt spelen in het zand.

De workshop sluiten we af met een pannenkoek of patat met een snack en als dessert een bolletje ijs. Tussendoor staat de limonade klaar.

Voor de ouders/verzorgers sluiten we af met een pannenkoek, patat met een snack of een panini en twee consumpties.

Datum: 2 juli 2023

Tijd: 10:00 uur tot 13:00 uur

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen 4 t/m 12 jaar

Locatie: Strandpaviljoen Oranje Buiten in Hoorn (Schelphoek 4)

Kosten: kinderen €7,50 en volwassenen €5,- (ledenprijs). Kinderen €30,- en volwassen €15,- (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/gF1G5XSLgu5S14fb9

Let op! Aanmelden kan tot 20 juni 2023

Obstacle run + onderwaterwereld of boogschieten

Baan je eigen weg langs verschillende obstakels en kies je eigen niveau. Wist je al dat je bij Obstacle Run elkaar helpt obstakels te overwinnen? Je hebt elkaar dus nodig om het hele parcours te trotseren. Geen zin om vies of nat te worden? Volg dan de droge route!

Vervolgens ga je het onderwaterleven ontdekken! Met een schepnet ga jij samen met je team op pad in onze vijver vol waterleven. Ontdek wat er allemaal in en om de vijver leeft. Kan jij je vangst terugvinden op de zoekkaarten?

Of ga je liever na de obstacle run boogschieten? Dat kan ook. Je leert dan de oervorm van het boogschieten met een houten handboog.

We starten om 11:30 uur met een gezamenlijke verzorgde lunch voor de kinderen en ouders/verzorgers.

Datum: 15 juli 2023

Tijd: binnenkomst 11:30u. Start activiteit 12:00 uur tot 13:30 uur

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen kinderen 8 t/m 16 jaar

Locatie: Outdoorpark Alkmaar (Hertog Aalbrechtweg 4)

Kosten: kinderen €7,50 en volwassenen €5,- (ledenprijs). Kinderen €21,00,- en volwassen €10,- (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/nj7S1Zdd5fHhqhtd7

Let op! Aanmelden kan tot 29 juni 2023

September 2023

In september starten we een nieuw seizoen vol leuke en leerzame nieuwe activiteiten.

Met hartelijke groeten,

Team Pharos Noord-Holland Noord

Lennart en Leonie

Programma begin 2024 regio Noord-Holland Noord

In maart hebben we drie onwijs leuke activiteiten georganiseerd waarbij we rekening hebben gehouden met alle leeftijden. Zo staat huttenbouwen op het programma voor de allerkleinsten, de tieners kunnen zich uitleven tijdens een VR-game en voor de schoolkinderen staat een tekenworkshop op het programma. Kortom voor ieder wat wils.

Met dank aan betrokken ouders hebben we deze activiteiten kunnen organiseren.

Mocht je zelf ook een leuk idee hebben voor een activiteit? Laat het ons weten zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.


Schminkworkshop voor beginners op zondag 21 januari

Datum: zondag 21 januari 

Tijd: 13:00 -17:00

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen

Leeftijd: 9-14 jaar

Locatie: Studio van Hout, Dorpsstraat 42 in Landsmeer. Gratis parkeren

Max. 12 deelnemers

Kosten: €2,50 voor leden en €8,50 voor niet leden

Aanmelden graag via: https://forms.gle/8SG6DqJLKnE2gJ9V7 


Huttenbouwen op zondag 3 maart (10:00 – 12:00)

Tijdens deze ochtend bouwen we hutten in de gymzaal van het dorpshuis en kunnen daarna in de hutten spelletjes spelen, een boekje lezen of gewoon lekker spelen. De kinderen mogen verkleed als ze dat willen, maar liever geen schmink. Ze spelen op sokken of sloffen of eventueel gymschoenen.

Neem een laken of doek mee en eventueel een leuk lampje of kussentje voor in de hut. De kinderen mogen een spelletje, boekje, knuffel of speelgoed meenemen waar andere kinderen ook mee mogen spelen. 

Deze activiteit is voor kinderen in de leeftijd van 3 – 7 jaar die minstens één ouder kunnen meenemen als ‘assistent’. Er is plek voor 15 kinderen en hun ‘assistenten’. Voor koffie en thee wordt gezorgd en voor de kinderen is er een glaasje limonade met wat lekkers.

Datum: Zondag 3 maart 2024 van 10:00 tot 12:00 uur

Tijd: Inloop vanaf 10:00 uur. Om 12:00 uur ruimen we gezamenlijk op.

Activiteit: Huttenbouw, binnen

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen tussen 3 en 7 jaar + ouder(s)

Locatie: De Torenschouw in Opperdoes (Torenstraat 17)

Kosten: kinderen €2,50 en volwassenen gratis (ledenprijs). Kinderen €5,00 en volwassen €2,50 (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/hDvrUDjAojUR82vU8


Virtually Everything op zondag 3 maart (12:00 – 14:30)

Wil je Virtual Reality gaming ervaren in allerlei vormen? Dat kan! Je gaat VR actief, passief, educatief, inspirerend en met fun ervaren.

De middag start met HADO. Het leuke van HADO is dat er maar een korte uitleg nodig is en dat iedereen snel mee kan doen. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe het spel gespeeld wordt en hoe je in drie levels steeds meer opties krijgt. De potjes duren elke keer 80 seconden, zodat het niet te zwaar wordt.

Vervolgens ga je in teams van twee tot vier personen deelnemen aan de VR Hero zone Experience. Dit is een Free Roam VR ervaring. Je kunt elkaar zien, horen en voelen in het spel. Elke stap die je zet in de echte wereld wordt 1 op 1 vertaald in de virtuele wereld. Elke speler krijgt een VR bril met ingebouwde koptelefoon en twee guns en een Haptic vest. Een Haptic vest zorgt ervoor dat jij alles van de virtuele wereld voelt. Voordat de Free Roam VR experience van start gaat, krijg je uitgebreide instructies over de bediening van de apparatuur en speelomgeving.

Op het programma staat ook nog een mix van diverse VR Games, zoals Beat Saber, Elven Assassin, HoopsVR en VR Racen.

De middag wordt afgesloten met een frisje en een bittergarnituur.

Details:

Datum: zondag 3 maart 2024

Tijd: aanvang 12:00, einde 14:30

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen tussen de 10 en 16 jaar

Locatie: H20 VR Game Centre. Cantekoogweg 5 in Purmerend

Kosten: kinderen €10,00 en volwassenen €2,50,- (ledenprijs). Kinderen €38,50 en volwassen €5,- (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/B9UNNWMfkcoiBpDK8


Kleur je suf – ouder en kind tekenworkshop op zondag 17 maart 

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en vind jij het leuk om samen een keer creatief met potlood en inktpennen aan de slag te gaan met je vader of moeder of met je opa of oma? Geef je dan als tweetal op voor de Tekenworkshop: Kind en Ouder, Samen Creatief. In de workshop gaat iedereen aan de slag met een individuele tekenopdracht en er wordt gewerkt met potlood en fineliners. Het doel is om je te enthousiasmeren om meer tijd te stoppen in creatie en van daaruit trots te zijn op jezelf en je eigen resultaat. Dingen maken en ontwerpen levert heel veel mensen voldoening en brengt zingeving en plezier. Zeker ook voor begaafden is creatie enorm belangrijk, omdat ze naast sterke cognitieve vaardigheden uitblinken in creatief denkvermogen. En dit denkvermogen wordt van nature graag uitgedaagd! Deze workshop is ook bedoeld om alle creatievelingen onder ons (jong en oud), die nu wellicht even stil staan, een positief zetje te geven om weer in beweging te komen. Iedereen is welkom die het leuk vindt om beter te worden in tekenen of die graag het tekenen weer zou willen oppakken. Je hoeft absoluut geen tekentalent te zijn, zolang je tekenen maar leuk vindt!

Datum: zondag 17 maart 

Tijd: 14:00- 15:30

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen + ouders

Leeftijd: 7-12 jaar + ouder(s)

Locatie: Dorpshuis de Geist, Vinkenlaan 7 in Sint Pancras (naast Alkmaar). Gratis parkeren 

Kosten: kinderen €5,- en volwassenen €5,- voor leden van Pharos. Kinderen €10,- en volwassen €10,- voor niet leden.

Aanmelden graag via: https://forms.gle/DWxmuD4RW9rj6RdKA