Welkom bij regio Amsterdam-Kennemerland

Amsterdam-Kennemerland is één van regio’s van Pharos Nederland. Onze regio is vooral druk met het organiseren van de Pharoskampen al staan we ook open voor leden die een andere activiteit willen organiseren. Denk daarbij aan spelletjesmiddagen en/of lezingen.

Pharoskampen
Onze regio organiseert tien kampen per jaar, vijf voor het basisonderwijs en vijf voor het voortgezet onderwijs. Dat doen we al vele jaren maar niemand weet meer precies hoe lang, we schatten een jaar of twintig. De kampen veranderen mee met de tijd maar een ding heeft altijd centraal gestaan: geen dichtgetimmerd programma. De deelnemers maken zelf, samen met de leiding, de activiteiten. Natuurlijk hebben we een enorme hoeveelheid speelgoed en spullen om dat te faciliteren.

We zijn alweer een jaar of tien vaste gast op het Fort bij Penningsveer in Haarlem (dicht bij de Ikea). Dit fort behoort tot de vestingwerken van de Stelling van Amsterdam en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De kampen zijn voor kinderen vanaf zes jaar (basisschool) tot grofweg een jaar of zestien (voortgezet onderwijs). Op de kampen komen kinderen uit alle regio’s van Pharos waarbij de randstad natuurlijk wat sterker vertegenwoordigd is. Kinderen van niet-leden zijn een kamp welkom zonder lidmaatschap. Wil je nog een keer komen (en dat is gebruikelijk) dan verwachten we dat je lid wordt.