Welkom bij regio Eindhoven

Welkom op de regionale website van Pharos Eindhoven.

Team Pharos Eindhoven bestaat uit vier vrijwilligers die hun best doen interessante activiteiten aan te bieden voor leden van Pharos, volwassenen en kinderen, in deze regio.

We houden regelmatig een spellen-/ inloopmiddag. Er zijn dan verschillende spellen en  bouwmaterialen (laQ en TomTecT) aanwezig. De ouders kunnen ondertussen ervaringen uitwisselen.  Er zijn altijd mensen met ervaring aanwezig. Deze middagen zijn ook toegankelijk voor ouders en kinderen die graag eerst een keer komen meedoen voordat ze eventueel lid worden van Pharos. Je kunt je voor deze spellenmiddagen aanmelden via eindhoven@pharosnl.nl

Daarnaast hebben we een gevarieerd en wisselend aanbod van activiteiten: activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin, activiteiten voor kinderen en speciale volwassenen activiteiten (voor ouders en andere belangstellenden).

Algemene informatie

Voor al de activiteiten moet je je aanmelden via eindhoven@pharosnl.nl. Een week tot een paar dagen van te voren ontvang je dan een herinneringsmail met daarin de adresgegevens van de activiteit.

In een aanmelding graag vermelden:
– het lidnummer
– het aantal volwassenen en aantal kinderen dat meekomt

Meld je op tijd aan:
– bij de activiteiten staat soms soms een datum waarvoor je je moet hebben aangemeld, zodat wij op tijd voor het juiste aantal personen kunnen reserveren. Als wij voor te veel personen reserveren, maken we onnodige kosten, wat zonde is van ons budget.
– sommige activiteiten hebben een maximum aantal deelnemers.
– Als we te weinig inschrijvingen hebben een paar dagen van te voren, wordt een activiteit gecanceled.

Wacht dus niet met aanmelden tot de dag voor de activiteit!

Verslag lezing regio Eindhoven ‘Executieve Functies bij Hoogbegaafde Kinderen’

Esther Schepers heeft in november een drukbezochte lezing gegeven voor regio Eindhoven. Naast leden van Pharos waren er ook belangstellenden van scholen en zorginstellingen. Regio Eindhoven kan dan ook terugkijken op een zeer interessante en geslaagde avond.
De lezing ging over executieve functies bij hoogbegaafde kinderen. Hoogbegaafdheid is meer dan alleen een hoge intelligentie. Eerst werden de cognitieve kenmerken en de persoonskenmerken van hoogbegaafdheid besproken. Hierbij werd verwezen naar het model van Duran. De cognitieve kenmerken, ook wel de hoofdkenmerken genoemd, zijn naast een hoog IQ ook creativiteit. De persoonskenmerken (ook wel de hartkenmerken genoemd) zijn perfectionisme, kritische instelling, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en de intensiteiten. Met intensiteiten worden de overexcitabilities bedoeld. Deze richten zich op de grote prikkelgevoeligheid van de hersenen. Deze prikkelgevoeligheid bevindt zich op 5 verschillende gebieden die in meer of mindere mate zichtbaar zijn bij hoogbegaafde kinderen. Dit is het vermogen om zeer levendig en expressief te zijn, de zintuiglijke gevoeligheid, de grote fantasie, de leerhonger en sterke emoties.

Lees meer