Signaal 59

In deze Signaal:

Lees vooral de oproep tot hulp! Pharos is een vereniging voor en door ouders. Activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers. Als vrijwilliger draag je dus bij aan deze activiteiten. Dat kan zijn door het bedenken en organiseren, maar ook door het meehelpen. Er is vaak begeleiding nodig, misschien kun je rijden, de boel even helpen opruimen als de kinderen klaar zijn. Meld je aan bij de betreffende regio of bij het secretariaat. Twente en Limbrug staan in de startblokken en zouden graag hulp krijgen. Zuid-West kan niet zonder meer vrijwilligers. Amsterdam heeft goede ideeën maar kan ook nog hulp gebruiken. De Achterhoek wil de regio graag nieuw leven inblazen…

Bestuurslid Ellen Everts was bij het gesprek dat 10 ouders voerden met en op uitnodiging van SWV Utrecht. Zij schrijft in haar verslag wat er is gesproken. Dit verslag staat ook op de website.

Marianne Rietveld met een artikel oorddeelloos communiceren. Het is belangrijk om in de communicatie met je kind werkelijk te luisteren en het oordelen achterwege te laten.

Milou van Rooij – de Vries schrijft over dat schrijven soms lastig kan zijn. Er zijn veel reflexen die je gebruikt tijdens het schrijven?

Danae Bodewes vertelt in haar artikel ‘Een leven lang nieuwsgierig’ over nieuwsgierigheid, een kenmerk die we allemaal wel herkennen in onze kinderen. Wat is nieuwsgierigheid? Is het te ontwikkelen? Zijn er verschillende nieuwsgierigheid?

Eward Moerman rondt zijn drieluik af over een initiatief in Rotterdam dat tot stand kwam door samenwerking tussen scholen en ouders. De zijlijn is geen optie!

Natuurlijk zijn er weer mooie bijdragen van onze jeugdredactieleden:

Lucas maakt een verslag van de workshop breakdance dat regio Tilburg organiseerde.

Josephine vertelt over haar hobby schildderen.

Niels vertelt in zijn tweede deel verder over Noorwegen waar hij in de vakantie naartoe ging.

Lars en Nick nemen ons weer mee op hun wereldreis. Dit zal het voorlaatste deel zijn. De familie is inmiddels weer thuis. Lars en Nick zullen de volgende keer nog een laatste stuk schrijven.

Jonna Meesters vaart mee met School at Sea. In dit deel vertelt zij over het ontstaan van deze droom en de voorbereidingen hiervoor.