Signaal 60 is uit!

Intens. Intens leven, intens beleven, intens uiten. Het levert grote hoogtes en diepe dalen op. Het maakt het kind anders dan veel andere kinderen. Deze en de komende Signaal(s) gaan over intensiteit, over de positieve en de minder positieve kanten hiervan.

In deze Signaal o.a. Marianne Rietveld die vertelt over intens beleven en Femke Hovinga over intens genieten.
In de Theorie van Positieve Desintegratie van Dabrowski wordt de theorie kort uiteengezet en lees je over de 5 overexcitabilities.

Ilse Reijgwart gaat dieper in op de termen creatief begaafd en creatief hoogbegaafd.

Danae Bodewes schrijft haar tweede deel over nieuwsgierigheid Waarom in nieuwsgierigheid een geheim wapen en hoe prikkel je nieuwsgierigheid?

De wereldreis is ten einde! Familie Hekelaar is weer in Nederland. Op http://www.hekiepower.nl kun je hun volledige reisverslag lezen. Neem eens een kijkje en lees over de belevenissen maar ook over wat er allemaal komt kijken bij een dergelijke onderneming. In deze Signaal vertelt Lars over zijn surfavonturen in Australië en Nick over Coff’s Harbor.

Graag verwelkomen we onze boekrecensent Tamara Bodega. Dit keer lees je over het boek Meer dan intelligent van Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx.

Bij onze jeugdredactie schrijven Sarah en Josephine over het Pharoskamp en Lucas tekent Big Boy Brain.

Ben je benieuwd hoe het er bij School at Sea aan toe gaat? Lees dan het reisverslag van Jonna Meesters. Zij vertelt in het tweede deel over het eerste deel van haar reis, o.a. over de grote oversteek.