In Signaal 62

Met humor kunnen dingen worden opgelost, worden verzacht, in het juiste of een ander perspectief worden geplaatst, worden uitgelegd. Humor maakt aan het lachen, klaart de lucht, reikt de hand. Kortom, humor is onmisbaar en humor is fijn.

Humor komt in allerlei vormen. Niet iedereen heeft dezelfde soort humor. Marianne schrijft een artikel naar aanleiding van een online oproep naar de humor van onze kinderen, gekoppeld aan talenten en eigenschappen, doorspekt met talloze citaten uit het onderzoekje. Betty geeft een komische draai aan haar column, want over humor schrijven terwijl je ziek bent.. is een uitdaging. De boekenpagina bevat 3 boeken die humoristisch geschreven zijn.

Floor recenseert maar liefst twee boeken dit keer. ‘Denkgeheimen’ van Sven Graumans blijkt een erg leuk boek voor onze kinderen te zijn. En voor wie meer wil weten over het tienerbrein leest in de recensie van ‘Geheimen van het tienerbrein’ van Sarah-Jayne Blakemore meer hierover. De ondertitel ‘hoe we onszelf uitvinden’ maakt nieuwsgierig.

Bij de jeugdredactie schreef Joséphine over luchtvervuiling. Wat zorgt nu eigenlijk voor luchtvervuiling? Lucas heeft een handig lijstje met tips over het plannen van huiswerk gemaakt! Jonna vertelt in haar laatste verslag voor Signaal over het laatste deel van haar reis met School at Sea. En weet jij de antwoorden op Mignons puzzels?

Doe je mee? Pharos bestaat voor en door ouders van hoogbegaafde kinderen. Het werk wordt gedaan door mensen die hier tijd voor vrijmaken in hun drukke bestaan. We kunnen alleen dankzij mensen als deze activiteiten organiseren, een bestuur vormen, Signaal maken, de telefoon opnemen, kampen organiseren, in informatie voorzien en een vuist maken.

Voor Signaal blijven we op zoek naar kopij. Bij de jeugdredactie is weer plek voor nieuwe redactieleden. Ouders, laten jullie je kinderen de oproep verderop in Signaal lezen?
Eenmalige bijdrages van kinderen, jongeren én volwassenen zijn ook altijd zeer welkom. We zien jullie reactie graag op onderstaand e-mailadres.

Het thema voor de volgende Signaal is lezen. Hiervoor zoeken we artikelen en ervaringsverhalen over (leren) lezen. Heb jij of je kind iets voor ons? Mail het naar de redactie: signaal.redactie@pharosnl.nu.