In Signaal 61

Intens. Intens leven, intens beleven, intens uiten. Het levert grote hoogtes en diepe dalen op. Het maakt het kind anders dan veel andere kinderen. Deze en de komende Signaal(s) gaan over intensiteit, over de positieve en de minder positieve kanten hiervan.

Deze Signaal gaat over de lastigste kanten van het intens beleven. Want waar alles intens wordt beleefd, geldt dat natuurlijk ook voor bijvoorbeeld angst. Het is een Signaal geworden die deze, soms heel zware of heftige, onderwerpen bespreekbaar wil maken.
Marianne Rietveld schrijft over emotionele blauwe plekken. Ook emotioneel kun je blauwe plekken oplopen en ze kunnen flink zeer (blijven) doen.
Femke Hovinga beschrijft angst bij hoogbegaafde kinderen. Jonge kinderen kunnen al heel angstig zijn, wat kun je als ouder/verzorger doen?
Babette Suijs schrijft voor ons een stuk over het meest intense onderwerp. Hoe ga je als ouder ermee om als je kind het leven niet leefbaar acht?
De column van Betty Moll van Charante gaat over emmertjes die snel vullen en soms zo makkelijk overlopen.

Voor deze Signaal hebben we ook de luxe van een flink aantal recensies!
Floor Paulissen en Tamara Bardega schrijven recensies over twee boeken en de ZijnsWijzers.
Bij de jeugdredactie maakt Sarah een boekenlijst met vier boeken en Josephine recenseert twee jeugdboeken.

Ook voor de jeugdredactie beschrijft Lucas zijn eerste schooldag op de middelbare, een spannende, volle en toch ook leuke dag!
Mignon Engel van Vierkant voor Wiskunde heeft voor ons 2 bijzondere doolhoven gemaakt. Het is even goed kijken en dan o zo leuk. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je online verder spelen.
Jonna vervolgt haar reis met School at Sea.

Het thema voor de volgende Signaal is humor. Ook hiervoor zoeken we stukken van onze leden. Heb jij of je kind iets voor ons? Mail het naar de redactie: signaal.redactie@pharosnl.nu.